Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 39. týden

25. 09. 2023 | Televizní tipy
Týden parádních dokumentů na Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 39. týden:


26. 9. 20.00 – Uvnitř pyramid (1. díl)

Více než 4500 let potom, co byly postaveny první pyramidy, jsou ještě pořád zkoumány nejrůznějšími experty a odborníky. Snaží se přijít s nejlepší a nejvěrohodnější teorií, jakým způsobem je starověcí Egypťané konstruovali. Analyzují kámen použitý jako stavební materiál a zjišťují, jestli byl dovezen v celku z nějakého lomu, nebo naopak složen z rozdrcené suti. Průzkumy se zaměřují i na to, jak vůbec Egypťané dokázali poskládat kameny na sebe. Nové hypotézy vznikají prakticky neustále. Dokumentární seriál Uvnitř pyramid kombinuje nejnovější vědecké poznatky s detaily, které se podařilo získat s pomocí nejmodernějších přenosných laserových skenerů. Díky tomu konečně odhaluje některá z největších tajemství pyramid. Nahlédněte přímo do jejich nitra. Prozkoumejte dosud neobjevené skryté prostory. A zjistěte více o dávných postupech, které Egypťané využili, aby je kdysi dávno mohli vystavět.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 39. týden28. 9. 22.00 – Největší zabijáci Afriky VI (Bažiny)

Divoké, nepředvídatelné a nemilosrdné – bitevní pole Afriky jsou krvavým dějištěm nekonečných brutálních střetů. Jejich účastníky jsou místní zvířecí obyvatelé, kteří se vrhnou střemhlav proti sobě v krutém boji o přežití. Tři nové epizody strhujícího přírodovědného seriálu Největší zabijáci Afriky jsou jako vždy nabité akcí. Ale tentokrát je všechno větší, odvážnější a smrtonosnější. V ikonickém seriálu se vydáme za největšími zabijáky z afrických bažin nebo oceánů a chybět nebudou ani ti malí, ale zvlášť nebezpeční.

29. 9. 20.00 – Vážky na řece Oker

Nenápadná řeka na severozápadě Německa je ve skutečnosti přírodním rájem, kde se pestrobarevné vážky vznáší nad vodní hladinou, lišky v klidu vychovávají mláďata a bobři s typickým zápalem stavějí své hráze. Přírodovědný film Vážky na řece Oker představuje své hlavní hrdinky v podobě létajících živých drahokamů. Zpomalené záběry natočené makro objektivy je zachycují v plné kráse nad vodní hladinou, ale i pod ní. Zároveň odhalují rafinované rybářské techniky rybáků a potápek, jediných zpěvných ptáků, kteří umějí plavat a lovit pod vodou. Sledujte život u řeky plný malých dramat od zásnubních letů vážek, přes jejich páření až po precizní kladení vajíček; od útoků vyskakujících žab až po jejich vlastní zoufalé pokusy uniknout nenadálým útokům plovoucích užovek.

29. 9. 22.00 – Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno (1. díl)

Mnohá svědectví o setkání s UFO a mimozemšťany už byla označena za nevěrohodná. Ale spousta lidí zůstává pořád přesvědčená o tom, že nejde o žádný podvrh. Seriál Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno se ohlíží za různými incidenty z nedávné minulosti i aktuální současnosti. Odhaluje málo známý projekt Modrá kniha a vyšetřuje údajnou kamufláž v Bílém domě. Založila americká vláda tajnou organizaci MJ–12, aby utajila informace o setkání s UFO? Tají Američané setkání s UFO proto, aby mohli sami analyzovat mimozemské technologie a pak je využívat pro vlastní účely? A jaká je historie UFO v dobách Sovětského svazu?

30. 9. 20.00 – Zkrocení zlé zvěře (1. část)

Tento dvoudílný dokumentární film ukazuje vzestup lidské civilizace očima zvířat, která nám už několik tisíciletí oddaně pomáhají. Dějiny naší civilizace jsou zároveň historií zvířat, která nám ji umožnila vybudovat. Využíváme jejich sílu a vynikající smysly, ale i jejich maso nebo instinkty. Užíváme si jejich oddanosti a přátelství. Jde o jednu z nejšťastnějších náhod v dějinách lidstva: ze zapřisáhlých soupeřů, kteří s námi soupeřili o přežití, se stali naši spojenci.

1. 10. 20.00 – Střela z Východu (1. část)

Stojí na startu, motor burácí, ale trať přímo před ním ještě nemá jasné obrysy. Vybrat si cestu je nejen těžké, ale dokonce prakticky nemožné. Má zvítězit ve světovém šampionátu, nebo vyrazit směrem ke svobodě? Během mistrovství světa ve Švédsku v roce 1961 zázračně talentovaný východoněmecký motocyklový závodník Ernst Degner utekl za železnou oponu. V naději, že získá svobodu, riskoval všechno, ale především život. Podařilo se mu dostat na západ se svou rodinou i motorkou, kterou do té doby přísně střežila krutá tajná policie Stasi. Hned následující sezónu se Degner znovu vrátil na trať, tentokrát na stroji značky Suzuki.

Zvítězil, stal se mistrem světa a okamžitě tak katapultoval známého japonského průmyslového giganta do popředí odvětví výroby a prodeje motocyklů. Vzrušující film Střela z východu se odehrává v neobvyklém prostředí na hranici dvou naprosto odlišných světů – pestrobarevného svobodného západu a šedivého východního Německa v období studené války, kde byl útlak obyčejných lidí na každodenním pořádku. Sledujte napínavý dokument o odvážném a životu nebezpečném útěku celé rodiny na svobodu, který působí, jako by se spojil neuvěřitelný příběh Mostu špiónů s adrenalinovou jízdou Senny.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !