Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tomáš Klus a jeho Cesta do záhu(d)by

30. 04. 2008 | Kultura

 

Tomáš Klus oslavil teprve jednadvacet let, ale životních zkušeností už má na rozdávání. Ještě donedávna se věnoval vrcholovému sportu, dnes studuje herectví na pražské DAMU a především hraje na kytaru a skvěle zpívá.

 

Tomáš Klus. To jméno si určitě zapamatujte, v příštích měsících ho budete jistě slýchat velmi často. První singl – s názvem – „Do nebe“ už můžete slýchat z českého „rádio-éteru“ a druhý singl se jmenuje „Pocity“.

 

V těchto dnech Tomáš Klus dokončil svůj první videoklip na skladbu „Pocity“, která začíná bodovat na českých rádiích. Natáčelo se ve Zlíně v bývalé továrně baťových závodů, kde sídlí vetešnictví Hynka Gajdoše, které se nám stalo kulisou k našemu příběhu…

Celý minipříběh je vystavěn na půdorysu adolescentního surreálního snu, s použitím animace reálných předmětů a pixilace živých postav. Hlavními postavami je pan Hlava, panenka, paní uklízečka a Tomáš Klus. Panenka spolu s uklízečkou tvoří dvojjedinou ženskou postavu příběhu…rozdělenou však do dvou paralelních světů.

 

Co říká Tomáš Klus k písni „Pocity“?

 

„Je to drink, který se skládá hlavně z rumu. Všechno, co je v tý písničce popsaný, se opravdu stalo. Byla to opravdická platonická láska, se kterou jsem nikdy nic neměl a opravdu jsem byl strašně zamilovanej. Je to příběh jednoho večera, kterej jsme spolu prožili. Dokonce jsme vedle sebe spali, a pak přislo ranní probuzení a slova o štěstí, ale nemělo to ten šťastnej konec... A nemá ho ani písnička.“

 

 

tomas-klus-kytaraTomáš Klus říká, že showbyznys jako moderní trojboj. Mluví o producentovi jako o trenérovi a triu hudba-divadlo-film říká moderní trojboj. Kdyby se jako vrcholový sportovec nevydal z Třince do Prahy za lepšími tréninkovými podmínkami, asi by nezpíval, nevyhrál by Czechtalent, nenatočil album Cesta do záhu/d/by, a ani nestudoval herectví na DAMU.

 

Říká se ti Maxa střihnutý Baumaxou. Vyhovuje ti to?

 

Mně to přijde spiš jako dobrej vtip. Myslím, že dělám něco mezi folkem, rockem a popem.

 

Kde bereš inspiraci na skládání hudby a psaní textů?

 

Písničky jsou vždycky spjatý s nějakým okamžikem v mým životě. Jsou vlastně určitou formou mý zpovědi. Jak melodie tak i ten text jsou spojený s učitou chvíli.

Hudba, kterou hraju, jsem já!

 

Jak se ze sportovce stane zpěvák?

 

V patnácti jsem dostal nabídku jít do Prahy do Dukly, abych mohl kvalitně trénovat. Dostal jsem se do velkýho světa a zůstal jsem strašně sám. Vždycky večer, když na mě nejvíc dolehla samota, jsem si vzal kytaru a brnkal. Párkrát mě slyšeli kamarádi a říkali, že je to dobrý, že bych měl někde vystupovat. Chytl jsem se toho a strašně mě začalo bavit, že mě lidi poslouchaj´, že si v těch mejch písničkách dokážou najít něco pro sebe.

 

tomas-klus-zkusebnaA co jsi dělal za sport?

 

Byl to moderní pětiboj...Komplet jsem ho absolvoval snad jen dvakrát v životě, protože jsem byl tehdy ještě mladej kluk. V moderním pětiboji je to tak, že s přibývajícími zkušenostmi a věkem přibývají i disciplíny. Já jsem došel do kategorie čtyřboje... Abych asi vysvětlil, co to je moderní pětiboj. Skládá se z plavání, střelby, šermu, jízdy na koni a běhu. Mně tedy hrozně nešla střelba.

 

Když jsi utekl od pětiboje ke zpívání, nezběhneš  zase od hudby k divadlu nebo k filmu?

 

Je to takovej moderní trojboj, hudba, film a divadlo. Každá z těch třech disciplín obsahuje něco, co mě fascinuje a baví. Nemůžu teď o sobě říct, ano, já chci bejt herec nebo ano, já chci bejt zpěvák. Já chci bej moderní trojbojář v tomhle smyslu a dělat všechno. Divadlo mi dává určitou zkušenost a hudba zase obrovskou svobodu.

 

 

V brzké době můžete koncertně vidět Tomáše Kluse:

 

30. 5. Zlín – Czech Talent 2008

14. 6. Cheb - Chebské dvorky – festival

21. 6. Ostrava - Pivní slavnosti Ostravar

23. 8. Okoř – festival

 

 

Album Cesta do záhu(d)by obsahuje písně:  

 

Dopis

Kfjetina

Pocity

Do nebe

Až…

Panenka

Láska

Inzerát

Marie

Jsousedky

Pořád ta samá

Mimorealita

Válečná

Čas

Strojevůdce

Balada

Jednoduchá

Jaroslava

Š.a.M.a.N.

 

Více naleznete na oficiálních stránkách Tomáše Kluse https://www.tomasklus.cz/

 

Zdroj: SONY BMG

 

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !