Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Náramky z bavlnek

23. 12. 2012 | Vyrob si sama
Náramky z bavlnek jsou pěkné, příjemné, barevné a celkově je mám prostě ráda. Nejsem moc zručná na to, abych si vyráběla nějaké složité a krásné věci sama, ale něco přeci jen zvládnu. Když jsem byla menší, naučila jsem se plést náramky z bavlnek. Už ani nevím, jak jsem se k tomu dostala, jen vím, že jsem se tomu naučila sama.
Když jsem se to naučila, učila jsem to následně i své kamarádky. Dokonce i později na gymplu o to byl zájem. Proto jsem se rozhodla Vám ukázat, jak na to, i když to jistě mnozí z vás znáte. Je to nejjednodušší technika tohoto stylu - rovné proužky. Upletla jsem jich už moc nejen pro sebe, ale i pro ostatní. Potěšilo mě, když mě někdo požádal o náramek, ale ještě více mě potěšilo, když jsem někoho tuto techniku naučila a on pak za mnou přišel, děkoval a ukazoval, jak se mu jeho první náramek povedl.
Někdy to někomu nešlo, i když nevím, jak je to možné, když to zvládnu i já. Postupy jsou  zrádné a je samozřejmě lepší, když se to vysvětlí osobně a názorně ukáže. Snažila jsem se to i nafotit a dobře popsat, ale nejsem si jistá, zdali se mi to povedlo tak, jak jsem chtěla.
 

náramky z bavlnekPostup výroby náramků z bavlny:

Připravíme si bavlnky. Takové barvičky, které chceme v náramku mít. Já osobně mám ráda širší náramky s krásnými barvami, které k sobě ladí.
Nastřiháme si delší "proužky". Mám slabší bavlnky, proto do jednoho pramínku nastříhám dva "proužky" od jedné barvy = dvojproužky. A podle toho, kolik barvy chceme v náramku mít, nastřiháme tolik "dvojproužků". Čím více barev, nebo spíše čím více proužků přidáme, tím je náramek širší. V tomto náramku jsem používala dva "dvojproužky" od každé barvy. Musím upozornit, že z delších proužků se to plete lépe, než když vám pak na konci zbudou krátké konce. Čím více barev nebo proužků použijeme, tím delší je musíme nastříhat.
Barvičky si seřadíme podle toho, jak je chceme mít za sebou a přivážeme uzlíkem k připínáčku. Připínáček pak připneme někam, kde nám bude držet, aby se nám dobře pletlo. Já si nejčastěji připínáček připnu ke kalhotám nebo na polštářek.
Na připínáčku opět rozřadíme barvy a jsme připraveni plést. Dáme pozor, aby se nám bavlnky nezašmodrchaly nebo třeba nepřetrhly.
Na každý proužek uděláme uzlík a utáhneme k začátku. To opakujeme, dokud se proužkem nedostaneme na konec. Následně začneme s novým pramínkem od začátku. Postup stále opakujeme.
No a tak se nám pomalu tvoří náramek. Pleteme, uzlíkujeme a pleteme a je náramek hotový :)

Je to příjemná činnost, u které se dá dobře relaxovat. A z vlastní zkušenosti vím, že pletení náramku baví jak děti, tak i dospělé.


Dullsinea - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Náramky z bavlnek:

Vyrob si sama: Náramky z bavlnek
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už jsem také vyzkoušela ale před letySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
TÉŽ JSEM PLETLA
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles