8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny

30. 11. 2013 | Vyrob si sama

Velmi pěkný a hlavně levný věnec si uděláte z vizovického těsta.

Recept na těstíčko: 500 g hladké mouky, 200 ml vody, 1 lžíce octa a jedno vejce na potření. Těsto důkladně vypracujeme - pozor, je velmi husté! Má takové být, tak se nelekejte. Pomůcky: nožík, vykrajovátka, štětec na potírání vodou, pečicí papír, barevné laky nebo tempery na dozdobení.

Na dokončení: 6 ks svíček a libovolné dekorace             

Z této dávky jsem vytvořila jeden adventní věnec a 2 svícny. Těsto rozválíme na plát silný   5 mm, vykrojíme z něj velký kruh. Můžeme si pomoci tím, že obkreslíme nějaký talíř. Do středu kruhu vyřízneme pomocí vykrajovátka velkou hvězdu nebo kruh. Tak jsme si vytvořili základ na věneček. Štětcem potřeme vytvořený základ vodou. Těsto si znova umačkáme a rozválíme. Doporučuji těsto mačkat mokrýma rukama. Vytvoříme si 4 větší hvězdy a 4 o kousek menší. Do hvězdiček uděláme otvory podle průměru svíček. Takto připravené hvězdičky nalepíme pomocí vody na vytvořený kruhový základ. Dále si vyřízneme z těsta libovolné vánoční tvary, např. komety, stromeček, hvězdičky apod. Každou ozdobu je potřeba přilepit pomocí vody.

levný adventní věnecZe zbylého těsta si uděláme ještě dva svícny, které jsou velmi jednoduché, stačí jen vykrojit jednu velkou hvězdu, na ni přilepíte hvězdu menší s otvorem o průměru svíčky a ještě jednu menší s otvorem a máte hotovo. 

Dále mi zůstal malý kousíček těsta, chtěla jsem ho vyhodit, ale nakonec jsem z něj udělala tři válečky a upletla z nich malinký věneček, který dělá parádu uprostřed věnečku - viz. foto. Připravené vizovické pečivo potřeme vejcem a dáme sušit do trouby na 50-100 st., ne více. Aby se těsto nepřilepilo, plech vyložíme pečicím papírem. Až chytne zlatou barvu, je hotové. Pokud chcete mít svícny a věneček barevné, dle fantazie si je můžete vybarvit barvami nebo lakem. Po nazdobení už jen zakápneme voskem do svícnů a věnce svíčky.

Z těsta si můžete vyrobit i jiné ozdoby, záleží jen na vaší tvořivosti a fantazii. Bezvadné jsou i ozdoby na stromeček. Aby nám ozdoby vydržely i na příští rok a nenapadli je mouční moli, doporučuji je postříkat Biolitem.


Torta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny:

Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
Vyrob si sama: Levný adventní věnec a svícny
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Super věnec .Napadlo mě ,že ho udělám zdvojité dávky a upeltu základ jako věnec.UVIDÍM JAK TO DOPADNE.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky si dělám pravidelně adventní věnec z perníku,většinou ho zdobím jen klasickou bílkovou plevou, letos jsem k tomu přidala stříbrné cukroé perličky. Lakem by mě to nenapadlo, tak to zkusím třeba příští rok Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jsem nešikovná, ale Smajlík obdivuji práci jiných
Obrázek uživatelky
profil
byl pokapaný voskem koupila jsem jakési svíčky co dost tekly tak k jídlu už se pak nehodil ale parádu udělal. Perníkové těsto je, ale drahé. Tak je ho škoda.
Obrázek uživatelky
profil
ja som pred dvomi rokmi urobila adventný veniec z normálneho medovníkového cesta (fotoalbum Advent 2011) a po advente sme ho zjedli Smajlík.
Teda okrem sviečok Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles