8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet na Javorový vrch

6. 10. 2023 | Vaše příběhy
Když jsme ráno vykoukli z okna, tak jsme zjistili, že venku není ani stopa po dešti. Zkontrolovali jsme předpověď a ani tam už déšť, který celý týden hlásili, nebyl. Rozhodli jsme se tedy vyrazit ven. Po snídani jsme nastoupili do auta a vyrazili směr Třinec.

Po asi půlhodince cesty nás zarazila navigace, když říkala, ať jedeme na dálnici směrem na Brno. Přítel navigaci celkem věřil, jelikož s ní jezdil delší trasy i mimo republiku a pokaždé ho správně dovedla, ale toto se nezdálo ani jemu. Koukla jsem tedy ještě na mapy v telefonu a zjistila, že tímhle směrem bychom se do cíle opravdu nedostali. Navigaci jsme tedy raději vypnuli a jeli podle telefonu.

Když už jsme byli asi posledních 10 km od cíle, najednou v autě něco zapípalo. Tenhle zvuk jsem tam slyšela poprvé a hned po něm se rozsvítila kontrolka, kterou jsem tam taky ještě neviděla. Lekla jsem se a říkala si co se děje. 

„Super, máme defekt,“ říká hned přítel. V tu chvíli jsem zapadla do sedačky a začala být pěkně nervózní. S výletem jsem už nepočítala, ale začala jsem doufat, že vůbec dorazíme domů. Přítel jel ale pořád dál. „Neboj, to je jen upozornění, dojedeme tam a na parkovišti gumu zkontroluju. Kdyby to byla velká díra, tak by to hlásilo jinak,“ říkal mi cestou přítel, ale to mě moc neuklidnilo. Bála jsem se hodně. U mě v autě žádná upozornění nejsou, tam když na něco najedu, tak to zjistím, až když se mi kolo začne vyfoukávat. Celou cestu jsem doufala, že nebudeme někde stát a měnit kolo. Nakonec jsme opravdu dojeli až k parkovišti, a když jsem viděla, že kolo vypadá v pořádku, tak se mi pořádně ulevilo. Vyrazili jsme tedy i na plánovaný výlet.

Nejdříve jsme šli chvíli podél hlavní cesty a potom jsme odbočili do lesa. Cesta sice neměla být dlouhá, ale bylo to pořád jen stoupání. Když jsme po nějaké době narazili na zkratku, která byla opravdu hodně prudká, tak jsme se rozhodli, že tentokráte půjdeme raději po značené trase. Po chvíli jsme si říkali, že všichni ostatní asi chodí zkratkou, jelikož cestička nebyla skoro vůbec vyšlapaná.

No mělo to i pěknou výhodu. Narazili jsme na keř obsypaný malinami. Pár si jich obereme, řekli jsme si. Po chvíli následoval další keřík a pak další a další. Měla jsem s sebou dva malinké kyblíčky, protože jsem měla chuť na borůvkové muffiny a chtěla si na ně pár borůvek cestou nasbírat. Místo borůvek jsme tedy nasbírali maliny s tím, že vezmeme i dětem domů. Když jsme dotrhávali poslední, které se nám tam vešly, uslyšeli jsme první zahřmění.

Nevadí, dotrháme a půjdeme, nebe je jasné, je tam jen jeden mráček, říkali jsme si. Jenže po pár metrech mráček pořádně zčernal a začalo z něj pršet. Po bouřce už nebylo ani stopy, a tak jsme se schovali pod strom, že chvilku počkáme.

Jenže déšť neustával, pršelo víc a víc. Zkoušeli jsme tedy pobíhat pod stromy vždy o kousek dál. Déšť nás ale všude doháněl a prodíral se už i přes velké stromy a my se tak už neměli kam schovat. Doběhli jsme k dalšímu stromu s nadějí, že pod tenhle nebude tak moc pršet. Bohužel pršelo všude. Když jsme se ale trošku otočili, tak jsme najednou uviděli lanovku a hlavně boudu na jejím konci. „Tam přece musí být nějaká stříška,“ říkali jsme si a rozběhli jsme se k lanovce. No jenže to samé napadlo asi dalších 10 lidí před námi. Naštěstí jsme se k nim pod malý přístřešek ještě tak tak vešli a čekali, kdy přestane pršet. Po asi půlhodině už jen mrholilo, a tak jsme se vydali k horské chatě na kafe na zahřátí a koláč na posilnění.

Když jsme dojedli a dopili, tak už venku svítilo sluníčko. Vydali jsme se tedy na Javorový vrch, u kterého už jsme byli celkem rychle. Cesta dolů byla po dešti ještě náročnější než nahoru. Měli jsme to sice jen z kopečka dolů, ale z pořádně podmočeného kopečka. Co chvíli nám pod nohama ujížděly kamínky a větvičky, my chytali balanc, abychom nespadli a vrátili se promočení, ale celí.

Když jsme dorazili k autu, tak jsem rovnou zamířila k pneumatice, se kterou měl být problém, ale vypadala v pořádku. Nasedli jsme tedy a vyrazili domů. Dojeli jsme v pořádku a tentokrát už i bez bloudění. Přítel schoval navigaci do obalu a vzal ji s sebou nahoru, aby se podíval, proč nás vedla na opačnou stranu, než měla. Jenže než jsme stihli dojít ke vchodu, navigace z obalu vypadla. „To se dneska zase daří,“ nervoval se přítel, když ji sbíral odřenou ze země. Doma když ji zapnul a zjistil, že pád zvládla v pořádku, tak už si dělal srandu, že to měla za trest, jak nás špatně navedla.


Peggy89 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet na Javorový vrch:

Výlet na Javorový vrch
Výlet na Javorový vrch
Výlet na Javorový vrch
Výlet na Javorový vrch
Výlet na Javorový vrch
Výlet na Javorový vrch
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný výhled Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný výletSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Javorový je od nás co by kamenem dohodil. Naposledy jsem tam byla před více než 30 lety, lanovkou nahoru ii doluSmajlík
Obrázek uživatelky
profil


Pěkný článek a hezké fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles