Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

To bude tou dobou... nebo ne?

12. 03. 2023 | Vaše příběhy
Někdo by možná řekl, že je taková doba. Lidé jsou tak nějak vůči druhým otupělí. Jsme od mala učeni hledět si svého, protože strkat nos do cizích věcí se nemá. A tak si uhrabujeme ten svůj píseček a v případě potřeby do něj strčíme hlavu až po krk. Nebo ne? Když stojíte u pokladny a někdo před vámi hledá dvě koruny, sáhnete do peněženky? Když vidíte maminku s kočárkem, jak se snaží zdolat schody, půjdete jí pomoci. Když soused stěhuje skříň, jste ochotni mu pomoci jen tak?

Upřímně moc nevěřím, že je to tak špatné. Češi jsou národ sbírkařů. Kolikrát je až neuvěřitelné, jakou vlnu solidarity dokážeme projevit. Bohužel mi přijde, že v běžném životě, kdy je to takzvaně tváří v tvář, už to tak slavné není. Osobně si myslím, že důvodem není nezájem, ale právě ten smutný fakt, že si máme tendence vytvářet svoje bublinky. I já to dělám. Nasadím sluchátka a svět kolem zrovna dvakrát nevnímám. Nejde o to, že se nerozhlédnu na přechodu, nebo že bych neslyšela, když mě někdo zdraví, ale svým způsobem se tak trochu izoluju. Cesta mi uteče a zabavím se. Poslední dobou se ale snažím tuhle svou libůstku omezit. Víte kolikrát se pousměju nad debatou dvou důchodců, kteří si stěžují na doktory? Tím rozhodně neznevažuju jejich problém. Jednou to třeba budu mít úplně stejně.

Sice občas vyslechnete i to, co byste radši neslyšeli, ale co...
Usmát se na prodavačku v krámě? Některým lidem by se mělo říct to tajemství, že to nic nestojí. Nadáváme, že doba je hrozná, ale mně přijde, že doba je jen odrazem toho, jak se chováme my. Každý z nás má někdy špatný den, někdy i období. Pokud se ale budeme mračit na svět, svět se bude mračit na nás. I když jsem generace, která vyrůstala od puberty s facebookem, nejsem jeho velký fanda. Přesto právě na něm jsem našla jeden zajímavý příběh. Jistý mladý muž si všiml, že naproti němu bydlí osamocená babička. Spřátelili se a vzniklo zajímavé pouto. Když onemocněla rakovinou a neměla peníze na léčbu, nastěhoval ji k sobě, aby nemusela platit nájem. Já vím, šílená americká story.

Jen prostě buďme laskavější, k sobě, i k ostatním. Pomáhejme a s díky se naučme pomoc přijímat. Můžeme lamentovat nad dobou, nad těmi nevychovanými spratky, ale jen my můžeme tuhle dobu změnit k lepšímu. Tak s chutí do toho!

Murmus - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !