Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden

15. 01. 2018 | Televizní tipy
Svět vám leží u nohou, nechte vplout oceán do vaší kuchyně, uvelebte se v obýváku u historie nebo hvězd, zažijte dobrodružství a tajemství ve vaší ložnici, vypusťte zvířátka do dětského pokoje, dopřejte návštěvě v pokoji pro hosty trochu cestování či válek. To vše Prima ZOOM dokáže.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 3. týdnu?


15. 1. 21.00 – Cesta do Číny (Kořeny)

Ve vynikající třídílné mini sérii ověnčené prestižními oceněními se moderátorka Denise Keller vydává na hluboce osobní výpravu za poznáním. Čína je patřičně pyšná na to, že stojí na základech starověké civilizace a její kulturní odkaz pokračuje bez přerušení až do současnosti. Dnešní moderní podoba země je více než rozmanitá. Starověk, středověk i moderna tady neodmyslitelně patří k sobě. Cesta do Číny zachycuje všechny tváře země draka, a díky tomu je hotovou pastvou pro oči. Denise Keller se postupně dozvídá o bohatém čínském dědictví, bouřlivém rozvoji místní kultury i co si bere z jiných civilizací z různých koutů světa. Seriál zachycuje život v 10 provinciích napříč celou Čínou, různorodou krásu krajiny i jedinečnost místních etnických menšin a odhaluje, proč se tato země stala jednou z velkých světových mocností.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden15. 1. 22.00 – Odhalené Pluto

Agentura NASA, její ambiciózní projekt New Horizons a s nimi i celý svět se před nedávnem dočkaly dramatického vyvrcholení velkolepé devítileté výpravy k poslední neprozkoumané planetě v naší sluneční soustavě: Plutu. Expedice hypermoderní sondy se neobešla bez rozporuplných reakcí ani nutnosti řešit obtížné technologické problémy. Cesta byla dlouhá téměř 5 biliónů kilometrů a vedla kolem Jupiteru, Saturnu a Neptunu až do daleké oblasti známé jako Kuiperův pás. Mise měla jednoznačný úspěch. Poprvé v historii lidstva se člověku podařilo dosáhnout k samotným hranicím sluneční soustavy. Přidejte se k týmu New Horizons, který zkoumá nejnovější údaje a záběry Pluta i jeho okolí. Stanete se svědky bouřlivé debaty o tom, jestli je, nebo není Pluto planetou, a zažijete těžkosti výpravy do dosud neprobádaných končin vesmíru. Ve filmu Odhalené Pluto se znovu odehrávají nejnapínavější momenty celé výpravy. Při pohledu na záhadnou novou planetu dokonce žasnou i přední světoví vědci. Pluto je svět, jaký jsme ještě neviděli.

15. 1. 23.00 – Zpátky na počátek věků

Jedinečný snímek Zpátky na počátek věcí zachycuje práci vědců, kterým se podařilo otevřít okna do hlubin vesmíru dokořán. Díky nejmodernějším dalekohledům vyrobeným špičkovými technologickými postupy nyní můžeme zachytit světlo z velkých kosmických dálek. Obrovské množství získaných údajů se převádí do superpočítačů, které umožňují lidstvu odhalit kosmické síly, jevy a dříve nedostupná tajemství. Podívejte se, co všechno se tak můžeme dozvědět o původu galaxií, jako je Mléčná dráha, a světech, jako je ten náš.

17. 1. 20.00 – Dobyvatelé (Bourovčík jižní)

Ostnatý krab, bourovčík jižní, perutýn a ohnivý mravenec. Těmto čtyřem druhům biologové přisuzují zodpovědnost za nejrychlejší zvířecí invaze několika posledních dekád. To z nich dělá zdaleka nejúspěšnější dobyvatele našeho světa. Ve svém vlastním přirozeném prostředí ničím nevybočují z přirozené ekologické rovnováhy. Ale když se díky zásahu člověka nečekaně dostanou do nových oblastí, začnou divoce bránit nově nabyté území, hubit ostatní druhy a stávají se velkou hrozbou pro celou místní přírodu. Co jsou tito nebojácní dobyvatelé zač? Odkud se vzali? Jak to, že se tak rychle množí? Jaké je tajemství jejich neobyčejného úspěchu a jednoznačné nadvlády? Vědci horečně hledají odpovědi na všechny tyto otázky, aby mohli lépe pochopit, jak vážnou hrozbu tyto invazivní druhy skutečně jsou. Kromě toho se snaží odhalit skryté možnosti jejich genetické modifikace, změn chování i reorganizace společenského uspořádání. Díky schopnosti přizpůsobit se ve všech ohledech jsou z invazivních druhů bezkonkurenční vládci nově dobytých území. Podaří se je včas zastavit?

21. 1. 23.00 – Život s lavinou

Díky extrémním radovánkám, jako je freeride, kitesurfing nebo lyžování mimo vyznačené sjezdovky, se úplně změnila dnešní podoba zimních sportů. Jejich účastníci se vystavují obrovskému riziku lavin. Vědci proto už přes 30 let studují vlastnosti sněhu. Tento film nás zavede do světa, kde je na každodenním pořádku snaha předejít horské tragédii a zachránit ohrožené životy.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 3. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !