8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky

7. 01. 2021 | Televizní tipy
Aleš Háma v novém seriálu České televize putuje republikou v karavanu a doporučuje, kam se dá v tuzemsku vyrazit na výlet nebo dovolenou. První epizodu šestidílného cestopisného cyklu V karavanu po Česku, ve které se moderátor podívá i do svého rodiště – Karlových Varů.

 „Ukážeme spousty tipů a triků pro karavanisty začátečníky a navštívíme mimo známých míst i ta, která nejsou prvoplánovými turistickými destinacemi. Dokonce bych řekl, že těch neturistických je tam o dost víc,“ popisuje cyklus jeho průvodce Aleš Háma a pokračuje: „Projeli jsme toho dost a byli jsme na cestě skoro měsíc, ale mám-li vypíchnout jedno místo, tak zmíním klášter v Dolních Kounicích. Je to nádherná gotická stavba s dechberoucí minulostí a neuvěřitelnou energií.“

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republikyKaravanem po Česku navazuje na putování po Slovensku, kterým v loňském roce provázel diváky Dalibor Gondík. „Rozhodli jsme se, že každá nová země bude mít svého průvodce. Člověka, jenž ji má rád a je s ní spjatý. Pro Česko byl jasnou volbou právě Aleš, který nejen, že moderuje jednu z nejoblíbenějších vědomostních soutěží ‚Kde domov můj?‘, ale je známý i jako milovník přírody, rybaření a turistiky,“ vysvětluje Lucie Kapounová, v jejíž tvůrčí producentské skupině pořad vzniká.

První díl cyklu V karavanu po Česku startuje na místě neodmyslitelně spjatém s tuzemskou historií – Tetíně. Přes Křivoklátsko Aleš Háma pokračuje do Krušných hor, toulá se po okolí starobylého Chebu a vyzná se i ze svého osobního vztahu k zámku Chyše. Zavítá k rybníkům jižních Čech, na Vysočinu, jižní Moravu a v závěrečném dílu až na samotnou severní hranici s krajem Moravskoslezským.

Aleš Háma: V karavanu je z vás šnek, co má pořád domeček po ruce


Jako herec jste musel Českou republiku projet mnohokrát. Je to jiné, když cestujete v karavanu?

Aleš Háma: Je to odlišné, jednak se člověk na krajinu dívá úplně jinak, když řídí, ale hlavně máte pocit svobody, protože si můžete zastavit a nocovat vlastně skoro kde chcete.


Jaké to vůbec je řídit karavan? A dokážete si představit, že byste vážně vyjel na dovolenou v karavanu?

Aleš Háma: S obytňákem jsem neměl žádnou předchozí zkušenost. Po republice často jezdím svým autem a rád spím venku, v hamace, nebo v autě. S „Bydlíkem“ je to příjemně komfortní, zjistíte, kolik vychytávek karavanisté a jejich vozy mají.
 

Cestování v karavanu lze považovat i za životní styl. V čem je to jiné, než když jedete autem a spíte v hotelu nebo třeba v penzionu?

Aleš Háma: Je to o svobodě, že když nestihnete někam dojet, tak se vyspíte tam, kde zrovna jste. Je z vás šnek, co má pořád domeček po ruce. Ráno otevřete dveře a můžete se hned kochat přírodou a někdy i centrem města, které nezakazuje vjezd a parkování obytným vozům.


Seriál V karavanu po Česku můžete

 sledovat od 7.1. 2021 na ČT1!


Zdroj, foto: Česká Televize

Shelly
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky:

V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky
V karavanu po Česku: Aleš Háma v novém cestopisu objevuje zajímavá místa České republiky
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles