Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Válka nevěst

1. 04. 2009 | Kultura
Nejlepší kámošky…až do svatby!
premiéra 2. dubna 2009


Každá svatba má svůj příběh, tenhle ale není o nevěstě a ženichovi. Tenhle je o nevěstě… a nevěstě. Slečny, o kterých je řeč, jsou nejlepší kamarádky Liv (Kate Hudson) a Emma (Anne Hathaway), jež si nemůžou být blíž a zároveň nemůžou být víc rozdílné. Již v dětství si naplánovaly jak jednou bude vypadat jejich svatební den. Teď je jim 26 let a obě se chystají provdat, obě chtějí uskutečnit svůj sen a žít Šťastně až do smrti. A nebo taky ne…

Nejdůležitějším na seznamu je místo, kde den D proběhne a tím je hotel Plaza v New Yorku. Díky chybě úředníků dojde ke kolizi v termínech jejich svateb - obě se rázem budou vdávat ve stejný den! – a jejich dlouholeté přátelství je rázem vystaveno zatěžkávací zkoušce. Liv, úspěšná právnička, jež je zvyklá, že dostane, co si zamane (včetně vysněné práce a skvělého muže), není ochotná smířit se s tím, že by její svatební den měl být jen o malinko horší než si vysnila. Emma, učitelka, která vždy pomáhala ostatním, ale málo se starala o sebe, v sobě objeví vzteklou fúrii, jež se ve chvíli, kdy zjistí, že je její den D ohrožen, začne nebezpečně hýbat. Najednou stojí nerozlučné kamarádky proti sobě, odhodlané jít bez zábran přes mrtvoly, aby zachránily svůj svatební den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci.

Kate Hudson se před léty připravovaný scénář zalíbil natolik, že se kromě hlavní role rozhodla film i produkovat. Jak říká druhá producentka Julie Yorn, chvíli se nemohly rozhodnout, kterou z hlavních postav by měla Kate Hudson hrát. “Nakonec jsme si uvědomily, že Liv má hodně společného se skutečnou povahou Kate, takže jsme jí postavu upravily na míru.”  

Také Anne Hathaway do projektu vstoupila dřív, než se rozsvítila první světla. “Emma životem proplouvá příliš pasivně,” říká Hathaway. “Je to skvělá kamarádka, která je vždy po ruce, ale raději zůstává v pozadí,”
pokračuje.  “Když je ale ohrožen její svatební den, je ochotná se bít do krve. Poprvé v životě chce být ona “ta jediná”. Pozná svoji temnou stránku a nakonec zjistí, že dokáže dobře využít obě strany své povahy.” “V Anne jsme našly tu nejlepší Emmu,” říká producentka Yorn.  “Anne v sobě má kouzlo nevinnosti, které doplňuje živelnou povahu Kate. Měli jsme to štěstí, že jsme našli dvě herečky s výbornými vlastnostmi, které dokážou diváka na plátně přesvědčit, že jsou pěkné fúrie. I přesto je máme rádi. Když se na vás Kate usměje a Anne podívá svým procítěným pohledem, odpustíte jim úplně vše.”

Scénář, původně zaměřený na téma svatební války, se postupem času upravil a posunul pozornost od samotného válčení k přátelství Liv a Emmy a jejich snu o bezchybné svatbě. Díky tomu bylo možné hlouběji rozvinout hlavní charaktery a příběh postavený na vtipných situacích.  

Další postavou v komedii je Marion St. Claire (Candice Bergen), organizátorka svateb, která se nechtěně stane spouštěčem války mezi nevěstami, když její asistentka smíchá data plánovaných svateb. Marion žije svůj život mezi trojpatrovými dorty, stohy svatebních časopisů, rozpisy úkolů, ohromujícími róbami a samozřejmě – nenahraditelným oddacím místem v New Yorku – hotelem Plaza. Uprostřed šílené svatební bitvy jsou uvězněny tři hlavní mužské postavy – ženichové a bratr jedné nevěsty. Bratr Liv Nate (Bryan Greenberg) se snaží do nesmyslného sporu vnést trochu normálnosti. Je v nezáviděníhodné situaci, chycen mezi Liv a Emmou – svoji sestru miluje, ale má rád i její kamarádku, kterou zná celý život. Stejně jako Nate, i snoubenec Liv - Daniel působí jako klidnící síla v divokém a narůstajícím konfliktu. “Ženich by měl rozveselovat svatebčany a především svoji nevěstu,” říká Steve Howey, který Daniela hraje.  “Pro nevěstu je svatba velkou událostí a nejlepší, co může ženich udělat, je nechat všechno vymyslet nevěstu. Nevěstu musíte nechat být nevěstou. Takže během sporu mezi Liv a Emmy tiše podporuje svoji snoubenku, ale raději stojí stranou a čeká, jak to dopadne.” Trojici mužů uzavírá Fletcher (Chris Pratt), snoubenec Emmy. Zatímco Daniel zcela stojí na straně své Liv, Fletchera vzniklá situace a Emmina nová vnitřní síla poněkud rozhodí. “Fletcher a Emma měli poklidný vztah, do kterého se lidé obvykle dostanou až po několik letech soužití,” říká Chris Pratt. “Když ale Emma začne vyvádět kolem svatby, všechno se změní a on má rázem pocit, že ji vůbec nezná.”

Dějištěm Války nevěst je New York. Přesto je zde natočeno jen několik záběrů – typických míst tohoto velkoměsta (hotel The Plaza a jeho palmové nádvoří, Central Park, Bloomingdale a Pátá Avenue). Většina záběrů byla pořízena v Bostonu.

Zajímavostí je, že svatební šaty obou hlavních postav byly před veřejností do poslední chvíle utajovány. Byly ušity speciální pláště, které si herečky přes sebe přehazovaly, kdykoliv opouštěly plac nebo maskérnu. Skutečná podoba šatů byla odtajněna až při startu marketingové kampaně na podporu filmu.

Cokoliv mají Liv a Emma na sobě a ať jsou ve “válce” nebo v míru, jejich přátelství je pro ně vždycky to nejdůležitější. I přes svůj název je totiž Válka nevěst oslavou přátelství. “Film připomíná, že skuteční přátelé tu pro vás budou vždycky” říká Anne Hathaway.  A Kate Hudson dodává:  “Opravdové přátelství je důležité nejen v tak zásadních životních situacích jako je svatba, ale kdykoliv. Každý takového přítele potřebuje.”

Zdroj: Bontonfilm

Lydias
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Válka nevěst:

Válka nevěst
Válka nevěst
Válka nevěst
Válka nevěst
Válka nevěst
Válka nevěst
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
úsměvné i zábavné!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles