Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden

11. 06. 2024 | Televizní tipy
Výpravy plné dobrodružství díky Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM.


Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden:


11. 6. 23.00 – Vězněm v cizině XI (Příběh krysy)

Dramatický seriál z produkce National Geographic přináší skutečné příběhy drogových dealerů i obyčejných nešťastníků, kteří skončili za mřížemi v cizině. David Evans byl zatčen, když se pokusil propašovat drogy z Venezuely do Amsterodamu. Greg Williams pracoval dobrovolně pro dobročinnou křesťanskou organizaci na Filipínách, když ho unesla teroristická skupina napojená na nechvalně proslulou organizaci Al-Káida. Jake Libbon se dostal do rukou mexické policie, protože prodával marihuanu, ale následně byl také falešně obviněn z vraždy dvou strážců zákona. Jejich zážitky nejsou pěkné, ale o to více fascinují. Jaké to je, skončit v cizím vězení?

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden12. 6. 20.00 – Jak spí zvířata v přírodě

Spánek je velké téma u lidí. Řešíme jeho kvalitu, délku, problémy s usnutím… My se podíváme, jak jsou na tom zvířata – kdo je největší spáč a kdo nepotřebuje spát skoro vůbec? A zdají se jim sny? Každé zvíře potřebuje spát. Spánek je stejně důležitá životní funkce jako dýchání nebo příjem vody a potravy. Jak spí zvířata v přírodě? Nenechte si ujít tento fascinující přírodovědný film o dvaceti různých zvířatech z exotické Sumatry. A odhalte jejich dech beroucí zvyky. Ať už je to orangutan, krajta, netopýr, slon, žralok nebo papoušek, každý z těchto spáčů našel svůj vlastní zvláštní způsob, jak si zdřímnout, aniž by se vystavil smrtelnému nebezpečí.  

12. 6. 21.00 – Dinosauří apokalypsa (Nové důkazy)

Dvoudílný přírodovědný dokumentární film z produkce BBC odhaluje, co se skutečně stalo, když před 66 miliony lety dopadl na Zemi asteroid, který zahubil dinosaury. Vědci objevili úplně nové fosílie a na základě poznatků z prehistorických pohřebišť, která vznikla krátce po velké dinosauří apokalypse, se jim podařilo zjistit nové informace. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zjistit ohromující podrobnosti o tom, jak vypadal poslední den dinosaurů na naší planetě.

12. 6. 22.00 – Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici II (1. díl)


Vydejte se na cestu nelítostným a nehostinným podnebím zamrzlých norských hor s elitními záchranáři, kteří vyrážejí na pomoc řidičům, co nečekaně uvízli na cestě. Sledujte, jak větrem ošlehaný tým odhodlaně bojuje proti živlům, aby udržel přístup životně důležitým silničním spojům. Speciální adrenalinový seriál přináší ohlédnutí za nejnáročnějšími misemi Thorda Paulsena a spol. z oblíbeného seriálu Záchrana na zledovatělé silnici. Když přijde náhlá změna počasí, ať už se přiženou přívalové deště, nebo sněhové vánice, týmy elitních norských záchranářů mají vždy plné ruce práce. 

V nejnáročnějších podmínkách v celé Evropě riskují zdraví i holé životy, aby pomohli řidičům v nouzi a udrželi silnice průjezdné. Chce to zvláštní druh mužů a žen, kteří se nebojí překážek, mají odvahu překonat i ty nejtěžší výzvy, a když je potřeba, druhý den do toho jít znovu. Když se dálnice změní na ledovou sáňkařskou dráhu, mají potíže náklaďáky, osobní auta i dodávky. A je jen na našich hrdinech, skutečných bojovnících silnic, aby pomohli.  

14. 6. 22.00 – Nebe plné otázek

Vydejte se na fascinující výpravu za fenoménem UFO v celovečerním snímku. Provázet vás bude tým expertů složený z vojenského personálu, zkušených vědců a zvláštního hosta herce Williama Shattnera, který se proslavil jako kapitán Kirk v legendárním sci-fi seriálu Star Trek.  

15. 6. 22.00 – Gotický skvost: Katedrála v Chartres

Asi 80 kilometrů od Paříže stojí katedrála v Chartres, stavba stará více než 800 let, jejíž tajemství začínají odhalovat až dnešní odborníci. Stavba, která je širší a vyšší než proslulý Notre-Dame de Paris, byla zbudována už ve středověku a patří k prvním gotickým katedrálám v dějinách architektury. Když byla dokončena, stala se druhou nejvyšší stavbou světa hned po starověkých egyptských pyramidách. 

Katedrála Chatres se vymyká všemu, co si myslíme, že známe. Ať už jde o rozměry, nebo o rychlost, s jakou vznikla. Jak je možné, že byl tak kolosální objekt dokončen za pouhých 30 let? Jak se v Chatres podařilo vyrobit tak velká vitrážová okna, že stavitelé Notre-Dame museli přehodnotit původní plány a zvětšit je také? A jakým způsobem se podařilo během rekonstrukce po ničivém požáru zakomponovat do katedrály kovovou konstrukci celých 40 let před stavbou ikonické Eiffelovy věže? 

Na všechny tyto otázky odpovídá pozoruhodný film Gotický skvost: Katedrála v Chartres. Díky ultrarealistickým digitálním záběrům a rozhovorům s předními odborníky v oboru architektury odhalíme všechna tajemství jedinečné stavby, která nás oslňuje už skoro celé tisíciletí a která stále přitahuje více než milion a půl návštěvníků ročně.  

15. 6. 23.00 – Da Vinci: Tajemství Poslední večeře

Devatenáct let restaurátorských prací na jednom z nejslavnějších uměleckých děl legendárního renesančního malíře, vynálezce a génia odhalilo nečekané tajemství. Ukázalo se, že z původní nástěnné malby z 15. století je dnes vidět pouhých dvacet procent. Tedy méně než čtvrtina! Budeme ještě někdy moct pohlédnout na Poslední večeři v originále? Podaří se nám zjistit, jak freska vypadala, když ji da Vinci dokončil? Vzrušující dokumentární film Da Vinci: Tajemství Poslední večeře je dobrodružství stejně napínavé jako nějaký mysteriózní thriller plný tajuplných záhad. Úspěšný spisovatel a respektovaný historik v něm pátrá po tajemné druhé verzi nástěnné malby Poslední večeře, kterou měl Leonardo da Vinci údajně namalovat přímo ve svém ateliéru pro francouzského krále Ludvíka XII.  

16. 6. 20.00 – Nejdrsnější povolání II (I kdyby trakaře padaly)

V šesti nových epizodách očekávaného pokračování oblíbeného seriálu Nejdrsnější povolání se podíváme, jaké to je lovit kraby na otevřeném moři, kopat a montovat hluboko pod zemí, dřít v žáru ocelárny nebo udržovat stoky i trolejové vedení. Mužům a ženám, kteří se něčím z toho živí, asi málokdo závidí. Vždyť kromě fyzické námahy musí často čelit také nebezpečí, vyrovnat se s nepříjemným zápachem, a někdy dokonce i s všudypřítomnou špínou. Nejdrsnější povolání vyžadují nejen zručnost a schopnosti, ale také odvahu. A nejsou ničím pro slabé povahy.

16. 6. 22.00 – Znovuzrození legendárních letounů (Spitfire)

Během války ve Vietnamu se elitní tým pilotů odvážil překonávat děsivé překážky a létal s neozbrojenými lehkými letadly nad nepřátelskými jednotkami s cílem označit cíle pro americké nadzvukové úderné letouny. Nyní se pilotka britských aerolinek Shona Bowmanová odhodlala vrátit jedno z jejich letadel zpátky na oblohu. Ale ukazuje se, že stará a otlučená Cessna Bird Dog, kterou pořídila za 10 tisíc liber, není tak výhodná koupě, jak se zpočátku zdálo. A jak to bude s dalšími stroji? V každém díle vám představíme jeden unikátní historický letoun.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !