Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden

20. 05. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden:


20. 5. 21.00 – Odhalené Jordánsko (Sever)

Exotické království na Blízkém východě stojí na křižovatce mezi dávnými tradicemi a moderními zvyky, přímo před branami vyprahlé pouště a magickými divy světa. Cestopisný dvoudílný film Odhalené Jordánsko vás zve k objevování bohatství této pokladnice arabského světa a odhaluje krásu krajiny této exotické země, jeho starověkých biblických památek, působivé přírody i tajemství místních obyvatel. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týdenMalé Jordánské hášimovské království stojí jako oáza klidu uprostřed vroucího kotle Blízkého východu. Zesnulý král Husajn nazval svou zemi „tichým domem v hlučné čtvrti“. Díky liberálnímu přístupu se Jordánsko stalo vyhledávaným útočištěm mnoha lidí z jiných částí neklidného regionu. A právě proto je tak zajímavé. Muslimové a křesťané tady žijí v míru bok po boku. Celé království navíc nabízí vzrušující kontrast mezi Rudým a Mrtvým mořem na západě a vyprahlou pouští na východě. Zatímco mladí Jordánci plní hudební kluby v pulzující metropoli Ammánu, beduíni na jihu země nadále vyznávají tradiční způsoby života.

20. 5. 23.00 – Časoprostor II (Člověk ve stavu beztíže)

Vesmír nás udivuje a fascinuje už po mnoho staletí. Je to obrovská hádanka, kterou se vědci snaží postupně vyřešit. Díky čím dál lepším a přesnějším technologiím se pečlivým expertům nedávno podařilo odhalit nové poznatky a najít odpovědi na otázky, které si lidstvo kladlo po staletí. V pokračování objevného seriálu Časoprostor se tentokrát zaměříme například na život a lásku ve vesmíru. Vždyť člověk „bydlí“ ve vesmíru už 40 let. Dnešní Mezinárodní vesmírné stanici předcházely menší a „primitivnější“ kosmické laboratoře Saljut a Skylab. Co přijde dál? Jaká nás čeká budoucnost? 

Co se vlastně musí všechno zařídit, aby se člověk mohl ve vesmíru najíst, osprchovat, vyspat? Podívejte se, jak vypadá každodenní život, práce, a dokonce i láska za hranicemi naší rodné planety. A nenechte si ujít ani další epizody Časoprostoru, které prozrazují, jak se stát astronautem, proč se všichni chtějí znovu vrátit na Měsíc nebo jak se hledá nový svět.

21. 5. 22.00 – Katastrofa na spadnutí III (Vykolejení vlaku u Santiaga de Compostelo)

Co se pokazilo? Na palčivou otázku pokládanou po každém velkém neštěstí odpovídá seriál Katastrofa na spadnutí, který proniká hluboko do zákulisí šesti tragédií, jež ohromily, nebo dokonce ochromily celý svět. Napínavá a vzrušující podívaná se ohlíží za osudovými okamžiky interakce člověka a stroje. Díky ní znovu prožijeme každou z tragédií, které se zapsaly do světových dějin, očima jejich svědků: lidí, co měli to štěstí a přežili, i záchranářů, hasičů a zdravotníků, kteří dorazili na místo neštěstí jako první. 

A co nás ve třetí sérii čeká? V červenci roku 2013 v blízkosti španělského poutního místa Santiago de Compostelo vykolejil vysokorychlostní vlak. Tato katastrofa stála 79 lidských životů. 23. května 2021 se přetrhlo tažné lano lanovky vedoucí na italskou horu Mottarone. Šlendrián a snaha ušetřit na údržbě stály život čtrnáct lidí. V březnu 2021 se uprostřed Suezského průplavu zaklínila obří kontejnerová loď. 

Tato nehoda rozpoutala doslova ekonomickou katastrofu. 6. července 1988 došlo v Severním moři u britského pobřeží k nejhorší katastrofě na ropné plošině v lidských dějinách. Ten večer zahynulo 167 lidí. 10. března 2019 došlo k letecké havárii etiopského dopravního letadla. Zemřelo 300 lidí. Příčinou byly pokřivené praktiky výrobce letadla, který chtěl i za cenu podvodů obstát v konkurenčním boji. Požár v londýnském metru na stanici King´s Cross St. Pancras byl šokující událostí, která stála život 31 lidí.

25. 5. 20.00 – Divocí koně: Příběh z pusty

Nenechte si ujít dojemný příběh malého hříběte divokého koně Převalského, které se narodilo na širých pláních Maďarska. Je to teprve několik desetiletí, co tento vzácný druh divokého koně ve svém původním prostředí mongolské divočiny téměř vyhynul. Několik z posledních zbývajících zvířat našlo nový domov na největších pláních střední Evropy. 

Dnes je pusta domovem největšího stáda na světě. Čítá takřka 300 kusů a je spletitou sítí různých koňských rodin, které jsou vzájemně provázány úzkými vztahy, opravdovým přátelstvím a nezlomným spojenectvím. Strhující přírodovědný film Divocí koně: Příběh z Pusty vznikal tři roky a otevírá bránu do neznámého světa. Nenechte si ujít dojemný příběh malého hříběte, jehož cesta se kříží i s osudy dalších obyvateli širých pastvin, ať už to jsou drop velký, mohutný tur nebo obří pavouci.

25. 5. 22.00 – Hon na obchodníka se smrtí

Nejnebezpečnější obchodník se zbraněmi na světě znervózňuje už několik dlouhých let zpravodajské služby, vlády různých zemí, a dokonce i několik amerických prezidentů. Kdo to byl? Odhalte jeho příběh plný zločinu a smrti. Slyšeli jste někdy o Karlu Leeovi alias Li Fangweiovi? Tento čínský obchodník se zbraněmi je pravděpodobně nejnebezpečnější neznámou osobou na světě. Je to přízrak, který už mnoho let hraje klíčovou roli v tajném mocenském soupeření mezi Spojenými státy americkými a Čínou. 

Vyšetřovatelé ho považují za nejnebezpečnějšího obchodníka se smrtí. Jeho přezdívka? Krejčí, protože má údajně připravené technické řešení na míru pro jakoukoli situaci, ať už je sebesložitější. Navzdory úsilí mnoha zpravodajských služeb jeho zločinecká síť stále funguje a Karl Lee stále nebyl dopaden. A to v době, kdy se rakety s dlouhým doletem a jaderné hlavice znovu stávají hmatatelnou hrozbou pro celé lidstvo. 

Odborník na obchod se zbraněmi Philipp Grüll i nositelé Pulitzerovy ceny Frederik Obermaier a Bastian Obermayer vyrazili po stopách tajuplného přízraku, které vedou přes čtyři kontinenty z amerického Washingtonu a New Yorku do izraelského Tel Avivu, z Evropy do iránského Teheránu, čínského Pekingu, až do jeho továrny v severovýchodní Číně. Odhalují příběh tohoto přízraku, i jak probíhá utajený hon na člověka, jenž je veřejnosti prakticky neznámý. Celovečerní film Hon na obchodníka se smrtí je jedinečný pohled do světa zpravodajských služeb a diplomacie.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !