8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden

6. 06. 2022 | Televizní tipy
Dva týdny dobrodružného poznávání na Prima ZOOM. Chcete poznat svět? – vydejte se na Prima ZOOM!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden:


7. 6. 21.00 – Španělsko po válce (1. díl)

Série vypráví příběh nedávné historie Španělska. Skládá se ze čtyř hodinových epizod, které pokrývají období od konce občanské války v roce 1939 až do smrti Franca v roce 1975. Podíváme se na různé fáze Francova režimu a jeho dopady na španělskou společnost, stejně jako důvody, které umožnily Francovi zůstat u moci téměř půl století. Klíčové události z minulosti nám pomůžou lépe porozumět současnosti. Černobílá vzpomínka na tehdejší dobu díky rozsáhlému obrazovému archivu španělské filmotéky změní barvy. Ambiciózní inscenace ukazuje hlavní politické, ekonomické, společenské a kulturní události, jež poznamenaly Španělsko poválečného období a diktatury Francisca Franca, z bezprecedentní perspektivy, kterou nabízejí digitalizované a barevné obrázky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden9. 6. 21.00 – Den D: Křídla vítězství

Vylodění v Normandii zůstává i v dnešní době jednou z největších a nejvelkolepějších operací vojenské historie. Ale tohoto vítězství by nikdy nebylo možné dosáhnout bez masivních leteckých útoků, které připravily podmínky pro vylodění vojenských jednotek na normandském pobřeží. V noci 6. června 1944 přeletělo Lamanšský průliv více než 11 tisíc letadel vybavených veškerou nejnovější vojenskou technikou. Jak se však Spojencům – Britům, Francouzům, Američanům a Kanaďanům – podařilo za tak nepředvídatelného počasí poslat na nebe tak ohromné množství letadel? Jak dokázali vyslat 16 tisíc výsadkářů? Jak neuvěřitelně komplikovanou logistiku bylo nutné zabezpečit, aby mohlo dojít k naprosto bezkonkurenčnímu útoku z nebes?

Bojové stíhačky, kluzáky, špičkové rakety, nejmodernější radarová technologie: kromě odvahy a odhodlání vojáků vsadili Spojenci také na mimořádnou výrobu a neustálé inovace, aby v klíčový Den D mohli naprosto ovládnout celou oblohu. Důležitou roli v dosažení vítězství sehráli také piloti a vojáci na palubě jejich letadel. Díky pevnému odhodlání a nemilosrdně náročnému výcviku se jim podařilo úspěšně proniknout za německou obranu a zpoza nepřátelských linií připravit půdu pro vylodění dalších jednotek na pobřeží Normandie. Historický snímek odhaluje, jak probíhala jedna z nejodvážnějších operací druhé světové války. Ale strhující, dramatický a vzrušující příběh z druhé světové války se neodehrává pouze na bojišti. Tento dokument přináší detailní pohled na to, jak probíhaly pečlivé přípravy v týlu, které předcházely samotnému útoku. Vydejte se společně s námi na slavná i málo známá místa ve Francii, Německu a Velké Británii, na kterých se odehrály zásadní události celé vítězné operace Dne D.

10. 6. 21.00 – Život na útesu (1. díl)

Velký bariérový útes patří k nejsložitějším ekosystémům naší planety. Jeden ze sedmi přírodních divů světa je domovem ohromného množství různých druhů zvířat – od mikroskopického planktonu až po takřka tunové velryby. Jenže budoucnost útesu je křehká. Mnoho organizací spolupracuje na tom, aby život na útesu zůstal zachován. Není to jednoduché – oblast útesu zahrnuje tisíce ostrovů na území větším než Velká Británie, Švýcarsko a Nizpzemsko dohromady. Dokumentární film Život na útesu zachycuje největší australskou přírodní ikonu očima lidí, kteří žijí přímo v jejím sousedství.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !