K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Zahradník po ruce se pouští do jarních zahradnických prací typických pro přelom dubna a května. Ukáže, jak všechny sazeničky pomalu přesunout na záhony a uvolněný prostor efektivně využít dál – třeba předpěstováním trvalek na květinového záhonu. Naposledy přepikýruje rajčata tak, aby je při výsadbě do půdy nečekal šok a mohla nepřerušeně růst. Na balkonu vysadí jahody do samozavlažovacích květináčů.

A protože se blíží svátek Marka, pustí se do předpěstování okurek, které si prozatím nachystá na některý z příštích dílů.