Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky

7. 01. 2021 | Televizní tipy
Aleš Háma v novém seriálu České televize putuje republikou v karavanu a doporučuje, kam se dá v tuzemsku vyrazit na výlet nebo dovolenou. První epizodu šestidílného cestopisného cyklu V karavanu po Česku, ve které se moderátor podívá i do svého rodiště – Karlových Varů.

 „Ukážeme spousty tipů a triků pro karavanisty začátečníky a navštívíme mimo známých míst i ta, která nejsou prvoplánovými turistickými destinacemi. Dokonce bych řekl, že těch neturistických je tam o dost víc,“ popisuje cyklus jeho průvodce Aleš Háma a pokračuje: „Projeli jsme toho dost a byli jsme na cestě skoro měsíc, ale mám-li vypíchnout jedno místo, tak zmíním klášter v Dolních Kounicích. Je to nádherná gotická stavba s dechberoucí minulostí a neuvěřitelnou energií.“

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republikyKaravanem po Česku navazuje na putování po Slovensku, kterým v loňském roce provázel diváky Dalibor Gondík. „Rozhodli jsme se, že každá nová země bude mít svého průvodce. Člověka, jenž ji má rád a je s ní spjatý. Pro Česko byl jasnou volbou právě Aleš, který nejen, že moderuje jednu z nejoblíbenějších vědomostních soutěží ‚Kde domov můj?‘, ale je známý i jako milovník přírody, rybaření a turistiky,“ vysvětluje Lucie Kapounová, v jejíž tvůrčí producentské skupině pořad vzniká.

První díl cyklu V karavanu po Česku startuje na místě neodmyslitelně spjatém s tuzemskou historií – Tetíně. Přes Křivoklátsko Aleš Háma pokračuje do Krušných hor, toulá se po okolí starobylého Chebu a vyzná se i ze svého osobního vztahu k zámku Chyše. Zavítá k rybníkům jižních Čech, na Vysočinu, jižní Moravu a v závěrečném dílu až na samotnou severní hranici s krajem Moravskoslezským.

Aleš Háma: V karavanu je z vás šnek, co má pořád domeček po ruce


Jako herec jste musel Českou republiku projet mnohokrát. Je to jiné, když cestujete v karavanu?

Aleš Háma: Je to odlišné, jednak se člověk na krajinu dívá úplně jinak, když řídí, ale hlavně máte pocit svobody, protože si můžete zastavit a nocovat vlastně skoro kde chcete.


Jaké to vůbec je řídit karavan? A dokážete si představit, že byste vážně vyjel na dovolenou v karavanu?

Aleš Háma: S obytňákem jsem neměl žádnou předchozí zkušenost. Po republice často jezdím svým autem a rád spím venku, v hamace, nebo v autě. S „Bydlíkem“ je to příjemně komfortní, zjistíte, kolik vychytávek karavanisté a jejich vozy mají.
 

Cestování v karavanu lze považovat i za životní styl. V čem je to jiné, než když jedete autem a spíte v hotelu nebo třeba v penzionu?

Aleš Háma: Je to o svobodě, že když nestihnete někam dojet, tak se vyspíte tam, kde zrovna jste. Je z vás šnek, co má pořád domeček po ruce. Ráno otevřete dveře a můžete se hned kochat přírodou a někdy i centrem města, které nezakazuje vjezd a parkování obytným vozům.


Seriál V karavanu po Česku můžete

 sledovat od 7.1. 2021 na ČT1!


Zdroj, foto: Česká Televize

Shelly
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky:

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky
V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda