Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nemocnice na kraji města - nové osudy

16. 09. 2008 | Televizní tipy
Od 26. září 2008 vždy v pátek na ČT1 od 20.00 hodin uvede Česká televize třetí pokračování kultovního seriálu – 13 dílů Nemocnice na kraji města – nové osudy.

Nové příběhy Nemocnice na kraji města – nové osudy vznikla z postav z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Zajímavé a spletité osudy čekají na oblíbené postavy, například na Alžbětu Čeňkovou, Arnošta Blažeje a jeho dva syny, anestezioložku Danu Královou, bývalou Blažejovu manželku Miladu Bártovou, manžele Machovcovy i jejich dceru Vendulku a mnohé další hrdiny. Z nově příchozích postav se diváci mohou těšit například na tajemnou ortopedku Hudcovou, přezdívanou Bloody Mary, na sympatického drsňáka Kryštofa Pavelku, na obětavého anesteziologa Vítka Krásného, na jeho kolegu Milana Kopala nebo na nepostradatelné sestřičky Fany a Alču aj. Tvůrci slibují, že nové i staré postavy mají šanci získat si u diváků stejnou oblibu, jako hrdinové v předcházejících sériích.

Nemocnice na kraji městaNemocnice na kraji města














Čtěte také naše další články o Nemocnici na kraji města:
Nemocnice na kraji města se opět točila v Ústřední vojenské nemocnici
Ladislav Chudík točí Nemocnici na kraji města
Nemocnice na kraji města se vrací na obrazovky


Nemocnice na kraji města – nové osudy a příběhy lékařů, sester a pacientů z borské nemocnice se poprvé objevily na obrazovce před třiceti lety, 5. listopadu 1978 a vzápětí si získaly velikou diváckou oblibu. Autor seriálu Nemocnice na kraji města Jaroslav Dietl, jehož byla Nemocnice devátým seriálem pro ČST, a režisér Jaroslav Dudek natočili nejprve třináct dílů. Po velkém úspěchu Nemocnice na kraji města dotočili o tři roky později dalších sedm pokračování. První série vznikala celkem dva roky a původně byla role primáře Sovy svěřena Karlu Högerovi, který po půl roce natáčení zemřel. Role byla narychlo přeobsazena slovenským hercem Ladislavem Chudíkem. V roce 2003 se Nemocnice na kraji města ujal scénárista Petr Zikmund a režisér Hynek Bočan a natočili neméně úspěšné volné pokračování Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

Nemocnice na kraji městaNemocnice na kraji města














Natáčení třinácti nových příběhu Nemocnice na kraji města trvalo od přípravných prací do ukončení téměř dva roky. Od doby první Nemocnice seriál částečně opustil studia na Kavčích horách a jeho natáčení zachycuje protagonisty v reálech a exteriérech. Osvědčila se spolupráce s velkými partnery-Ústřední vojenskou nemocnicí a královským městem Žatec. V obou lokacích se rovněž odehrávaly realizačně nejnáročnější scény seriálu – v ÚVN – operační sály a emergency, v Žatci reály radnice a historického středu města. Nezapomeňme ani na realizaci několika automobilových bouraček v režii týmu kaskadérů Filmka.

Nemocnice na kraji městaNemocnice na kraji města














Nemocnice na kraji města – nové osudy :

Svými hereckými výkony diváky zaujmou Eliška Balzerová (prim. Alžběta Čeňková), Josef Abrhám (ředitel Arnošt Blažej), Saša Rašilov (MUDr. Arnošt Blažej), Ondřej Brousek (Honza Blažej), Jana Štěpánková (MUDr. Dana Králová), Vilma Cibulková (MUDr. Marie Hudcová), Tomáš Töpfer (MUDr. Mirek Machovec), Bára Hrzánová (MUDr. Saša Machovcová), Richard Krajčo (MUDr. Kryštof Pavelka), Martin Preiss (MUDr. Milan Kopal), Kamil Halbich (MUDr. Vítek Krásný),Oldřich Kaiser (MUDr. Peterka), Miluše Šplechtová (vrchní sestra Míša), Danica Jurčová (zdravotní sestra Fany), Jitka Ježková (sálová sestra Alča), Jiří Bartoška (Petr Svatopluk), Helga Čočková (Svatopluková-Štrosmajerová), Lucie Vondráčková (Linda Svatopluková), Hana Maciuchová (Milada Bártová, pův. Blažejová), Libuše Šafránková (Anna), Viktor Preiss (Přemysl Rezek), Zuzana Dřízhalová (Eliška), František Němec (Gregory), Ladislav Frej (Karel Sova), Bára Munzarová (Hana, dcera Karla Sovy) a další.


Pohled do zákulisí natáčení nové řady kultovního seriálu nabídne Film o seriálu Nemocnice na kraji města – nové osudy režiséra Jana Mudry ve čtvrtek 25. září na ČT2 od 19.40 hodin, v sobotu 27. září na ČT1 od 11.40 hodin.


Více informací se dozvíte na oficiálních webových stránkách Nemocnice na kraji města.



ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vždy jsem se těšila na pátek,že bude zase nemocnice bylo co sledovat škoda,že už skončil byl to dobrý seriál.Ordinace už není co bývala Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je velká škoda, že už Nemocnice končila. Po dlouhé době jsem se na televizi vysloveně těšila.........
Obrázek uživatelky
profil
Nová řada nemocnice je fakt skvělá, škoda jen, že můj nejoblíbenější herec Saša Rašilov, hraje takového šmejdíka. Ale jinak fajn odpočinek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemocnice č.3 je super-na Růžovku už se nedá dívat
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s některými předchozími názory,že minulá serie za nic nestála,ale tato řada předčila moje očekávání.Opravdu se "nemocnice" moc povedla,je vidět,že si celý tým dal záležet.Díky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles