Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová

17. 05. 2012 | Úspěšní lidé
O tom, co se o herečce Michaele Doubravové už dlouho ví v branži, si poslední dobou stále častěji povídají i divadelní a televizní diváci: totiž že patří mezi nejtalentovanější objevy mladé generace. Pro naši hereckou scénu představuje typ, který na ní dlouho chyběl. 

Poprvé jste ji možná zaznamenali jako Kateřinu v Ordinace v růžové zahradě, pak zaujala v castingové show TV Prima Robin Hood – Cesta ke slávě, následovala kritikou velmi ceněná gymnastka Linda v seriálu Terapie a nyní se herečka proměnila v drsňačku Bětku z Ulice. Ale hlavně Michaele často tleská publikum vestoje v pražském Divadle Kalich, kde září v hlavních rolích muzikálových hitů Osmý světadíl a Robin Hood. A už si štěbetají vrabci na střeše, že Michaela Doubravová je horkou kandidátkou na jednu z velkých rolí legendárního muzikálu Pomáda, jehož premiéru ohlásilo Divadlo Kalich na 6. září. To všechno podtrženo sečteno je dost pádný důvod k tomu, abychom požádali absolventku Pražské konzervatoře o rozhovor.

Divadlo Kalich - Míša DoubravováJak se vám poslouchají taková slova chvály?
Michaela Doubravová: Poslouchám je s velkou pokorou. A radostí z toho, že se mi v posledních letech plní i ty nejtajnější sny. Vždycky jsem chtěla účinkovat v muzikálu a nenapadlo by mě, že už ve dvaceti letech mě v něm potkají přímo hlavní role. Stejně tak bych se ani neodvážila představit, že si v tomhle věku zahraju po boku Karla Rodena, a najednou jsem proti němu seděla v jeho ordinaci v seriálu Terapie. (smích)

Jak se vám natáčelo s tak velkým hercem?
Michaela Doubravová: Karla Rodena jsem poprvé zahlédla na posledním kole konkurzů na seriál. Byla jsem z něj šíleně nervózní, ale pak jsem poznala, jak skvěle se s ním spolupracuje. Při natáčení mi radil a taky mimo kamery se ke mně choval moc hezky, troufám si říct až otcovsky. Točit s tak charismatickým kolegou je obrovská zkušenost.

Tou je pro vás jistě i spolupráce s divadelním režisérem Jánem Ďurovčíkem v Divadle Kalich. Říká se, že tajemství velkého úspěchu jeho inscenací spočívá v tom, že hercům při zkouškách nic neodpouští… 
Michaela Doubravová: To je pravda. Ján je nesmírně precizní a přísný režisér. Díky tomu z vás dostane to nejlepší, o čem jste ani neměli potuchy, že toho jste schopni. Zkoušení Robina Hooda a Osmého světadílu pro mě tedy bylo neobyčejně přínosné. Velká škola života!

Michaela DoubravováOsmý světadíl je velice sugestivní muzikál. Končívá nejen potleskem publika vestoje, ale často také vašimi slzami. Učíte se s nimi bojovat?
Michaela Doubravová: Moje postava si v muzikálu projde celou škálou pocitů, a přestože dobrou půlku hry diváci prosmějí, její konec je velmi dojemný. Bulela jsem při něm stejně jako řada dam v hledišti, což jsem se musela odnaučit a najít si od role správný odstup. Jinak bych brzy skončila v blázinci. (smích) 

Natáčíte už od svých šesti let, ovšem z herecké rodiny nepocházíte. Byla jste odmala bavičem kolektivu?
Michaela Doubravová: Přesně tak. Odmala jsem se ráda předváděla návštěvám, máma si s tetami kolikrát ani nestačila nic říct, jak jsem jim pořád hrála a zpívala. Přesun před kamery mi tedy nepřišel nijak nepřirozený. Bez všech těch natáčení bych neměla tak hezké dětství.“

Udržet se na výsluní určitě není v šoubyzynsu jednoduché. Přepadají vás někdy obavy o budoucnost?  
Michaela Doubravová: Máte pravdu, je tu hodně talentovaných mladých holek, konkurence je obrovská. Navíc od starších kolegyň vím, že může rychle přijít doba, kdy nezavadím o příležitost. Proto je asi dobré myslet na zadní vrátka. A neustále na sobě pracovat, protože pořád je co zlepšovat.

Zdroj, foto: Divadlo Kalich

ZUZI
ChytráŽena.cz


Popisky k fotografiím pod článkem:
1) Míša Doubravová jako Mariana a Tomáš Savka jako Robin v muzikálu Robin Hood
2) Míša Doubravová s přítelem Milanem Peroutkou na konkurzech na muzikál Pomáda
3) Míša Doubravová (1. zleva) s Elány při press show k muzikálu Osmý světadíl
4) Míša Doubravová, fotografie z programu Osmého světadílu
5) Míša Doubravová s Tomášem Löblem v muzikálu Osmý světadíl


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová:

Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová
Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová
Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová
Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová
Plní se mi nejtajnější sny, přiznává Michaela Doubravová
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak dál,přeji hodně úspěchu.Pěkné moc pěkné vide dá se poslouchat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles