Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V divadelní hře Válka Roseových vystoupí Bára Kodetová!

26. 09. 2008 | Kultura

Populární herečku Báru Kodetovou čeká premiéra v černé komedii Válka Roseových, kterou na říjen připravuje Divadlo Na Jezerce. Kodetová tak nahradí Kateřinu Lojdovou, která během zkoušek onemocněla.

 

 Ve hře o tom, jak může dopadnout zdánlivě šťastné manželství, ztvární roli Barbary a jejím mužem a zároveň protivníkem bude Michal Dlouhý. “Naskočit do již rozběhnutých zkoušek není jednoduché, ale zvládnu to. Hra se mi moc líbí, a tak jsem se dala na vojnu. I když se musím učit roli a zároveň se starat o domácnost“, říká Bára Kodetová, mimo jiné matka dvou dětí - roční holčičky a osmileté školačky.

 

Předlohou hry Válka Roesových je novela světoznámého amerického autora Warrena Adlera, podle níž byl natočen i kultovní film. Osudy Olivera a Barbary spojí okamžik, kdy se jako studenti setkají na aukci uměleckých předmětů. Tam vzniká jejich velká láska a později téměř ideální manželství. Ale to všechno se v běhu všedních dní postupně vytrácí v honbě za kariérou a penězi. Po sedmnácti letech se tak jejich vztah definitivně změní v nenávist. Kdykoliv Barbara uvidí svého muže, nejraděj by ho praštila do obličeje. Podává žádost o rozvod a jejich dům se stává bitevním polem plným naschválů a msty. Rozvodové řízení se mění v boj bez pravidel. Boj stále tvrdší, zákeřnější, plný fyzického násilí. 

 

”Je to příběh o rozchodu a také o tom, kam až může dojít vztah dvou lidí. Nic z toho, co se ve Válce Roseových odehrává, není nemožné v běžném životě. Na rozdíl od filmu, kde vystupuje jeden právník, jsou v divadelní hře advokáti dva. Příběh ukazuje, že takový rozvod se stává hlavně dílem právníků,”  říká Ondřej Sokol, režisér hry Válka Roseových, který je navíc úspěšným hercem a překladatelem divadelních her. Pro Divadlo Na Jezerce přeložil Válku Roseových a na své konto si může připsat také režii divácky úspěchných  her Zahraj to znovu, Same a Prokletí nefritového škorpióna, známých právě ze scény Divadla Na Jezerce.  

 

”Válka Roseových je velkou příležitostí pro herce. A pro diváky přitažlivým a zajímavým titulem. Je to příběh, který má stále co říct. Téma je vzrušující a bohužel, zřejmě věčné,”  uvádí principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. 

 

“Moje role Olivera je psána přímo životem,”  říká  Michal Dlouhý, který bude hrát v Divadle Na Jezerce stejně jako Bára Kodetová poprvé.  

 

Ve Válce Roseových s podtitulem Domov, sladký domov… dále hrají - Martin Preiss, Roman Štabrňák, Stanislav Fišer a Radka Mayerová. Autorem scény je Adam Pitra, kostýmy jsou dílem Kataríny Hollé.

 

 

Divadelní podoba této mrazivé komedie se dočká české premiéry 9. října v Divadle Na Jezerce.   Více informací naleznete na stránkcáh Divadlo Na Jezerce.

 

 

 

 Zdroj:  Divadlo na Jezerce
Foto:
Petr Koubek

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
film stačil...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles