8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba, jakou svět neviděl

21. 07. 2023 | Vaše příběhy

Poslouchejte, jaké svatby jsem byl v životě svědkem. Ač svatba bývá obecně vnímána jako veselý zážitek, který otevře další a další roky společného života dvou lidí, kteří se mají rádi, toto byla výjimka.

Kateřina, má kolegyně ze zaměstnání, žila s Josefem ve společné domácnosti několik let. Žili, jak se tak říká, na psí knížku, nebyli sezdáni. Milovali se ale vroucně a jejich láska byla čistá. Děti neměli. Poznali se v době, kdy oba měli své děti už odrostlé, ve věku, kdy spíše plánovali vnoučata, než vlastní potomky. Vztah to byl harmonický, závidět by jim mohl leckdo z nás.

Jeden problém ale ten vztah měl, a to zásadní. Pan Josef byl vážně nemocen. Tak nemocen, že mu zbývalo už jen pár týdnů, možná měsíců života. Oba to věděli. Kateřina stála věrně po boku svého milého, pečovala o něj, ač jeho vlastní děti znaly tátu jen, když jim byl ochoten přispět na dovolenou, k Vánocům nebo k narozeninám. Pomalu si to začal uvědomovat i nemocný tatínek. A tak se rozhodl k tomu kroku vzít si Kateřinu za ženu. Jako jeho zákonitá manželka získá i ona část jeho majetku. Josef byl přesvědčen o tom, že právě Kateřina jako jediná si to zaslouží. A tak se chystala svatba. Svatebčané jen doufali, že se jí Josef dožije.

Když jsme se všichni ptali Josefa i Kateřiny, co si přejí jako svatební dar, Josífek se usmál a řekl jen, že by chtěl být se svou láskou ještě hodně dlouho. Tolik ji miluje. Kateřina měla také své přání a před Josefem ho střežila. Všem sdělila, že chce pro svého milovaného partnera krásný hrob a mramorový náhrobní kámen. Tak bohatý, jako je jeho štědrá a milující povaha. I stalo se. Na svatbě dostali novomanželé vysokou finanční částku. Na obálkách byl strohý nápis „Na Josífkův hrob“.

Protože se vybralo skutečně hodně peněz, všichni si mysleli, že vdova, kterou se Kateřina stala do tří měsíců po svatebním dni, použije peníze ze svatebního daru i k jiným účelům.

Kateřina ale použila veškeré peníze na hřbitovní místo, honosný hrob a mramorovou desku. Na ní je vyryta kniha, ve které jsou uvedena jména všech svatebních hostů, kteří na hrob přispěli. Smutné je snad jediné. Mezi těmi, kteří jsou v knize uvedeni, chybí Josefovy děti. Ty se na tatínka rozhněvaly. Myslely si totiž, že veškerý tátův majetek zdědí ony. Josef jim zasadil obrovskou ránu, když si dovolil myslet na ženu, která ho láskyplně opatrovala až do konce jeho života.

Děti nepřišly ani na svatbu. A tak promarnily poslední příležitost vidět svého tatínka opravdu šťastného. A já věřím, že v náručí Kateřiny odcházel Josef z tohoto života klidně, pokorně a snad, dá-li se to, i spokojeně.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Svatba, jakou svět neviděl:

Svatba, jakou svět neviděl
Svatba, jakou svět neviděl
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil


Pěkný, ale smutný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale hezký příběh
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý příběh.Myslím,že pan Josef udělal to nejlepší rozhodnutí-Bohužel,v životě se děti k rodičům zachovají často nehezky.
Obrázek uživatelky
profil
i tohle he život a je prima, že vaši svatebčané ho vzali do svých rukou Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles