8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V nemocnici s dítětem

14. 10. 2010 | Vaše příběhy

Není to tak dávno, kdy jsem s dcerkou stála na dětské pohotovosti a čekala, až se mi vyčurá. Tehdy jí bylo asi 8 měsíců. Netrpělivá sestřička pořád nakukovala, a že si máme pohnout, no, řekněte 8měsíčnímu dítěti, ať čurá na povel. Když už se nám to aspoň trošku povedlo a nějakou tu moč jsme odchytli, čekali jsme dalších 30 minut na výsledek.

Nakonec si nás povolali zpět do ordinace a vyřkli ortel.

Dcerka musela být hospitalizována. Já, že jsem dcerku kojila, tak jsem chtěla být s ní, ale lékařce se to moc nezdálo, že prý nemají tolik lůžek pro matky a kdesi-cosi.
Já si stála za svým, no přece neukončím kojení kvůli jedné lékařce, které se pořád něco nezdá.
Nakonec nás hospitalizovaly obě. Na oddělení bylo stěží 5 maminek s dítětem, ostatní pokoje zely prázdnotou. Dcerce byla napíchnuta infúze a musela být vycévkována, prý normální moč nestačí k vyloučení zánětu močových cest, na které mají podezření.
Mně tekly slzy proudem, uslyšivší její příšerný křik. Nakonec mi byla přinesena zpět, uplakaná, unavená, spavá.Ten večer jsme skončily na JIP -ce. Dcerce vyletěly teploty na čtyřicítku a sestry si ji chtěly pohlídat a napojit na NON STOP infúze. Já měla zůstat na pokoji.

Nevím, která matka by vydržela jít spát jinam než její nemocné dítě, já tedy ne a i když mi bylo řečeno, že na JIP nemám co dělat, stejně jsem tam zůstala. Celý pokoj byl totiž prázdný.
Celou noc jsem držela dcerku v náručí, přikládala k prsu, hladila ji.
Další den ráno jí bylo lépe. Vyspala se a teploty klesly. Při vizitě dostala lékařka od primářky přede mnou vynadáno, že mé dcerce dala antibiotika, že je evidentně nepotřebuje a že tedy ani neví, proč tu má dcerka leží.
Na dotaz primářce, zda mohu dítěti namazat hrudníček Koalkou - kefrovou mastí, vysmála se mi do očí, že když věřím na nějaké masti, ať si ji tedy namažu celou.

Po 3 dnech jsme byly převedeny zpět na klasický pokoj a bylo nám podáno jídlo. Tedy dcerce, na to, že měla 8 měsíců, tak skladba jídelníčku byla hrozná. No posuďte: rohlík a hrníček kravského mléka na snídani - na to už si stěžovala jedna maminka, přesolená polévka a rozmačkané brambory se špenátem a vajíčkem na oběd. Večeři jsem dělala dcerce raději sama - klasickou kaši. Ještě, že jsem kojila, jinak by asi dcerka trpěla hladem. Na dotaz sester, jestli si myslí, že je to adekvátní strava pro 8měsiční dítě, pokrčila sestra rameny a řekla, že když nejsem spokojená, je hned vedle kantýna a můžu si jít koupit, co chci.

Ve čtvrtek tomu všemu dal korunu lékař, který tvrdil, že na RTG snímku dcerky je všechno v pořádku a jiná lékařka při vizitě tvrdila, že dcerka měla bronchitidu - podle RTG snímku.
To už jsem žádala o revers, který mi osobně přišla primářka odmítnout dát.
Na mou obhajobu a také na to, že si budu stěžovat u ředitele nemocnice - byť jsem její zaměstnanec, mi revers vydán byl. Jen co se rozneslo, že v dané nemocnici pracuji, začali se ke mně všichni chovat jinak. Najednou byla strava i pro mé kojené dítě a já pro ni dostávala jogurty, přesnídávky a zeleninové vývary.
Nakonec nás reversně propustili v pátek.
Co říci na závěr?
Možná jen jedno, po příjezdu domů jsme já i dcerka chytly průjem, který na oddělení koloval a kvůli kterému tam nakonec byly maminky o týden déle.


Diesonne - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkJo jo můžu jen potvrdit.Kdzž jsem v nemocnici ležela se svým synem bylo to stejné.Jídlo nám vozil manžel z domu od babičky a sestřičky si dětí absolutně nevšímají skoro tří letým dětem dávali plínky aby je nemuseli vodit na záchod a měnily je jen v poledne a večer děti měli opruzené zadečky no bylo mi jich líto ještě že jsme tam byli jen 3 noci a snad už to nebudem potřebovat.Jo a ještě jsme za to museli platit za to by měli platit oni těm dětem že to tam musejí chuďata vydržet.To jsme to dopracovaliSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vůbec nevím, co k příběhu adekvátního napsat,snad jen přání - už nikdy více neprožít!!!
To je na vyhazov snad všech zúčastněných.
Obrázek uživatelky
profil
vaším článkem jsem si vzpomněla na to, jak jsem já ležela s dcerou na dětském oddělení. hrůza. dětem bez rodičů se nikdo nevěnoval, sestry kouřily na balkoně, děti řvaly v postýlkách, tak jsem jim tam četla aspoň pohádky.
snad už mě nic takového nepotká a nemocniční personál bude dělat svou práci s láskou
Vám přeji hodně štěstí a zdravíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to snad ani není možné, proboha, kde to žijeme?
Přece, když se někdo na tuhle práci dá, musí ji mít alespoň trochu rád. Slyším nářky lidí ze všech stran. Mám špatné zkušenosti ze 70tých let min. století, ale já si na dnešní zdravotnictví opravdu nemohu stěžovat. Všude se mnou jednali a jednají velice mile. Byla jsem na operaci před 3a1/2roky, manžel letos a opravdu vše perfektní.
Přeji, aby Vaše holčička byla v pořádku a plna zdravíčka, totéž přeji Vám.-SmajlíkSmajlík

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles