Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden

13. 07. 2020 | Televizní tipy
Nechte se uhranout zajímavostmi na Prima ZOOM. Prima ZOOM vás vtáhne do různorodých příběhů dějin, přírody i tajuplných záhad.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden:


13. 7. 20.00 – Skotsko z výšky (1. díl)

Připravte se na vzrušující kombinaci dobrodružství ve vzduchu a historické detektivní práce. Moderátor James Crawford nás vezme do oblak, abychom společně s ním prozkoumali skotská města, pobřeží i venkov z výšky. Díky vzácným archivním záběrům i dechberoucím animacím znovu ožívají místa, která dnes existují už jenom na fotografiích. Tyto výjimečné záběry jsou jedinečným záznamem o tom, jak během posledního století Skotsko prošlo obrovskými změnami. Ukazují, jak moc se změnily životy Skotů během posledního století. A vyprávějí příběhy o zrodu moderního národa.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden14. 7. 21.00 – Dívka z Egtvedu

Nacházíme se v dánském Egtvedu u těla mladé ženy. Je pohřbená společně s dítětem v dubové rakvi. A má na sobě hodně zvláštní oblečení: takřka průsvitnou sukni a krátký top. Na její hrob náhodou narazil jeden farmář v roce 1921. Jeho nález dobře dokumentují tehdejší fotografie. Vědci vyzvedli tělo z hrobu a začínají bádat. Objev z doby bronzové zůstává velkou archeologickou záhadou. Co je to za dívku? Proč byla pohřbena takto odhalená? Její případ připomíná kriminální vyšetřování. Vědci odhalují nové poznatky a důkazy. V poháru bylo původně nalito pivo a oblečení bylo kupodivu vyrobeno z vlny, která nepochází z Dánska. To by naznačovalo, že lidé doby bronzové mezi sebou čile obchodovali. Nové stopy vyvolávají ve vědcích ještě větší zvědavost. Proto se rozhodli poprvé vystopovat cestu prehistorického člověka – záhadné Dívky z Egtvedu.

17. 7. 20.00 – Žraloci mezi námi

Mořský biolog dr. Craig O’Connell je vědec, který má důležitý úkol. V roce 2015 byl zaznamenán rekordní počet případů útoku žraloka na člověka a O’Connell se rozhodl stát se zachráncem životů. Jenže v současnosti neexistuje možnost předejít útoku na člověka, aniž by přitom nebylo nutné žraloka zabít. Ve speciálních sítích po celém světě každoročně zahynou nejen tisíce žraloků, ale i velké množství dalších živočichů. Proto dr. O’Connell vynalezl speciální „protižraločí“ bariéru. Aby dokázal, že funguje, musí podniknout sérii zevrubných a nebezpečných testů. Dr. O’Connell riskuje vlastní život ve třech různých zemích světa tváří v tvář čtyřem různým druhům, aby zachránil životy jiných… Lidí i žraloků.

18. 7. 20.00 – Tajný život sovích mláďat 1/2

Mají velké oči a jejich houkání je nepřeslechnutelné. Sovy jsou doslova ikonickým zvířetem. Ale kolik toho o tomto nočním dravci opravdu víme? To se dozvíme při pohledu na to, jak se soví mláďata rodí, rostou a jak se učí létat. Ohromující přírodovědný dvoudílný snímek sleduje jejich životní cestu od vejce a odhaluje rodinná dramata, nebezpečné hrozby a problémy, se kterými se musí vyrovnávat, ale i neuvěřitelný způsob, jakým si sovy dokázaly podmanit nebesa. Vítejte v magickém světě sovích mláďat. Začneme seznámením s jejich rodiči a staneme se svědky jejich delikátního rituálu páření. Budeme sledovat, jak si samci i samice hledají svou družku a svého druha. Jak kladou a zahřívají vejce, dokud se z nich nevylíhnou pečlivě opatrovaná mláďata. Nebudeme chybět ani u prvních dobrodružství těchto nadmíru roztomilých novorozeňat. Zdržíme se, dokud neopustí rodné hnízdo. I když ne všechna soví mláďata dokážou uspět.

18. 7. 23.00 a 23.30 – Utajené příběhy českých dějin (K čemu potřebovalo gestapo českého mága?; Tajemný Smolíček – léčivé poselství tradičních pohádek)

Tento díl se věnuje osobnosti okultisty a kontroverzního intelektuála Jiřího Arvéda Smíchovského, jehož služeb za druhé světové války využívalo pražské gestapo. Nejprve se diváci seznámí s původem, zázemím a charakteristikou Smíchovského a také s kvetoucí esoterickou scénou v tehdejším Československu. Pak následuje líčení změny atmosféry v souvislosti s nástupem nacismu a okupací českých zemí, dále zmínky o esotericích zapojených do protinacistického odboje a popis politického a okultního vývoje Smíchovského směrem k černé magii. Potom se dozvíme o působení Smíchovského ve službách gestapa, zejména jako rešeršéra hebrejských mystických spisů, ale také jako informátora o esoterní scéně. Následuje líčení konce války a Smíchovského zatčení. Poslední část pořadu bude věnována Smíchovského podivné smrti, spojené se zčernáním obličeje, jak na ni vzpomínal její svědek, tehdejší Smíchovského spoluvězeň, dominikánský kněz A. Zemek.

Dále se podíváme na historický, symbolický, okultní a psychologický význam tří klasických pohádkových námětů: O Smolíčkovi, O rytíři, který bojoval s drakem, a O Popelce. Na příkladech těchto tří všeobecně známých pohádkových látek ukážeme různé kulturní a náboženské vlivy, které se podílely na vzniku a podobě jednotlivých námětů a motivů. Hosté seznamují diváky s problematikou žánru klasických pohádek obecně a s jeho zákonitostmi, s křesťanskou i alchymistickou symbolikou, jež se v pohádkách odráží, historickými vzory, jimiž se některé pohádkové syžety inspirovaly, a s přítomností archetypálních postav a dějů, jak je rozpoznává hlubinná psychologie C. G. Junga. Poselstvím je sdělení, že ačkoli se pohádky odehrávají v neskutečných reáliích, vypráví o skutečných mravních principech a vzorcích lidského jednání.

19. 7. 21.00 – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (1953–1972)

Naskočte do fascinujícího příběhu v druhém dílu (první si najdete na obrazovce v repríze). Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů, a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek