Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse

11. 01. 2022 | Knižní tipy
Název: Návrat
Autor: Nicholas Sparks
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 10/ 2021
Počet stran: 336
Formát: 134 × 206 mm, 404 g
Vazba: pevná
Cena: 279 Kč

Trevor po dědečkovi zdědí chatu a zjišťuje, že ho to táhne do míst, kde prožil dětství. Vrátí se, protože chce vést jednoduchý život, ale ve skutečnosti to zas tak jednoduché není. Je tu například Callie, rozmrzelá místní teenagerka, která o smrti Trevorova dědečka ví zjevně víc, než by měla. A navíc Trevorovi nejde z hlavy Natalie, zástupkyně místního šerifa. Ve snaze odhalit tajemství a zjistit, co se skutečně stalo s jeho dědečkem, se Trevor začne šťourat v minulosti a pochopí, že abychom se mohli pohnout vpřed, musíme se občas vrátit na místo, kde to všechno začalo.


NávratUkázka z knihy Návrat


Kostel připomíná vysokohorskou kapličku v kopcích někde nad Salcburkem a uvnitř je příjemné chladno. Protože je srpen a jste na jihu, panuje nesnesitelné vedro, které ještě umocňuje můj oblek s kravatou. Běžně obleky nenosím. Jsou nepohodlné a ve své lékařské praxi jsem už zjistil, že pacienti reagují lépe, když jsem oblečený spíš neformálně jako oni.

Účastním se tu svatby. Nevěstu znám déle než pět let, ovšem nejsem si jistý, jestli by nás považovala za přátele. Po jejím odchodu z New Bernu jsme spolu přes rok pravidelně komunikovali, náš vztah se však od té doby omezil na pár esemesek tu a tam, občas iniciovaných z její strany, občas z mé. Nicméně váže nás nepopiratelné pouto, jež má kořeny v událostech, k nimž došlo před lety. Někdy je těžké vybavit si toho muže, jímž jsem byl, když se naše cesty protnuly, ale není to snad normální? Život nám neustále nabízí příležitosti vydat se novým směrem a my při tom rosteme a měníme se. Když pohlédneme do zpětného zrcátka, zachytíme letmo odraz svých minulých já, v nichž se někdy ani nepoznáváme.
Některé věci se nikdy nezmění – například jméno. Mně je teď třicet sedm a začínám novou kariéru, o níž jsem v prvních třech dekádách svého života vůbec neuvažoval. Kdysi jsem měl rád klavír, teď už na něj nehraju. Vyrůstal jsem v milující rodině, dávno jsem však nikoho z ní neviděl. Má to své důvody, k nimž se dostanu později...


O autorovi knihy Návrat:


Nicholas Sparks je jedním z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších amerických spisovatelů současnosti a jeho knihy se pravidelně umísťují na prvních místech žebříčků bestsellerů. Jsou překládány do více než třiceti pěti jazyků a podle řady z nich byly natočeny celovečerní filmy. Kromě dnes již legendárního Zápisníku jedné lásky vyšly romány Útěk do samoty, Noci v Rodanthe, Milý Johne, Poslední píseň, Bezpečný přístav, Volba, Ve tvých očích nebo Vzkaz v láhvi. Nicholas Sparks žije se svou rodinou v Severní Karolíně, do níž také zasazuje děj většiny svých příběhů.


Tuto knihu Návrat koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse:

Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse
Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse
Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse
Velký NÁVRAT krále romantiky, Nicholase Sparkse
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kniha bude určitě moc pěkná, jako všechny od tohoto autora. Ale korektoři by měli vrátit výplatu, jen v tom krátkém úryvku jsou minimálně dvě chyby.
Ale není to jen zde, za poslední dobu jsem snad nečetla knihu, kde by nebyly překlepy, vynechaná písmenka, chybějící čárky atd. Je to smutné, čeština pláče.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles