8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Úplatky

16. 02. 2014 | Vaše příběhy

Na prostředí v naší mateřské školce se moc nepamatuji. Ovšem některé příhody, a zvlášť jednu, si pamatuji velmi dobře.

Nacvičovali jsme program na besídku, už nevím k jaké příležitosti.

Zlatým hřebem programu měly být tanečky.  My holčičky jsme měly červené sukýnky a bílé halenky, něco na způsob jednoduchých krojů.

Paní učitelka vytvořila dvojice, kdo s kým bude tancovat. Já jsem chtěla tancovat s Frantíkem, patřili jsme k sobě. Každé ráno jsem šla do školky od našeho domu na konci vesnice na náves, kde už čekal Frantík. Vzali jsme se za ruce a šli. Každou chvilku jsme se zastavili, hlavičky u sebe a něco jsme si povídali. Tak to aspoň vyprávěla Frantíkova maminka, která nás pozorovala od vrat. Jenomže s Frantíkem chtěla tancovat i Jiřinka. A paní učitelka rozhodla, že s Frantíkem bude tancovat Jiřinka a já budu mít za tanečního partnera Jindříška. Cítila jsem to jako křivdu. Plakala jsem a Frantík trucoval. Jiřinka se radovala, ale přece jen cítila, že Frantík s ní účinkovat nechce a tak jsme byly my děti svědky neslýchané nabídky - úplatku. „Fjantýtu,“ Jiřinka ještě šišlala, „chceš naší mámy žuby?“ 

úplatkyJiřinka byla nejmladší dítě v početné rodině a její maminka nebyla už zrovna mladice a při tolika těhotenstvích přišla o zuby. Koukaly jsme jako vrány, co na to Frantík. Nabídka to byla úžasná. Frantík „žuby“ nechtěl. Ale tahle situace přiměla k činu Jindříška, který také viděl, že já zrovna neskáču radostí, že budu tancovat s ním. Hned druhý den se ke mně ve školce přitočil: „Nesu ti tajemství.“  „Tajemství?“ „Jo, podívej, ale nesmíš to nikomu ukázat.“ Vybalil z kapesníčku prstýnek. Nádhera. Tenkrát jsem ještě nevěděla, že prstýnek je z pravého zlata, ale že je krásný, bylo vidět na první pohled. Zářil a měl velký tmavě červený kamínek. Jen jsem vydechla nad tou krásou. Prstýnek mi byl velký a stejně ho nikdo nesměl vidět. Putoval tedy z Jindříškova kapesníčku do kapesníčku mého. Celý balíček tajemství jsem uložila do kapsičky. Tehdy jsem nosila do školky šatovou zástěrku s kapsami. A musím se přiznat, že tento úplatek mě okamžitě smířil s faktem, že budu tancovat s Jindříškem.

Ale než došlo k besídce, bylo tajemství prozrazeno. Maminka našla dáreček v mé zástěrce, upřímně se zděsila, že jsem snad zlatý prstýnek někde ukradla. Nastalo vyslýchání, já zapírat nevydržela a tak se maminka dozvěděla celou pravdu. Milý prstýnek ještě týž den odnesla Jindříškově mamince, která už jej postrádala. Jindříšek asi doma dostal co proto.

No a já zůstala bez dárečku.

Ale může mě hřát vědomí, že už ve školce jsem dostala prstýnek od kluka.


Bm68 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Úplatky:

Úplatky
Úplatky
Úplatky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
10 bodíků...

Pěknej příběh, teď už jsou spíš potřeba úplatky, aby se děti do té školky vůbec dostaly...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběh a krásná vzpomínka na školku.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Blani,milá vzpomínka z dětsví...též jsem do školky chodila
a úplně tě vidím v té šatové zástěrce s kapsičkou,taky jsem ji nosila...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to je hezký příběh. Takové vzpomínky já nemám. Školka, v mém předškolním věku ještě u nás nebyla, ale kdyby byla, určitě bych do ní ráda chodila.

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jako by jsi psala máj přiběh.Já jsem sice ve školce také dostala prstýnek(ale z pouti)Dlouho jsem ho schovávala na památku.Stěhováním jsem ho už nenašla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles