Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden

30. 11. 2020 | Televizní tipy
Nejrozmanitější podívaná na Prima ZOOM. Vše, co si přejete spatřit, vše, co toužíte poznat, vše, na co se bojíte sáhnout, vše, kam nemůžete vycestovat, si můžete užít bezpečně u obrazovky na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden:


30. 11. 21.00 – Anthony Bourdain: Neznámé končiny IX (Los Angeles)

Legendární šéfkuchař, cestovatel a dobrodruh Anthony Bourdain zavítal v rámci natáčení devátého pokračování svého oblíbeného pořadu Neznámé končiny do restaurací a vyhlášených podniků v Los Angeles, ve španělském San Seabastianu, v exotickém Laosu nebo ve svérázné newyorské čtvrti Queens. Vydal se dokonce i na dolní konec světa, aby osobně odhalil klidné půvaby a tajemství nejsuššího, nejchladnějšího a největrnějšího kontinentu, kterým je Antarktida. V Ománu ochutnal lákadla země Arabského poloostrova, jež je otevřená všem turistům. A během výpravy do karibského Trinidadu zjistil, jak se místním podařilo zbavit tragické historie otroctví a kolonialismu a vyměnit ji za nonstop oslavu multikulturních jídel a hudby. To vše, a ještě mnohem více uvidíte v deváté řadě kulinářsky cestopisného seriálu Neznámé končiny.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden1. 12. 20.00 – Starodávné cesty II (Dartmoor)

Herec a moderátor Tony Robinson (Černá zmije) se vrací v pokračování cestopisného seriálu, ve kterém kráčí anglickou historií po Starodávných cestách. Nové epizody začínají v Dartmooru, odkud Tony vyráží po stopách sira Arthura Conana Doyla, autora tajuplných příběhů s geniálním detektivem Sherlockem Holmesem. Po prohlídce prý bezedného jezera a setkání se čtyřnohou bestií z vřesovišť zamíří za dalšími, ještě starodávnějšími legendami. Po hranici mezi Anglií a Walesem se dostane až k údajnému místu posledního odpočinku legendárního krále Artuše a oživí dávné příběhy o velšském draku. Prozkoumá opuštěný železniční tunel nebo zub prehistorického žraloka a po staré římské cestě dorazí na Hadrianův val, který býval hranici civilizovaného světa.

1. 12. 21.00 – Tajemství zámku Chambord

Zámek Chambord stojí uprostřed parku, který se svou rozlohou 5000 hektarů hravě vyrovná velikosti pařížského Louvru. Je to symbol přepychu se 400 pokoji a 77 schodišti. Budova, kterou v 16. století nechal vystavět František I. Francouzský, je opředena mnoha záhadami. Její architektura vzbuzuje údiv a zvědavost už celých pět století. I proto, že veškeré existující plány zámku Chambord shořely v plamenech. Jaké je tedy jeho tajemství? Tato otázka je dnes snad ještě neodbytnější než v době, kdy byl zámek postaven. Vždyť jeho architektem nebyl nikdo jiný než slavný renesanční génius Leonardo da Vinci.

Jaký byl skutečný da Vinciho záměr se zámkem Chambord? Kromě revolučních postupů využitých při stavbě neobyčejného centrálního schodiště totiž nic nenasvědčuje tomu, že by génius renesance na zámku vůbec pracoval. Skrývá Chambord nějaký utajený význam? Díky tomuto filmu nahlédnete do centra vědeckého výzkumu a napínavého pátrání. S pomocí moderního 3D skeneru, rentgenového záření a archeologických vykopávek prozkoumáme zámek od sklepa po střechu. Podaří se předním světovým odborníkům odhalit záhadu, která zůstává už 500 let ukryta před našimi zraky?

2. 12. 20.00 – Divoké hrady (Heidleberg)

Odhalte nejvyhlášenější historické památky Evropy v úplně novém světle. Navštivte pět nejslavnějších evropských hradů i přírodu, která vzkvétá v jejich okolí. Ať už je to nedaleko slaných středomořských zátok nebo poblíž divokých slovinských jeskynní, podívejte se, jak matka příroda překvapivě přispěla ke vzniku i pádu nejslavnějších říší.

2. 12. 21.00 – Divoké pobřeží Kolumbie (Ostrov hadů a vězňů)

Jihoamerickou Kolumbii ohraničuje z každé strany jedno pobřeží, a jedno je přitom více okouzlující než druhé. 1770 kilometrů dlouhé pobřeží Karibského moře a 1456 kilometrů dlouhé pobřeží Tichého oceánu představují různorodé životní prostředí a domov některých z nejzajímavějších mořských zvířat na světě. V tomto okouzlujícím dvoudílném přírodovědném filmu se potopíme za pozoruhodnými obyvateli pod mořskou hladinou u divokých pobřeží Kolumbie. Prozkoumáme unikátní prostředí i na pevnině a odhalíme, proč je Kolumbie domovem tolika různých pozoruhodných tvorů.

3. 12. 22.00 – Malí zabijáci

Svět je plný dravců. Ale ne všichni z nich jsou velcí a okázalí. Malí zabijáci, kteří se plíží mezi stíny, jsou úplně stejně smrtící. Obvykle si jich nikdo nevšímá, ale díky své odvaze a schopnostem patří ke špičkovým lovcům. A díky trikům vlastního řemesla se jim už podařilo dobýt celou naši planetu. Na velké, dobře známé dravce, co nás tak rádi straší a vyhřívají se v záři reflektorů, proto klidně zapomeňte. Protože právě na ty malé si musíte dávat dobrý pozor! Instinkt je stejně smrtící, na velikosti mu nezáleží, a tak se nenechte snadno ošálit. Vzhled klame a dravci mají mnoho velikostí i podob. Před lvy, tygry, žraloky a krokodýly máme přirozený respekt, jenže u nohou velkých lovců čenichají stopu Malí zabijáci. Když srovnáme jejich váhu s hmotností jejich kořisti, vychází najevo šokující zjištění: tito Malí zabijáci jsou největšími dravci světa!

4. 12. 20.00 – Kapří monstra III (Thajsko)

Třetí pokračování oblíbeného seriálu se znovu věnuje rybolovu a neúnavné snaze ulovit nejtajuplnější a nejsilnější kapry z různých koutů světa. Bláznivý fanatik a milovník kaprů Ali Hamidi a jeho kamarádi rybáři pátrají po kapřích monstrech od Balkánu přes Francii a Španělsko až po Thajsko, a přitom musí překonávat nebezpečné překážky. To všechno na cestě za dokonalým rybářským dobrodružstvím. Pojďte si taky nahodit!

4. 12. 21.00 a 21.30 – Svět pod hladinou (Páč oceánu; Skleněné vězení)

Okouzlující přírodovědný seriál o životě pod vodní hladinou odhaluje pozoruhodnou rozmanitost oceánských ekosystém a prozrazuje, že musíme ihned konat, abychom ji ochránili před nenapravitelným poškozením. V důsledku lidské činnosti čelí život v mořích neustále narůstajícím a čím dál vážnějším hrozbám. Je proto nesmírně důležité porozumět tajuplnému životu úžasných zvířat, abychom je dokázali ochránit před vyhynutím. Každá epizoda seriálu Svět pod hladinou se zaměřuje na klíčové problémy, které trápí světové oceány, a prozrazuje, co můžeme dělat, abychom zabránili potenciálně katastrofickým dopadům na životní prostředí.

5. 12. 20.00 – Tatra kolem světa 2 (10. díl)

Výprava Tatra kolem světa 2 se vydala na svou cestu kolem světa krátce po vypuknutí pandemie, která doslova paralyzovala celý svět. Expedice jsou bezesporu o hledání nových cest a o variabilitě. Zkrátka, když se chce, vždy je cesta. Díky této myšlence se k posádce Trajdy v srpnu přidává další parta cestovatelů, která společně s týmem TKS2 vyráží za poznáním a dobrodružstvím v severovýchodním Íránu. Expediční T815 je stavěná i do terénu, kterého si všichni užívají zejména v horách v oblasti Mázandárán. Jak se zmíněná pandemie podepsala na projektu expedice TKS2? Tak i to se diváci dozví v závěrečném dílu seriálu Tatra kolem světa 2.

5. 12. 22.00 – Dynastie: Rodiny, které změnily svět (Bohatství)

Fascinující čtyřdílná mini série Dynastie vám otevře oči. Dynastie odhaluje zákulisí nejmocnějších a nejzajímavějších rodin světa. Každá epizoda se zabývá šesti až osmi různými rodinami. Každý příběh je uzavřený a samostatný, ale všemi se postupně proplétá hlavní spojující linka, jež vede od konce 19. století až do současnosti. Komentáře odborníků se proplétají s archivními zprávami a odhalují lesk i bídu slavných a významných rodin žijících v záři reflektorů. Ponoříme se do minulosti i přítomnosti těchto pozoruhodných dynastií od jejich, někdy skromných, začátků až po úspěch a moc, kterých se dočkaly nejen na poli celosvětové politiky (Bhutto, Gandhi), filmu a hudby (Chaplin, Coppola, Iglesias, Kardashian) nebo byznysu (Rockefeller, Murdoch, Rothschild).

5. 12. 23.00 – Hitlerův kruh zla (Hrdinové & odpadlíci)

Nenechte si ujít příběh o pozadí vzestupu a pádu Třetí říše, který je stejně dramatický, jako byla skutečnost. Uvidíte ho z pohledu mužů, kteří byli u toho – z pohledu pohůnků nejzlovolnějšího politického režimu v historii. Hitlerovi muži byli malou skupinou válečných hrdinů, vyvrženců společnosti, kariéristů a fanatických nacistů. A Vůdce jim naslouchal. Hlavními postavami tohoto dokumentárně laděného seriálu jsou bývalý chovatel kuřat a velitel SS Heinrich Himmler, Hitlerův obdivovatel a mentálně vyšinutý zástupce Rudolf Hess, válečné letecké eso závislé na morfinu Hermann Göring a sexem posedlý šéf propagandy Joseph Goebbels. Každý z nich usiluje o moc. A v temné atmosféře intrik, zrady a vraždy se postupně obrací jeden proti druhému. V totalitním politickém uspořádání, kde veškerý vliv závisí na momentálních vrtochách jediného muže, se snaží vzájemně překonat jeden druhého v brutalitě i zaslepené oddanosti nacismu.

6. 12. 22.00 – Jak fungují stroje (1. díl)

Tento seriál odpovídá na všechny otázky, které nás kdy napadly v souvislosti se stroji, s nimiž se každodenně setkáváme. Jak dokáže zahradní odfukovač listí vybičovat proud vzduchu silný takřka jako tornádo? Co pohání mechanické hodinky, které nejsou vybavené baterií? A jak takový eskalátor vyveze stovky lidí do výšin stejně strmých jako hora Fudži? Tento fascinující seriál využívá pozoruhodné digitální animace i záběry z továren, kde se stroje navrhují, stavějí a testují. Díky tomu odhaduje tajemství každodenních předmětů i zázračné mechanismy ukryté v jejich nitru.

6. 12. 23.00 – Obří lodě (Thermopyly)

Pojďme spolu nastoupit na palubu největších lodí, které si musí poradit s nejtěžšími úkoly v nejdivočejších oblastech světových oceánů. Podíváme se, jak to vypadá a chodí na obřích nákladních lodích, které stoupají velkolepými zdymadly Niagarských vodopádů s gigantickými náklady obilí a železné rudy, nebo na majestátním plavidlu Pacific Orca. Tato těžkotonážní loď vznikla, aby mohla instalovat větrné turbíny na moři. Tato mořská monstra čelí všemu, co si na ně oceány připraví, ale jak je vlastně možné, že něco tak velkého funguje? V seriálu Obří lodě odhalíme speciální technologické vychytávky, díky kterým dokážou tito obři splnit své úkoly. A setkáme se s těžce pracujícími posádkami, které v náročném prostředí dokážou i to, co se někdy zdá nemožné.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka