Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden

22. 08. 2016 | Televizní tipy
Čeká vás pravda o letu Apollo 11, odhalíme paměť Země, rozkryjeme tajemství Reagana, David Attenborough nás vezme do oblak, ukážeme vám, co fotil fotograf první světové války i zrození krále z miminka. I pro spoustu dalšího zvolte Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 34. týdnu?


22. 8. 22.00 – Apollo 11: Utajený příběh

Poté, co Neil Armstrong v červenci 1969 jako první člověk stanul na Měsíci, byla mise Apollo 11 oslavována jako největší triumf amerických technologií. Jenže za lžemi, které hrdě mávají vlajkou, se ukrývá úplně jiný příběh: nevyprávěná verze o tom, jak se z mise Apollo 11 málem stala absolutní katastrofa. Muži, co se jí zúčastnili, po čtyřech dekádách vypovídají o tom, jak skutečně probíhala a co se během první cesty na Měsíc všechno seběhlo. Tento dokumentární film je příběhem o tom, jak primitivní počítačové technologie, lidské chyby a mechanická selhání takřka stály posádku život.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden22. 8. 23.00 – Kamenná paměť Země (Čedič: Výprava do Ohnivého kruhu Tichomoří)

Kameny jsou pamětí naší planety. Neustálý proces přeměny, kterým prochází, zachycuje jednotlivé chvíle v ubíhajícím čase. Každý, kdo se tím pádem chce dozvědět více o evoluci, hromadném vymírání druhů nebo stvoření, musí nahlédnout do kamenů. Dokumentární seriál Kamenná paměť Země je epickou výpravou napříč vesmírem i časem od vulkánů chrlících lávu přes zkamenělé vlny až po vybělené mramorové paláce a granitové kolosy. Otázkou zůstává: jste připraveni na lavinu informací?

23. 8. 20.00 – Reaganova tajná válka

Po inauguraci do úřadu prezidenta Spojených států amerických v roce 1981 razil Ronald Reagan heslo: nejlepší obrana je dobrý útok. Američané neúnavně pracovali na oslabení už tak dost rozvráceného Sovětského svazu. Došlo k sabotáži plynovodů pašovanými počítačovými čipy, která způsobila největší neatomový výbuch v dějinách. U ruského pobřeží probíhaly manévry ve vzduchu i na moři s cílem demonstrovat sílu a technologickou vyspělost, zastrašit i zesměšnit protivníka. Snímek zachycuje význam a dopad tajných amerických operací. Nechybí v něm svědectví expertů ani dosud neviděné dobové záběry. Reaganova administrativa si nebrala žádné servítky, ani když šlo o narušení suverenity jiných demokratických zemí. Tyto okolnosti se nakonec fatálně projevily o třicet let později skandálem agentury NSA.

24. 8. 21.00 – David Attenborough: Vzestup zvířat (Z moří do oblaků)


David Attenborough podniká velkolepou výpravu dlouhou 500 milionů let. Jeho cílem je zachytit neuvěřitelný vzestup vertebrat. Začínala jako primitivní ryby, ale obrovské pokroky jim dovolily vydrápat se z vody na souši, a později dokonce vznést se až k obloze. Evoluce zvířat s páteří je jedním z nejskvělejších příběhů celého přírodopisu. Když ho David vypráví, zároveň představuje nové fosilie nedávno nalezené v Číně – tedy oblasti, kterou si dlouho přál prozkoumat a jež představuje hranice moderního paleontologického výzkumu.

25. 8. 20.00 – Muž, který fotil velkou válku


Tisíce mužů z Británie a Irska během první světové války opustily své domovy a vyrazily na bitevní pole v severní Francii a ve Flandrech. Mnoho z nich se už nikdy nevrátilo. Ale jeden z nich, který pocházel z Belfastu v Severním Irsku, podnikl během cesty na Západní frontu něco výjimečného. Svobodník George Hackney si s sebou vzal fotoaparát. Tento film poprvé odhaluje to, co bývá nazýváno „fotografickým objevem století“. Vypráví pozoruhodný příběh britského vojáka, který mačkal spoušť na zbrani i na fotoaparátu. A ukazuje, jak ho zážitky a zkušenosti z války poznamenaly natolik, že přijal neobvyklý morální úkol, jenž navždy změnil jeho život.

25. 8. 23.00 – Ze lvíčete lvem

Fascinující dokumentární film Ze lvíčete lvem zachycuje dospívání čtyř roztomilých lvíčat v srdci zimbabwské buše a to, jak se potýkají se vším, co jim život přichystá. Dvě kamery natáčely čtyři roky, jak se lvíčata vydávají na první lov antilop, pakoňů i zeber. Zachycují nejen drama, akci a fascinující výjevy z divoké africké přírody, ale především to, jak se hlavní hrdinové stávají Ze lvíčete lvem.

27. 8. 21.00 – Zrozeni k běhu

V nebezpečném světě jsou býložravci vždycky v ohrožení. Nejvíce ve chvíli, kdy se narodí. Venku na planině jsou „na ráně“ a nemají se kde schovat. Naštěstí jsou někteří z nich Zrozeni k běhu. Na afrických savanách se najednou rodí milióny antilop, pakoňů a zeber. Každé nové mládě se musí hned od začátku snažit samo postavit na nohy. Když se jim to nepodaří, stanou se kořistí dravců, jako jsou lvi, gepardi nebo krokodýli. Maličcí čelí jedné překážce za druhou: během migrace musí udržet tempo se stádem, během období sucha se dostat z bahnité pasti, vyrovnat se s oddělením od matky nebo panikou během špatného počasí, nebo dokonce vyjít bez úhony ze střetnutí tváří v tvář s dravcem. Když nadejde čas, musí prokázat, že se opravdu zrodili k běhu.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 34. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !