Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden

25. 04. 2022 | Televizní tipy
Vydejte se na dobrodružnou výpravu na Prima ZOOM. Prozkoumáme zákoutí historie, krásy přírody i daleký vesmír a jako koření přidáme špetku záhad – vše na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden:


27. 4. 20.00 – Ledňáček džunglový: Létající duha

Ledňáček džunglový patří k nejtajuplnějším ptákům světa. Jenom málokdy se ho podaří zachytit na kameru. Tvůrci tohoto fascinujícího přírodovědného filmu strávili rok ve společnosti ledňáčků duhových. Sledovali, jak se jim podařilo přečkat monzuny, velká sucha i útoky hladových dravců, aby mohli vychovat nová mláďata a připravit je na nadcházející sezónu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden28. 4. 22.00 – Divočina u nás doma

Divočina našich vlastních domovů je naprosto neprobádaným terénem. O škůdcích a cizopasnících, jako jsou švábi nebo štěnice, víme skoro všechno. Ale o všech dalších druzích, které s námi bydlí a kterých je naprostá většina, nevíme prakticky vůbec nic. Náš vlastní dům je zralý na příští velkou výpravu do neznáma. Pojďte ho prozkoumat.

28. 4. 23.00 – Kukačka: Vetřelec v hnízdě

Všichni víme, že kukačka se chová jako hnízdní parazit. Klade vajíčka do hnízd jiných druhů ptáků, a tím se chytře zbaví nutnosti starat se o vlastní potomky. Některé kukačky dokonce zajdou tak daleko, že ostatní ptáčata nemilosrdně zabijí. Ale jak je možné, že to jejich rodiče strpí? Jsou snad příliš hloupí? Nebo příliš neschopní? Nebo prostě nemají ani nejmenší tušení, co se děje v jejich vlastním hnízdě? Kukaččí vajíčka nepochybně vypadají stejně přesvědčivě jako ta pravá. Jenže co mláďata? Ta ani trochu!

Rychle vyrostou do obří podoby, která vůbec nepřipomíná oklamané rodiče. Jak je tedy možné, že ti si ničeho nevšimnou? Ornitologové se donedávna domnívali, že „oběti“ se zatím nenaučily na takto ošemetnou situaci reagovat. Ale nyní naopak vychází najevo, že ponechat si v hnízdě cizí ptáče jim možná přináší nečekané výhody. Jak to tedy je? Je kukaččino chování skutečně dokonalý podfuk, nebo tajuplná evoluční hádanka? To odhalíte v dokumentu Kukačka: Vetřelec v hnízdě.

30. 4. 21.00 – Zelená planeta (Ze zákulisí)

Podíváte se do zákulisí vzniku nejnovějšího, nejmodernějšího a nejvíc fascinujícího přírodovědného seriálu BBC, samozřejmě za účasti Sira Davida Attenborougha.

30. 4. 22.00 – Da Vinci: Tajemství Poslední večeře

Devatenáct let restaurátorských prací na jednom z nejslavnějších uměleckých děl legendárního renesančního malíře, vynálezce a génia odhalilo nečekané tajemství. Ukázalo se, že z původní nástěnné malby z 15. století je dnes vidět pouhých dvacet procent. Tedy méně než čtvrtina! Budeme ještě někdy moct pohlédnout na Poslední večeři v originále? Podaří se nám zjistit, jak freska vypadala, když ji Da Vinci dokončil? Vzrušující dokumentární film Da Vinci: Tajemství Poslední večeře je dobrodružství stejně napínavé jako nějaký mysteriózní thriller plný tajuplných záhad. Úspěšný spisovatel a respektovaný historik v něm pátrá po tajemné druhé verzi nástěnné malby Poslední večeře, kterou měl Leonardo Da vinic údajně namalovat přímo ve svém ateliéru pro francouzského krále Ludvíka XII. 

30. 4. 23.00 – Utajené příběhy Ameriky (Tajemství Salemu)

V roce 1962 zachvátila obyvatele města Salem v americkém státě Massachusetts panika. Obávali se, že ve městě a jeho okolí řádí čarodějnice. Ale po několika měsících všeobecná paranoia a krvavé násilí najednou skončily stejně náhle a rychle, jako začaly. Všechny probíhající čarodějnické procesy byly zastaveny, publikování informací o vykonaných hrůzách bylo oficiálně zakázáno a místo, kde docházelo k popravám, bylo vymazáno ze všech záznamů. Dnešní historikové nyní odhalují nové a dosud neznámé poznatky o nechvalně proslulém honu na čarodějnice a snaží se vyřešit jedno z největších tajemství amerických dějin. To všechno teprve v prvním dílu mrazivého dokumentárního seriálu Utajené příběhy Ameriky, který odkrývá dosud neznámé, někdy vyloženě šokující poznatky o dějinách jedné z největších světových mocností. Pandemie španělské chřipky v roce 1918, špioni v Pearl Harboru, kybernetický útok CIA v dobách studené války… To jsou jen některé Utajené příběhy Ameriky, které si nemůžete nechat ujít!

1. 5. 21.00 – Beskydská sedmička – 95 kilometrů, které ti změní život

„95 kilometrů, které ti změní život“ – tak zní krédo nejextrémnějšího horského maratonu v České republice s názvem Beskydská sedmička. Je to jen fráze a nebo se za tím skrývá mnohem více? Dokument o outdoorovém fenoménu zachycující nejen jeho vznik a současnost, ale hlavně jeho smysl pro člověka, jako takového. Beskydská sedmička, často zkráceně jen B7, je extrémní závod, horský ultramaraton a horský dálkový pochod, v Moravskoslezských Beskydech. Jedná se také o mistrovství ČR v horském maratonu dvojic. Vydejte se z Třince do Frenštátu po svých přes celé Beskydy!

1. 5. 22.00 – Země pod rentgenem (Obří zemětřesení v Seattlu)

Přímo pod našima nohama číhají neuvěřitelně smrtící tajemství pohřbena pod tunami kamene. Zemětřesení, tsunami i sopečné erupce způsobují skryté síly pod povrchem a hluboko v nitru naší planety. Vědcům se konečně podařilo využít nejnovější data získaná pomocí senzorů a skenerů. Díky tomu můžeme poprvé pozorovat Zemi jako pod rentgenem a odhalit nebezpečí uzamčená v srdci naší planety. Sledujte, jak rentgenujeme vnitřnosti Země.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !