Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s kedlubnami:
1 ks cibule
| 30 g tuk (sádlo)
| 150 g mrkev
| 100 g kedlubna
| 20 g hladká mouka
| 1,25 litru masový vývar nebo voda a masox
| 20 g krupky nebo rýže
| 1 dcl smetana
| 1 ks žloutek
| sůl
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s kedlubnami:
Cibuli drobně nakrájenou zpěníme na tuku, přidáme očištěnou mrkev a kedlubny nastrouhané na hrubém struhadle. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, osolíme, přidáme krupky a uvaříme vše do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek. Podáváme s nakrájeným koprem nebo zelenou petrželovou natí.
Náš tip: Místo krupek můžeme použít rýži nebo brambory. Do polévky můžeme přidat podle chuti také lžičku cukru a ocet nebo ji okořenit nastrouhaným muškátovým oříškem.
Fotky receptu Mrkvová polévka s kedlubnami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!