Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební trendy 2010

13. 05. 2010 | Svatba

Před svatbami v měsíci květnu nás varují pranostiky, jako např.:„Kdo se v máji ožení, přisouží si soužení. “Proč taková lidová rčení vznikala? Jedno vysvětlení říká, že v květnu vrcholily jarní práce na poli, které rozhodovaly o příští úrodě. Bylo proto žádoucí posunout svatební přípravy mimo tuto důležitou dobu. Pověře  čas neuškodil, proto i  v současnosti se  v květnu  koná podstatně méně svateb než v jiných měsících. 


Změnila se ale doba, takže zvolíme-li si pro svůj velký  den květnový termín, chleba nám proto na poli určitě neubyde. (Lidové pranostiky se pravda příliš nemění.) A jak je tomu s letošní svatební módou? Nevěsty budou  určitě oděny v  bílém jako vždycky, tady  asi sotva dojde k nějaké revoluci. Nebo snad ano? Když si přečtěte několik trendů, které jsme pro vás vybrali na podkladě mnoha evropských a amerických magazínů, možná budete překvapeni, co je dnes ve světě svatební módy „in“.


Svatební šaty


ozdobaOblíbenou stálicí zůstávají romantické, vlající šaty s délkou až na zem. Nevěsty si pro svůj velký den   vybírají nařasené  šaty z vlajících, měkkých látek, ozdobené saténovými stuhami a jemnými florálními motivy.  Tón  udávají  jemné, vrstvené látky jako šifon, tyl nebo krajkovina. Velice populární jsou oděvy zdobené krystaly zirkonů a  živůtky poseté perlami. Jedním z hitů jsou i metalizované textilie. Mnoho návrhářů dnes vytváří  svatební šaty z metalizovaných látek nebo je alespoň zdobí metalizovanými stuhami, krajkami či textilními květinami.


Hlavním trendem zůstávají nadále sukně ve tvaru  písmena A (úzká v pase a dole rozšířená), i když spousta návrhářů preferuje typ šatů s bohatou širokou sukní nebo v tzv. lady délce (do půli lýtek). Šaty bez ramínek patří nadále mezi favority, ale letošní sezona znovu zaměřuje pozornost k výstřihům a zářivé bižuterii, která je zdobí.


Svatební doplňky


Letošní svatební móda vyzdvihuje kratší vlečky a závoje. V chladnějším počasí vládnou bolerka a šály z umělých kožešin, sametu, těžkého saténu nebo pašminy. Jako dokonalý přehoz pro letní období, který ochrání holé paže a ramena nevěsty před sluncem, vám naopak poslouží organza, krajkovina, tyl nebo šifon.


Obrovským trendem roku 2010 jsou krajky. Působí  velice romanticky a užívají se   pro  denní i večerní svatební obřady. Jiným trendovým ozdobným prvkem jsou pera. Některé šaty jsou jimi ozdobeny jen lehce, jiné jsou zcela pokryty peřím. Podobně je tomu i s dalším hitem  letošní módy – s korálky.


Svatební účes


ozdobaV módě  svatebních účesů dnes nepanují jednoznačné trendy. Dlouhovlasé nevěsty rády nosí své vlasy v dlouhých romantických vlnách anebo volně stažené z obličeje. Oblíbené jsou různé ozdoby jako spony, brože a květiny do vlasů.  Skvostné čelenky a hřebínky z ozdobných kamínků, krystalů nebo perel jsou  trendem již po  několik sezon. Nyní se zdá, že velikost těchto ozdob  se zmenšuje úměrně tomu, jak  se do popředí dostává zdobení šatů krystaly.Není neobvyklé, že  nevěsty své závoje pokládají přimo na vlasy.  Anebo, chtějí-li dosáhnout jednoduše klasického vzhledu, nasadí si do vlasů pouze jednu hedvábnou květinu.  


Minišaty


Krátké svatební šatičky jsou nadále  v módě! Loni se  objevily v hlavním módním proudu a vypadá to, že  styl odhalující kolena se znovu objeví v  módních kolekcích letošního jara.  Koketní šatičky  jsou dokonalé například na svatbu na pláži, anebo jich lze užít jako “popůlnoční šaty”, ve kterých nevěsta může protancovat celou noc.  Minišaty jsou oblíbené zvláště mezi lidmi mladými věkem nebo duchem, a také mezi milovníky bizarního stylingu.


Tyl a síťovina


Návrháři letos přicházejí s trochu výstředními látkami jako je tyl a síťovina. Ať už vykoukne zpod vaší krátké vyšívané sukýnky, nebo bude tvořit jednu z vrstev bohaté široké sukně, lehká a éterická tylová látka vám při vašem svatebním dni dodá pocit, jako byste se nadnášela.


Trendy ve svatebních barvách roku 2010


Tabulka populárních svatebních barev pro nadcházející sezonu:
Podzim/zima: Sytě červená sytě modrá fialová barva koženky šalvějová
Jaro/léto: tyrkysová platinová korálová bleděžlutá fuchsiová


Zatímco  r. 2009 patřil jemným barvám,  barevné trendy v letošní svatební módě  zdůrazňují barvy výrazné. Největším barevným  hitem bude purpurová a její odstíny. Z ostatních populárních svatebních barev jmenujme sytě modrou, která není tak hluboká jako námořnická modř, ale ani tak světlá jako modř nebeská. 


Z jarních barev připomeňme na prvním místě barvu tyrkysovou, kterou PANTONE rovněž vyhlásilo jako stěžejní barvu letošního roku. 
Trochu netradičně se v sezonních svatebních oděvech objevuje barva černá. Od florálních motivů přes složitější korálkové ozdoby až ke stužkám a pentlím se černá stává stává letos stěžejní doplňkovou barvou.


Svatební kytice


korunkaDevadesát pět procet svatebních kytic se váže na míru a k vázání se užívá  široká saténová stuha. Nevěsty, které chtějí mít kytici ještě zářivější, ji zdobí korálky, brožemi, sponkami, perlami, krystalovými ozdobami a monogramovými stužkami. S rostoucí oblibou plážových a přírodních motivů a  s módou  přirozeného a rustikálního vzhledu se při zdobení svatebních kytic užívají nové prvky jako mušle, hvězdice, pera, bobule a sosnové šišky.


Za nejoblíbenější a nejkrásnější květinu do svatební kytice je nadále považována růže. Módní volbu představují i lilie, růže, pivoňky, hortenzie, tulipány a orchideje. Jednoušší aranžmá stále více nahrazují pevně vázané kytice z dřívějších sezon. Popularita sytých barev na kyticích bude nadále růst. Matky nevěst stále častěji nosívají namísto tradičních voniček malé kytičky. Oblíbené jsou i svatební vývazky s myrtou.


Svatební kytice letos nepředstavuje takovou nezbytnost jako dříve. Móda přeje květinovým ozdobám, které v malém i větším množství krášlí svatební šaty. Můžete-li nosit romantické květiny na šatech, po svatební kytici již tolik netoužíte. 


Svatební obřad


Dnešním trendem je, že páry kráčejí oddělenými uličkami a potkají se společně před hosty teprve během obřadu. Spolu se svatebčany prožívají velký den také jejich domácí mazlíčci. Pro nevěsty není neobvyklé, když na venkovské svatbě přijíždějí na koni anebo když k oltáři kráčejí spolu se svým psem.


V typickém případě ženich  přichází spolu s matkou. Nevěsty mohou být  doprovázeny současně otcem a/nebo nevlastním otcem, anebo svou matkou, ale také matkou a otcem společně, nebo prarodiči, případně  další  osobou, která je v jejich životě důležitá.


Ekologické svatby


Smysl pro ochranu životního prostředí je dnes prioritní téměř v  každé životní oblasti a platí to i pro svatby. Spousta párů si vybírá  organické látky, květiny, jídlo, pozvánky atd.


Svatební dorty


Nadále jsou populární dorty vlastnoručně zdobené  cukrovými polevami v podobě květin, mušliček, hvězdiček, různých puntíků a spirálovitých ozdůbek. Páry si vybírají dorty, které odpovídají místu a tématu svatby. Svatba s pozvanými 150–200 hosty si dnes průměrně vyžaduje čtyř- až pětipatrový dort.


K oblíbeným příchutím patří citron, čokoláda, mrkev, koření a klasická máslová příchuť, ačkoliv některé páry si vybírají netradiční chutě, jako je perníková, espresso nebo lískový oříšek. Tradiční ozdoba na vrcholku dortu v podobě ženicha a nevěsty je dnes nahrazována květinami, soškami nebo velkým monogramovým písmenem.


Svatební fotografie


Móda dnes dává přednost autentickému fotodokumentárnímu přístupu před tradičními pózovanými snímky. Věrné zachycení událostí svatebního dne vám napomůže převyprávět příběh vaší svatby. Pochopitelně, tradiční pózované obrázky jsou stále v oblibě a běžný je i požadavek vytvořit fotografie v černobílém provedení. 


 

Zdroj textu a fotografií: Stoklasa.cz


Zdeničkaa

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Svatební trendy 2010:

Svatební trendy 2010
Svatební trendy 2010
Svatební trendy 2010
Svatební trendy 2010
Svatební trendy 2010
Svatební trendy 2010
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ide skôr o to čo komu pristane
Obrázek uživatelky
profil
čo je pekné nemusí byť trendy
Obrázek uživatelky
profil
šaty, doplňky, kytice - famózní Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles