Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden

11. 12. 2017 | Televizní tipy
Na Prima ZOOM se vrací seriál Miroslav Zikmund: Cesta stoletím, ale to není zdaleka vše. Představíme vám matku atomové bomby, vezmeme vás do kočičího dětství, ukážeme krásu, která zabíjí, a vysvětlíme zrození nákupní horečky.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 50. týdnu?


12. 12. 21.00 – Matka atomové bomby

Talentovaná fyzička Lisa Meitnerová předběhla svou dobu a zaslouží si stát po boku takových géniů, jako byli Einstein, Heisenberg nebo Otto Hahn. Byla moderně založenou ženou, která se musela potýkat s předsudky tehdejší společnosti a s názory, že se má starat hlavně o rodinu. Stala se významnou vědkyní a průkopnicí feminismu. Její život přesto není pouhým příběhem o překážkách, které musela jako žena překonat ve světě vědy a bádání. Na pozadí hrozivých událostí druhé světové války a holocaustu se odehrává dojemné drama zapřisáhlé pacifistky, jež svou prací položila základy nejničivější zbraně všech dob. Film Matka atomové bomby zachycuje období od začátku 20. století, přes studenou válku až dodnes, kdy nukleární zbraně v rukou supervelmocí i pomatených diktátorů neustále hrozí lidstvu zničením světa.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden12. 12. 22.00 – Kočičí dětství


Tři kočky vedou tři různé životy. První bydlí v Tokiu, druhá se volně prohání po ostrově ve Středozemním moři a třetí žije na farmě. Tento snímek prozrazuje, jak na takových rozdílných místech tyto kočky vyrůstaly. A jak se jim daří dnes.

13. 12. 20.00 – Krásy divokého Srbska

Srbsko se rozprostírá v srdci Balkánu a je nazýváno „malou Evropou“. Tahle přezdívka přesně vystihuje místní rozmanitou krajinu. Putování do nejkrásnějších a nedivočejších oblastí Balkánského poloostrova a pohled na velkolepou přírodní scenérii plnou jedinečných zvířecích druhů doslova bere dech. Film Krásy divokého Srbska je pravděpodobně jediným dokumentem ve vysokém rozlišení o srbské přírodě. Zavítejte na místo s nejrozmanitějšími zvířecími a živočišnými druhy v Evropě a nenechejte si ujít zvlášť vzácné záběry divokých šakalů a čápů černých.

13. 12. 23.00 – Kdo uspěje? II (Armádní odstřelovač)

Připravte se na další mimořádný a naprosto jedinečný pohled do zákulisí vypjatého světa intenzivního výcviku zvláštních vojenských sil. Seriál Kdo uspěje? se soustředí na členy různých elitních týmů od potápěčů, odstřelovačů a záchranářů až po odborníky na zneškodňování bomb. Odhalíte, jak probíhá náročný trénink, co musí muži a ženy podstoupit i jaké překážky musí překonat, aby získali klíčové špičkové pozice. Pořad Kdo uspěje? je adrenalinovým akčním průvodcem vyčerpávajícím peklem vojenského výcviku na zemi, vodě i pod hladinou. Čeká vás fyzické a psychické vypětí, výcvik snajprů, souboj muže proti muži, extrémní situace a životu nebezpečné podmínky, které naštěstí budete sledovat z bezpečí a pohodlí vlastního obýváku.

14. 12. 20.00 – Proti všemu očekávání II (Rota Fox: cesta do pekel)

Seriál Proti všemu očekávání se vrací s dalšími neuvěřitelnými příběhy o vojácích, kteří spojili síly, aby překonali i ty největší překážky. Jsou to příběhy, které budí respekt, o statečnosti, solidaritě a síle v rozhodujících situacích mezi životem a smrtí. Výsadkáři z Fighting Fox Company se postavili nacistům na bojištích od Normandie po Hitlerovo Orlí hnízdo. Jejich odhodlání porazit nepřítele se vyrovnala pouze oddanost jednoho vůči druhému. Stateční bojovníci z Echo Company bojovali s mnohonásobnou přesilou vojáků severovietnamská armády v bitvě u Dai Do, nenechali se porazit a díky tomu zachránili své kamarády mariňáky. Když se Charlie Company dostala do pasti a pod nepřátelskou palbu v ulicích iráckého města Fallúdža, spolubojovníci z Teamu Alpha zachytili jejich volání o pomoc a sami se nabídli, že se pokusí o těžko proveditelnou záchranu. Toto jsou skutečné příběhy Bratrstva neohrožených. 

14. 12. 22.00 – Hluboko pod savanou

Jste přesvědčeni o tom, že východoafrická savana už před námi neskrývá žádná tajemství? Tak to se pletete! Pod kameny, kde se rozprostírá svět bezbřehé temnoty, existuje tajný svět nekonečných labyrintů. Plazí, lezou a hemží se tady tisíce zvířat. Nejzvláštnější obyvatelé severní Keni jsou ve skutečnosti schovaní pod zemí. Nejpodivnějším ze všech je rypoš lysý. Je to jediný savec, který stejně jako mravenci nebo termiti, žije pro svou královnu. Má holou svraštělou kůži, nevyvinuté oči a hrozivé zuby. Vypadá jako z jiného světa. Ale právě tato přizpůsobení mu umožňují přežít v podzemním prostředí a vyhnout se mnohým nebezpečím afrických travin přímo nad hlavou. Přežití je životně důležitou nutností a rypoš si vytvořil jedinečný obranný mechanismus. Ponořte se společně s námi do jeho tajuplného světa Hluboko pod savanou.

14. 12. 23.00 a 23.30 – Poklady modré planety (Kouzlo černého lesa; Vogézy: Ráj v srdci Evropy)


Seriál Poklady modré planety zve na návštěvu nejkrásnějších míst, která někdy leží na druhém konci světa, a jindy je najdeme přímo za našimi humny. Během šesti epizod zavítáme na vrcholky německého pohoří Černý les, kde nás čeká nádherná krajina, divoká a nedotčená příroda i rozmanitá fauna. Neméně půvabné je i francouzské horské pásmo Vogézy, kde se to hlavně během teplých letních měsíců zvěří jenom hemží. Madagaskar potvrzuje pověst magického ostrova v Indickém oceánu, kde se pravěký deštný prales střetává s mocnými baobaby, které korunují oblohu. Jamajka proslula jako prázdninový ráj, ale my se vyhneme turistickým centrům i prochozeným trasám. Na mytickém ostrově Srí Lanka zavítáme do země slonů. A nakonec se seznámíme s různorodými zvířecími obyvateli pohoří Andy, které se táhne více než 7 500 kilometrů od severu k jihu a jako takové je zdaleka nejdelším pohořím světa.

15. 12. 20.00 – Krása, která zabíjí

Je to zdaleka nejzajímavější ryba široko daleko. Vyzbrojená osmnácti jedovatými bodci loví v neviditelném hejnu. Její kořist nemá šanci. Perutýn ohnivý je pro nás hádankou mnoha různých talentů. Navíc má velké ambice: rozšiřuje se do nových teritorií v Atlantském oceánu, jejichž obyvatelé nejsou na jeho příchod ani zdaleka připraveni. Krása, která zabíjí objasňuje jedinečné a fascinující chování perutýnů i ohromující schopnosti, díky kterým si můžou podmanit cizí vody – a tím pádem ohrozit celý ekosystém. Uvidíte překrásné záběry, které se podařilo natočit vůbec poprvé, v příběhu odehrávajícím se ve dvou oceánech a na třech kontinentech. Tento portrét úžasné ryby je zároveň důležitým vědeckým poselstvím o tom, jak se kvůli lidstvu mění podmínky života v oceánech. A jak příroda i lidé bojují zuby nehty, aby zastavili tohoto veleúspěšného dravého vetřelce.

16. 12. 22.00 – Zrození nákupní horečky

Obchodní dům je určitě jedním z nejchytřejších vynálezů průmyslové revoluce. Kromě toho, že se díky němu doslova zrodil koncept nakupování, stál také na začátku konzumní kultury a položil základy emancipace žen. Tento snímek přináší zasvěcené rozhovory, překrásné záběry a jedinečné výňatky z dobových deníků. Zachycuje málo známé společenské dějiny fenoménu nákupní horečky, která se zmocnila celého světa a navždy změnila životy žen, národní hospodářství i celou naši společnost.

17. 12. 20.00 – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (1. díl)


Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů, a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.

Miroslav Zikmund je fenomenální cestovatel, fotograf, spisovatel a publicista, který se v příštím roce dožívá 99 let. Málokdo ví, že si tato světová osobnost s takřka fenomenální pamětí již sedmdesát let denně píše deník. A nyní odtajňuje své celoživotní vzpomínky. Jsou nejen úžasným osobním svědectvím, ale také přesným dokumentem doby. Minisérie přináší také osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lovci lebek. Seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Dožil se nástupu demokracie a hrdě jde životem dál.

17. 12. 21.00 – Guy Martin: Poslední let Vulcanu

Guy Martin se rozhodl vzdát poctu největšímu triumfu strojírenství z doby studené války. Přidal se ke skupině dobrovolníků a přijal úkol znovu oživit bombardér Vulcan a připravit ho na jeho poslední let. Tento jedinečný legendární letoun byl prvním odstrašujícím strojem britské jaderné síly a podnikl nejdelší nálet v dějinách britského letectva. Guy se dozvídá všechno o jeho neuvěřitelné historii i technických specifikacích. A než se stane svědkem závěrečného letu zapomenutého hrdiny, musí si ho také samozřejmě osobně vyzkoušet!

17. 12. 22.00 – Malé velké zlepšováky (1. díl)


Revoluce v technologiích je tady! Dočkali jsme se jí díky armádě špičkových inženýrů, vynálezců a šprtů, kteří se vyzbrojili veškerou mocí moderní vědy a našli geniální řešení největších problémů současnosti. V tomto zábavném seriálu se speciální tým expertů a technologů zabývá vývojem vynálezů na míru pro jednotlivce, rodiny i celé komunity. Jejich hypermoderní výtvory jim ulehčí život. Představte si, že dítě upoutané na vozík se poprvé v životě může projet na kole. Nebo virtuální zahradu pro obyvatele města, kteří nemají žádný přístup k zeleni. Všechno jde, když se chce! Seriálový tým expertů využívá veškeré chytré technologie od jednoduchých materiálů po nejmodernější přístroje. Ke každému problému přistupuje jako k detektivnímu případu. Když ho vyřeší, následuje dojemné a dramatické odhalení. Skutečně problémy a lidská dramata se setkávají s vědou a technikou jako důkaz toho, že se špetkou geniality není nic nemožné!    

Unikátní dokumenty, vysílané v 50. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !