Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden

27. 05. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden:

27. 5. 22.00 – Velkolepý vesmír (Slunce – hvězda stvořitel)

Profesor Brian Cox se vypravil na cestu napříč nekonečným časem a prostorem, aby odhalil neuvěřitelné momenty dějin, které jsou stejně epické jako dramatické a které navždy změnily celý vesmír. Jeho výprava za objevováním kosmu začíná oslavou hvězd, obřích zářících těles, která poskytují světlo a teplo. Pokračuje pátráním po další planetě, jež by mohla být obyvatelná stejně jako naše Země, a bližším pohledem na galaxii Mléčná dráha. Nechybí ani pohled do srdce temnoty, v níž se usadily černé díry, nebo to, jak nás nejmodernější technologie mohou dostat o 13,8 miliard let zpátky do minulosti. Nenechte si ujít tento fascinující pětidílný dokumentární seriál z produkce BBC.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden28. 5. 21.00 – Ztracená pyramida v Egyptě

Ve snímku Ztracená pyramida v Egyptě objevíte dosud neprozkoumaný archeologický zázrak, kterým je tajná pohřební krypta zakopaná ve vyprahlé poušti. Hrobka, jež nebyla 4000 let otevřena, odhaluje tajemství neznámé egyptské princezny a starověkého zločinu. Přestože byla tato hrobka zapečetěna desetitunovým náhrobním kamenem a zvenčí vypadala neporušeně, důkazy uvnitř prozrazují, že ji kdysi někdo vyplenil. 

Nyní je na týmu předních světových egyptologů, aby pečlivě prošli všechny forenzní důkazy. Jedině tak se můžeme dozvědět, kdo to spáchal, a jak k tomu došlo. A zatímco je postupně odhalována identita neznámé princezny, odkrývá se i příběh o dobře promyšlené loupeži. Historický film Ztracená pyramida v Egyptě nabízí jedinečnou příležitost, která se naskytne možná jednou za život: odhalit nové, vzrušující poznatky o jedné z nejzáhadnějších epoch starověkého světa.

29. 5. 21.00 – Jak se točila Zelená planeta

Podíváte se do zákulisí vzniku nejnovějšího, nejmodernějšího a nejvíc fascinujícího přírodovědného seriálu BBC, samozřejmě za účasti Sira Davida Attenborougha.

31. 5. 21.00 – Orlovec: Příběh dravce

Zkušený pár orlovců se vrací domů na slaniska v Connecticutu. Během následujícího léta musí bojovat s nepřáteli, odolávat nepříznivým přírodním živlům a ulovit stovky a stovky ryb, aby vychoval další generaci mořských dravců. Sledujte jejich napínavý příběh.

1. 6. 20.00 – Zvířecí sociální sítě (Přátelé na prvním místě)

Vědci už dlouho zkoumají chování zvířat a snaží se mu porozumět. Zpočátku si museli vystačit s pouhými dalekohledy, fotoaparáty a zápisníky. Museli se obrnit trpělivostí, najít si dostatek času a nesměly jim scházet dobré pozorovací schopnosti. Ale moderní technologie jim nyní umožnily rozšířit arzenál o skryté kamery, GPS, drony a počítače, díky kterým si můžou na zvířata „posvítit“ z velké vzdálenosti, aniž by je rušili. 

A tak odhalují, jak se zvířata skutečně chovají, když (si myslí, že) člověk není nablízku. Přírodovědný seriál Zvířecí sociální sítě odhaluje prapodivný svět různorodých skupin na zlatých plážích Austrálie, v hlubokých džunglích Kostariky, ale i na úpatí Kilimandžára nebo širých pláních Serengeti. Sledujte jejich nervy drásající dramata, nově vznikající strategická spojenectví nebo divoce planoucí vášně. Všechno je neustále v pohybu. Ať už jde o žraloky, sviště, hyeny, velryby nebo makaky, tento seriál vám otevře dveře do nového světa, kde vztahy mezi jednotlivci určují život celé skupiny. Vítejte v divokém světě zvířecích sociálních sítí.

1. 6. 21.00 – Svět podivných tvorů  

Matka příroda je plná ohromující krásy, ale také skutečně bizarních podivínů. Ale právě u krásy její tvůrčí evoluční inspirace nekončí. Nabízí také pokřivenou představivost – od nečekaných strojů na zabíjení a podivných letců až po drzé mistry převleků. Vítejte v úžasně zvláštním světě tvorů tak bizarních, tak děsivých a tak zvláštních, že se někdy i navzájem děsí.

1. 6. 22.00 – Záhadný Karl Lagerfeld

Fascinující celovečerní dokument přináší kompletní příběh legendárního návrháře značky Chanel, který vládl světu módy více než 40 let. Nepřehlédnutelný a světově proslulý Karl Lagerfeld pozvedl vysokou módu z okrajové záliby do nebeských výšin absolutního trháku.

2. 6. 23.00 – Zapomenuté megastavby VI (Hrdinové a padouši)

Pochmurný gulag v Chorvatsku. Válečný podzemní komplex ve Skotsku. Plantáž v nejjižnější části Ameriky těžce poznamenaná komplikovanými událostmi po konci občanské války. Nechvalně proslulé ztracené město pirátů na Jamajce. Zakázaný ostrov duchů na okraji Evropy, který kdysi patřil jednomu tajnůstkářskému státu. Loviště v Anglii, poseté důkazy o zvláštních pohřebních praktikách. 

Vydejte se za dalšími tajuplnými a fascinujícími zapomenutými megastavbami. Proč byly vystavěny a pak opuštěny, zapomenuty a ponechány napospas svému osudu? Vzrušující seriál odhaluje zapomenuté megastavby v nejrůznějších koutech světa. Zaměřuje se na objevování neuvěřitelných divů stavitelství, spletitých, leč prázdných ulic měst duchů, pozoruhodných industriálních komplexů i temných a zlověstných pozůstatků krvavých konfliktů. Každá prázdná skořápka nějaké kdysi impozantní megastavby ukrývá vlastní fascinující příběh o tom, proč byla postavena a jakým způsobem nebo z jakého důvodu byla nakonec opuštěna.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !