8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm životů – drama, od kterého můžete očekávat neočekávané

8. 03. 2009 | Televizní tipy

Česká premiéra: 12.3.2009.

Režisér Štěstí na dosah a oscarový Will Smith přinášejí poutavý a napínavý příběh muže s děsivým tajemstvím, který se rozhodne napravit své hříchy tím, že zásadním způsobem změní život sedmi cizích osob. Jakmile se do toho pustí, nic ho nemůže odradit. Tedy alespoň si to myslí…

O filmu Sedm životů

Na počátku je sedm jmen: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner a Emily Posa. Jediné, co mají společného, je to, že se každý z nich ocitl v kritické situaci a zoufale potřebuje pomoc, ať už finanční, duchovní či lékařskou – a nemají tušení o tom, že si je Ben pečlivě vybral jako aktéry jeho cesty za spásou. Ale Emily Posa (Rosario Dawson), optimistická žena s nemocným srdcem, změní Benovy plány jediným způsobem, který rozhodně neočekával; sblíží se s ním – a převrátí tak naruby jeho názory na svět a na to, co je nebo není reálné.

Sedm životůVe snímku Sedm životů hraje Will Smith muže, který hledá sedm ztracených duší - a snaží se vyrovnat se svým životem hluboce poznamenaným tragickou nehodou. Šlo o roli, která v jeho široké škále předchozích filmů neměla obdoby. Smith míní, že ho obzvláště zaujaly drobnosti, které tuto postavu definovaly, a skutečnost, že jde o muže, který prochází proměnou, která podle něj vůbec nebyla možná.

„Zajímavé je, že Ben do příběhu vstupuje jako někdo, kdo se zcela očividně snaží někoho milovat, ale není schopen přistoupit na bolest, kterou láska způsobuje," vysvětluje. „A pak se mu najednou dostane pod kůži Emily.“

Benův život se změní tak, jak to vůbec nečekal - a právě tyto zcela niterné, ale zásadní změny jsou jádrem Smithova výkonu. „Nejtěžší bylo ukázat, že Ben na začátku, kdy začíná realizovat svůj plán, myslí v podstatě jen na sebe, ale teprve po setkání s Emily se začíná přirozeně chovat nezištněji. Právě tohle je na příběhu tak působivé, " soudí.

Emily také zažila trauma,“ pokračuje dál Smith, „Ale reaguje na něj jinak. Pořád se dokáže smát a snít o životě, zatímco Ben dlouhou dobu odmítal byť jen připustit, že by mohl být někdy šťastnější. Myslím, že to ho na Emily přitahuje. Není mu jasné, proč pořád touží po životě, a čím více ji sleduje, tím silněji ho to oslovuje."

Především ale Smithe inspiroval celkový dojem, který film vyvolává. "Milostný příběh Bena a Emily je krásný, ale jde jen o jednu vrstvu. Pro mne není Sedm životů pouze příběhem muže a ženy, kteří najdou jeden druhého v momentě, kdy oba procházejí těžkou životní krizí, ale jde o milostný příběh člověka a lidství."

Jakmile Will Smith souhlasil s tím, že se role Bena Thomase ujme, začalo pátrání po herečce, která by se zhostila role Emily. Volba padla na herečku Rosario Dawson. „Rosario vyzařuje určitou zranitelnost, která ladí s její citlivostí. Působí také dost chytře - a právě chytrost jsme podle mého názoru potřebovali, aby bylo možné uvěřit, že někoho jako Ben dokáže zachránit žena jako Emily," soudí Muccino.

Dawson se roli opravdu hodně snažila získat. „Byl to jeden z nejlepších scénářů, jaké jsem kdy četla," říká. „Jakmile jsem si ho přečetla, věděla jsem, že se mi ta postava zamlouvá, že bych si právě tohle chtěla zkusit."

Sedm životůHerci a tvůrci filmu Sedm životů

WILL SMITH (Ben Thomas, produkce) je všestranným umělcem, který má na svém kontě filmové hity, vlastní televizní seriály a hudební nahrávky, které získaly opakovaně platinové desky. Z jeho hereckých rolí připomeňme kultovní filmy jako: Já, robot, Muži v černém, Já, legenda nebo Hancock.

ROSARIO DAWSON (Emily Posa) si získala uznání za své výkony v bezpočtu rolí po boku současných největších hvězd a pod vedením nejprestižnějších režisérů, čímž se zařadila mezi jedny z nejvyhledávanějších hereček současnosti. Možná si ji vybavíte např. ze snímků Oko dravce, Alexandr, Sin City nebo 25. hodina.

WOODY HARRELSON (Ezra) překvapuje svou neobvyklou směsicí charismatu a talentu diváky i filmové kritiky svými rolemi jak v mainstreamových, tak i v nezávislých projektech. Z filmografie uveďme např. komedii Poloprofesionál, Tahle země není pro starý, Tenká červená linie a další.

GABRIELE MUCCINO (režie) je režisérem italského původu, který se v Americe i po světě proslavil v roce 2006 režií hitu Cesta za štěstím v hlavní roli s Willem Smithem. Film získal celou řadu nominací na prestižní ceny, včetně nominace na Oscara pro Willa Smithe za jeho herecký výkon. Po světě film vydělal přes 300 milionů dolarů.

Na závěr

Co říci závěrem: Režisér Gabriele Muccino doufá, že příběh Sedmi životů osloví diváky jak citově, tak i myšlenkami. "Doufám, že diváci z kina odejdou s myšlenkou na to, jak jedinečný život je. Někdy ho bereme jako samozřejmost a někdy nám film může připomenout, jak křehký a pomíjivý je - ale současně magický. Někdy nám příběh může připomenout krásu, kterou jsme obklopeni, lidi, které milujeme, a dary, které nás spojují."

O filmu Sedm životů

Režie: Gabriele Muccino

Stopáž: 123 min

Hrají: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Barry Pepper

Uvidíte v kinech od 12. 3. 2009

Zdroj: FALCON

Notburga

ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !