Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden

15. 03. 2021 | Televizní tipy
Dokumentární dobrodružství na Prima ZOOM. Vyberte si, co vás baví, a zapněte si nejoblíbenější dokumentární kanál.


Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden:


15. 3. 22.00 – Raketoplán: Triumf a pád (1/2)

Přelomový první let raketoplánu do vesmíru na začátku 80. let, ale i smutné tragédie Challengeru a Columbie nebo poslední přistání o celých třicet let později. Tento dvoudílný film zachycuje příběh ze zákulisí ikonických vesmírných lodí, které bývaly chloubou NASA. Raketoplán: Triumf a pád se ohlíží za všemi dramatickými detaily. Nechybí ani zážitky mužů a žen, kteří raketoplány navrhovali, stavěli a pilotovali. K tomu přidejte vzácné archivní záběry a je jasné, že tento dokument je uceleným příběhem o vesmírných misích, které změnily svět.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden16. 3. 22.00 – Divoký Singapur (Skrytá divočina)

Singapur je jedno z nejrychleji rostoucích měst světa. Na 665 km², kde se dříve rozprostírala tropická džungle, dnes stojí rušné betonové království tlačenic a klimatizace. Ale i mezi shonem přelidněné metropole se uchytil kousek divočiny. Přímo mezi mrakodrapy a chodníky se usadili luskouni, krokodýli, opice, vydry, hadi nebo zoborožci. Seriál Divoký Singapur odhaluje, jak se příroda přizpůsobila světlům velkoměsta – tak jako nikde jinde na světě.

17. 3. 22.00 – Mimo kontrolu III (Potopení tankeru Erika)

Víte, co vedlo k největším katastrofám naší doby? Seriál Mimo kontrolu, který je prvním uceleným rozborem těchto tragédií, pokračuje. Díky výpovědím svědků, názorům expertů, archivním záběrům a trojrozměrné digitální animaci se podařilo dešifrovat a vysvětlit, co přesně se stalo, dokonce i z technického a vědeckého úhlu pohledu. Poznejte ty největší tragédie prostřednictvím třetí série.

18. 3. 21.00 – SS: Hitlerova zločinná elita (1/2)

Hitlerova zločinná elita je kompletním příběhem o nejnebezpečnější paravojenské organizaci Třetí říše, který vypráví muži, co v ní osobně sloužili. Sledujte, jak se budovala Hitlerova fanatická a zločinecká mašina na smrt – od samých počátků ve 20. letech 20. století, kdy 20 mužů sloužilo jako Hitlerovi bodyguardi, až po armádu 800 tisíc, jež v roce 1944 šířila teror po celém Německu i okupované Evropě. Dosud neuveřejněné rozhovory a kolorizované archivní záběry pomáhají lépe přiblížit a pochopit mechanismy politické radikalizace, ale i to, jak se tisícům mužů podařilo prosazovat jediný ideologický cíl bez omezení a jakékoliv empatie vůči lidstvu. Tvůrcům se po dvouletém pátrání podařilo odhalit více než dvě desítky stále žijících důstojníků SS, kteří svolili, že otevřeně promluví o tom, jakou sehráli v Hitlerově organizaci roli. Hitlerova zločinná elita je jedinečný film, díky němuž pronikneme do nitra jejich duší a zjistíme úplný rozsah šílenosti jejich činů.

19. 3. 21.00 – Amur: Asijská Amazonka (Dálný východ)

Řeka Amur patří mezi deset největších toků na světě, ale my na Západě ji prakticky neznáme. Je dlouhá dva tisíce kilometrů a tvoří přirozenou hranici mezi Ruskem a Čínou. Zároveň je takovým ztraceným světem, cizincům dlouho nepřístupným, který byl odjakživa domovem milionů divokých zvířat. Řeka pramení v Mongolsku a nějakých pět tisíc kilometrů odtud se nakonec vlévá do Tichého oceánu. Mezitím protéká pestrým ekosystémem, jenž se postupně mění. Stepi střídají horská tundra, panenské lesy, rozsáhlé nivy a mokřady, subtropické pralesy a konečně neposkvrněné pobřeží severního Pacifiku. Její západní polovina zůstává pod nadvládou drsného a extrémního kontinentálního klimatu. Ta východní náleží říši monzunů. Třídílná mini série Asijská Amazonka prozkoumává nezkaženou přírodu na říčních březích. Zároveň vypráví úžasné příběhy o divokých zvířatech i tradičně žijících domorodcích, kteří se snaží přežít v jedinečném, a pro západní svět prakticky neznámém prostředí. Je to vizuálně poutavá a velice dramatická pouť za poznáním po řece Amur a dechberoucí expedice do ztraceného, exotického světa.

20. 3. 20.00 – Srdcaři na severu (Mobilis in mobili)

Potápěčská legenda, vynálezce a konstruktér ponorek Pavel Gross, je průkopníkem přístrojového potápění u nás. Nabídku Srdcařů na společnou výpravu přijal bez váhání. Ve svých 80 letech se tak poprvé ponořil do chladných vod Norského moře. Srdcaři tam pro něj připravili i překvapení, sto let starý, ale naprosto funkční skafandr z časů verneovského kapitána Nemo, jehož heslem bylo Mobilis in mobili – Pohyblivý v pohyblivém. Do MANky Srdcaři také přibalili skládací vor, aby na severu vzdali hold norskému mořeplavci Thoru Heyerdahlovi a slavné expedici na voru Kon-Tiki. K tomu všemu se pak zúčastnili slavného návratu vraku objevitelské lodi Maud polárníka Roalda Amundsena, která se po sto letech vrátila do Norska.

21. 3. 23.00 – Záhada hmoty (Co skrývá vzduch)

Fascinující mini série, která získala prestižní cenu Emmy, zachycuje jedno z největších dobrodružství v dějinách vědy: snahu zjistit a porozumět, z čeho je tvořený náš svět. Uvidíte nejvýznamnější vědce všech dob i to, jakým způsobem dospěli ke svým přelomovým objevům. Zjistíte, jak obrovský dopad mělo vytvoření Mendělejevovy periodické tabulky prvků. Od objevu kyslíku až po vznik plutonia, Záhada hmoty je napínavým skutečným příběhem o životě a díle nejvýznamnějších vědeckých badatelů. Seriál získal cenu Emmy za světelný design a scénografii.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !