Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace

2. 12. 2014 | Vyrob si sama
Jsem moc ráda, že se Vám chytrým ženám moje podzimní dekorace a návod na ježka líbila a proto jsem si pro vás všechny přichystala další podzimní dekoraci. Tentokrát je to housenka, která může být kamarádka třeba pro našeho ježka. Housenka je ještě jednodušší na výrobu než ježek, proto se dá vyrábět i s úplně malými dětičkami.

Na housenku budeme potřebovat:

- kus pevného drátu nebo starou jehlici,
- polystyrénovou kouli nebo malou kulatou dýni,
- různé jeřabiny, šípky nebo co kde najdete,
- a hlavně hooodně lupení.

podzimní dekorace - housenkaPokud se rozhodnete dělat housenku z jehlice, je potřeba uříznout kolečko z korkového špuntu od vína. Kolečko špuntu se navlíkne na jehlici až na konec, aby nám nespadávalo napíchané lupení. Pokud se použije drát, může si výrobce housenky sám určit délku jak moc dlouhou housenku bude vyrábět. U drátu se kombinačkami udělá zakončení tak, jak mám nafoceno na fotkách. Opět je to potřeba k tomu, aby nám listí drželo na drátu a nespadávalo na konci zase zpět na zem. Když máme nachystaný základ, stačí už jen zajít na zahradu nebo do parku, či kamkoli do přírody a začít s dětmi navlékat jeden list po druhém na připravený drát nebo jehlici. Hlavně se nesnažte dávat stopky lístků všechny jedním směrem. Já tuto tendenci kdysi měla a není to pak ono.

Čím víc budou stopky lupenů rozházené kolem dokola, tím je housenka víc rozčepýřená a hezká. Mně se osvědčilo listí javoru nebo podobného tvaru, pak je taky dobrá třešeň, její listy tak rychle nezhnědnou jako třeba u jabloně nebo hrušně. To jen pro ty, co zvolí zahradní tvoření. A ještě doporučuji použít listí z jednoho druhu stromu, to aby byla housenka přibližně stejně tlusťoučká po celé délce a taky listí vydrží stejně dlouhou dobu oproti tomu, kdyby se použilo několik různých stromů. Když máme drát nebo jehlici téměř plné napíchaného listí, vyrobíme housence hlavičku. Do polystyrenové koule nebo malé kulaté dekorační dýně napícháme pomocí špendlíků nebo přilepíme tavnou pistolí plody jeřabin do tvaru pusy, šípek jako nosík a třeba černé jeřabiny jako očka. Tady se opět fantazii meze nekladou. Například housenka, která má hlavu z malé zelené dýně a pusu například z kukuřice, ta vypadá taky skvěle.

Tykadla se můžou vyrobit z drátků nebo z větviček. Může se použít i nějaký lupen na hlavičku místo vlásků nebo jako klobouček. Je to opět dekorace za pár korun a děti se u toho na dlouhou dobu zabaví. Dá se dělat i například ve školce s dětmi. Udělají několik housenek na výzdobu a pak nemusí paní uklízečka shrabovat tolik listí na školní zahrádce.

Epospa - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace:

Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
Vyrob si sama: Housenka - podzimní dekorace
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pekné Smajlík,
škoda, že to nebolo uverejnené skôr, teraz je už na takú dekoráciu neskoro, ale uložím si, ak môžem Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles