Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden

9. 08. 2021 | Televizní tipy
Vydejte se po stopách poznání – Prima ZOOM. Nejširší výběr dokumentů najdete na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden:


9. 8. 23.00 – Curiosity na Marsu

Sondě Curiosity, kterou NASA vyslala prozkoumat Mars, se 5. srpna 2012 podařilo jedno z nejdramatičtějších přistání v dějinách dobývání vesmíru. Dokument Curiosity na Marsu nás vezme krok za krokem po stopách kosmické výpravy od prvotních příprav ke startu, přes nervy drásající sestup, až po neuvěřitelné objevy na povrchu Rudé planety. Vychutnejte si bezkonkurenční přístup k materiálům o výzkumu a vývoji agentury NASA i záběrům pořízeným samotnou sondou. Odhalte, jak nové technologie jako virtuální a augmentovaná realita přivedly dnešní vědce do bezprostřední blízkosti Marsu jako nikdy dřív. Dozvíte se odpovědi na otázky, kterými si lidstvo po staletí lámalo hlavu. Existoval na Marsu život? Přežila by na jeho povrchu výzkumná výprava?

10. 8. 20.00 – Vikingské ženy (Sigrunin hněv a objevení Islandu)

Vikingové navždy změnili Evropu. Polovina z nich přesto zmizela ze všeobecného povědomí. Úplně se zapomnělo, že odvážnými severskými dobyvateli a válečníky nebyli jen muži, ale i ženy. Neprávem. Ženy hrály ve vikingské společnosti hlavní roli a vykonaly velké skutky. Velely lodím a zakládaly kolonie. Uměly se ohánět zbraněmi, účastnily se bitev nebo vyjednávaly s významnými panovníky, včetně mnohých císařů. Zanechaly po sobě stopy všude od Ameriky až po Kyjev. Bez nich je příběh o slavné éře vikingů neúplný. Vydejte se s námi do 9. století, navštivte dobu temných počátků středověku, odhalte životní styl severských nájezdníků a zjistěte, jaké skutečně byly Vikingské ženy.

10. 8. 23.00 – Divoké příběhy z farmy (Skok do života)

Typická anglická farma vypadá jako poklidné, idylické místo. Ale podívejte se na ni pořádně a odhalíte zákulisní svět plný dramatických momentů, neústupné rivality, hluboké oddanosti a nezlomného přátelství. Přírodovědný seriál Divoké příběhy z farmy vznikal v průběhu všech čtyř ročních období. Odhaluje zvířecí obyvatele farmy, jejich komplikované životy i nezkrotnou povahu, jež se ještě pořád řídí zákony divočiny.

12. 8. 22.00 – Nespoutané Rumunsko

Nespoutané Rumunsko je celovečerní dokumentární film, který oslavuje dechberoucí přírodní krásy a okouzlující různorodost zvířecích obyvatel této fascinující východoevropské země. Vysoká pohoří, prastaré lesy a širé mokřady nabízejí dokonalý domov mnoha ikonickým zvířatům evropského kontinentu. Medvědi, vlci a rysi se volně prohánějí po zalesněných svazích Karpat. Pelikáni vzlétají k nebesům z větrem bičovaných vod dunajské delty. Nespoutané Rumunsko odhaluje, jak se místní zvířata přizpůsobují různým ročním obdobím a že zvlášť důležitou roli v jejich životech hrají hluboké rumunské lesy.

Ty společně s rumunskými mokřady patří k jedněm z posledních pevností divokého zvířectva v Evropě. Jenže to se může změnit. Poslední kousky divočiny na našem kontinentu jsou v ohrožení. Kvůli ilegální těžbě dřeva dochází pomalu, ale jistě ke zhoubné erozi. Nepovolený lov a rybolov můžou zdecimovat celé druhy a navždy zničit křehkou rovnováhu, která panuje mezi zvířaty a prostředím, kde žijí. Naštěstí ještě není všechno ztraceno. Ve snaze zachytit ohrožené půvaby nespoutaného Rumunska filmaři spolupracovali s několika organizacemi na ochranu přírody i národními parky, které bojují za zachování rumunského přírodního bohatství.

13. 8. 20.00 – Ostrov žraločích bratrů

Dobrodružně zaměření přírodovědci sledují dva samce velkého bílého žraloka, o kterých si myslí, že jsou to bratři. Ještě nikdy se nepodařilo zaznamenat, že by se žraloci chovali takto společensky. Proč k tomu teď dochází? Podaří se odhalit toto žraločí tajemství a najít odpovědi na všechny palčivé otázky?

13. 8. 22.00 – Po stopách duchů XIII (1. díl)

Tři lovci duchů Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin pátrají po nadpřirozených silách na prokletých místech, vyzbrojení digitálními kamerami s nočním viděním. Ve třinácté sérii paranormálně oblíbeného a úspěšného seriálu vyrazí do nitra temného dolu na zlato v Coloradu, kde došlo k brutální vraždě a který prý obývá zlá entita. Nechají se zamknout přes noc v usedlosti, jež patřila legendárnímu těžařskému magnátu Johnu Mackayovi, a můžou být rádi, že to přežijí. Kromě toho vyšetřují mrazivé případy strašidelných domů v Los Angeles nebo Sacramentu a navštíví prokletý hotel v Nevadě, kde se odváží na třetí patro, kam přes dvacet let nikdo nevstoupil.

14. 8. 20.00 – Makrosvěty (Zima se blíží)

Na území Evropy leží tajuplné království. Žijí v něm tisíce fascinujících druhů hmyzu. A zůstává pro nás obrovskou záhadou. Připojte se k vědcům, kteří vstupují do obří džungle miniaturních tvorů čekajících na objevení. Odhalte drsný, ale idylický svět podivuhodné krásy a excentrického chování, obydlený malými upíry i miniaturními kanibaly. Seznamte se s duhovými krascovitými brouky, stovkami druhů včel a dalším hmyzem, který vypadá jako z jiného světa. Navzdory miniaturní velikosti mají tito malí obyvatelé makrosvětů v celém ekosystému obrovskou roli.

14. 8. 22.00 – Tintoretto: Rebel z Benátek

Celovečerní umělecký film Tintoretto – rebel z Benátek připomíná nedávných 500 let od narození geniálního benátského rodáka a jedno z největších jmen italské renesance. Hlas Heleny Bonhamové Carterové (Králova řeč, Klub rváčů, filmová série Harry Potter) přibližuje malířův nespoutaný život a jeho impozantní dílo i soupeření s dalšími slavnými umělci své doby. Film také odhaluje, jak se v Tintorettově tvorbě obtiskla morová rána, která slavné město zasáhla uprostřed umělcova nejsilnějšího období.

15. 8. 23.00 – Dokonalý vůz (Aston Martin DBS Superleggera)

Seriál Dokonalý vůz nahlíží do zákulisí špičkových automobilek a nabízí zasvěcený pohled na design, vývoj a výrobu nejvíce žádoucích aut světa. Každá epizoda odhaluje nejen to, jak se rodí tyto pozoruhodné stroje, ale i tajemství konstruktérů a jakým způsobem se jim daří překračovat hranice rychlosti a posunovat možnosti moderních technologií. Čekají nás takové auto-moto perly jako Aston Martin DBS, Ferrari Portofino, Bentley Continental GT, Lamborghini Aventador SVJ, Pagani Huayra Roadster a Porsche Taycan.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !