Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden

12. 04. 2021 | Televizní tipy
Svezte se na dokumentární vlně na Prima ZOOM. Bavte se, poznávejte, odhalujte, cestujte – užívejte světa bezpečně, chytře a zábavně s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden:


12. 4. 22.00 – Kosmonauti: Jak Rusko vyhrálo vesmírný závod (1/2)

Když v roce 1969 Neil Armstrong vstoupil na Měsíc, Amerika se zapsala do historie jako vítěz závodu do vesmíru. Jenže skutečnými průkopníky vesmírného výzkumu byli sovětští kosmonauti. Tento pozoruhodný celovečerní dokumentární film, který vám naservírujeme ve dvou částech, kombinuje vzácné a dosud nezveřejněné archivní záběry s rozhovory s žijícími kosmonauty. Vypráví fascinující a chvílemi děsivý příběh o tom, jak Rusové zavedli lidstvo do vesmírného věku. Jednou z nejzajímavějších chvil celého filmu je, když Alexej Leonov, muž který provedl první výstup do volného vesmíru, vzpomíná, jak se octl v pasti mimo vesmírnou loď 800 kilometrů nad Zemí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden14. 4. 20.00 – Cirkus v divočině

Přinášejí nám radost i smích. Jejich jevištěm je celý svět. Na Gibraltaru tropí neplechu magoti bezocasí, kteří bleskovou rychlostí okrádají neopatrné turisty. Vtipné? Ano, pokud nepatříte k jejich obětem. Jejich příbuzní, japonští makaci červenolící, berou život mnohem pomalejším tempem a líně relaxují po krk ponoření v přírodních horkých pramenech. Jasně růžové zbarvení na tvářích s moudrým výrazem přitom připomíná staré pány, kteří strávili příliš času ve vířivce. Na ostrově Ellesmere v Kanadském arktickém souostroví se filmařům podařilo zachytit něco poněkud šíleného.

Místní vlci se dostali ke ztracenému mobilu jednoho z kameramanů a teď s ním hrají fotbal. Tomu říkáme sociální média pro psovité šelmy. Rozveselují nás a jsou zdrojem dobré nálady i němého úžasu. Zvlášť když se objeví na nečekaných místech. Tak jako potřeštění malí tučňáci, kteří se batolí na jihoafrických plážích. Neměli by být spíš někde, kde je trošku chladněji? A znáte ten o luxusní turistické chatě nedopatřením postavené přímo na dálnici – dálnici pro slony? Teď si její prázdninoví obyvatelé užijí divočinu, aniž by museli vykročit ven. A když to udělají? Možná zjistí, že sloni jsou těmi, kdo se směje naposled a nejlépe.

14. 4. 23.00 – Králové šrotu II (1. díl)

Seriál Králové šrotu je vysokorychlostní jízdou po industriální minulosti Velké Británie. Ve starých továrnách a na nepoužívaných mostech, neoblíbených lodích a mezi otlučenými auty zuří bitva. Muž a jeho stroje versus nepohyblivý šrot. Každá zakázka je novou výzvou pro naše hrdiny. Jejich zkušenosti a schopnosti jsou testovány až na hranice možností. Stavby padají špatným směrem, jsou plné jedovatého azbestu, ukrývají chráněná archeologická naleziště, nebo dokonce nebezpečné výbušniny.

To všechno se musí stihnout a zvládnout tváří v tvář nemožně krátkému času a rychle se blížícím uzávěrkám. Pro Krále šrotu to je práce snů. Na recyklovaných agregátech, kovech a dřevu vydělávají miliony. Díky každodennímu šrotování si můžou dovolit helikoptéry, rychlá auta i závodní koně. Jsou mezi nimi zkušení veteráni, kteří už všechno zažili. Ale i mladí nováčci, kteří všechno znají nejlépe. V moderním světě demolice se schopní obchodníci snaží recyklovat až 99 % všech materiálů. Seznamte se s nimi osobně a zblízka v tomto seriálu. Sledujte je krok za krokem během nekonečného šrotování. A vždy očekávejte nečekané.

17. 4. 20.00 – Malé zázraky přírody

Malé zázraky přírody jsou plné velkolepých příběhů o tom, jakými způsoby nejmenší zvířata přežívají uprostřed nemilosrdné divočiny. Svět je opravdu velký a nebezpečný. Co by se asi stalo, kdybyste se dostali do kůže malého zvířátka? Aby tito drobní hrdinové přežili, vyvinuly se u nich výjimečné schopnosti, díky kterým dokazují neuvěřitelné věci. Tento snímek odhaluje, co znamená být Malým zázrakem přírody – od největšího zvířecího umělce až po miniaturní tvory, kteří nám poskytují ohromné množství dýchatelného vzduchu.

18. 4. 23.00 – Nejvýkonnější vesmírné teleskopy

Odhalte, co se ukrývá v nitru nejvýkonnějších vesmírných teleskopů a jak vlastně fungují. Odborníci z Evropské jižní observatoře prozrazují, jak nepředstavitelně citlivé nástroje, které mnohokrát předčí možnosti lidského oka, způsobily převrat v našem chápání vesmíru.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin
na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !