8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář

26. 11. 2013 | Vyrob si sama
Také se těšíte na advent, na dobu před Vánoci, která bývá sice plná spěchu a nervozity, abychom vše stihli, ale zároveň je to doba očekávání, zastavení se, zamyšlení a těšení se. 
A kdo se těší nejvíce snad ve všech rodinách? To jsou ti nejmenší - naše děti.
Většina z nich také doma najde od Mikuláše různé sladkosti, ovoce nebo i malý dáreček, který jim Mikuláš se svými pomocníky čertem a andělem přinese. Často to bývá i adventní kalendář. Ten může být buď koupený a v jeho okýnkách se mohou skrývat povětšinou malé čokoládky, ale v dnešní době se v okýnkách mohou ukrývat už i různé malé hračky nebo sběratelské kousky. Tyto kalendáře stojí ale hodně peněz, chceme-li vybrat kvalitní.
Chceme-li ovšem dětem dopřát také tyto malá každodenní překvapení, nemusíme jít vybírat adventní kalendáře jen do obchodů, ale můžeme jim je sami vyrobit.
Sladkosti nebo malé dárečky můžeme dát do pytlíčků, ať už koupených nebo vlastnoručně ušitých, do krabiček od sirek nebo třeba i do ruliček od toaletních papírů, které hezky zabalíme.
ruličkový adventní kalendářTato příprava není náročná, a jelikož jsou ruličky docela velké, můžeme do nich zabalit sladkost i malý dárek. Pakliže by byl dáreček větší či spíše delší, tak můžeme zvolit i ruličku od papírových utěrek, která poslouží stejně dobře. A jelikož se dají ruličky i například zmáčknout nebo zastřihnout, můžeme jejich tvar lehce upravit.

Co budeme potřebovat:

ruličky od toaletních papírů nebo papírových utěrek, balicí papír, nůžky, lepidlo, případně i lepicí pásku, mašličky, provázky, tyčku nebo klacík, na který zabalené ruličky zavěsíme a nakonec také malé sladkosti - čokoládky, sušené ovoce, oříšky, želatinové nebo jiné bonbóny, případně i malé dárečky - pro holky sponky, gumičky do vlasů, pro kluky autíčka, apod.
Připravíme si i čísla, která můžeme napsat fixem nebo je nalepit vystřižená z jiného papíru.
Nyní stačí do každé ruličky dát malé překvapení, ruličku obalit balicím papírem, zavázat a je dobré i přehyb papíru přilepit, aby vše dobře drželo a hezky vypadalo. 
Zabalené ruličky navázat na provázky nebo mašličky a přivázat nebo pověsit na tyčku, klacek, apod.
A ještě jedna důležitá věc - na všechny ruličky musíme také napsat nebo nalepit na papíru vytištěná čísla, podle kterých se budou ruličky brát. Zavěsit je můžeme popořadě nebo na přeskáčku, podle toho, pro jak staré dítě kalendář připravujeme.
Nemáte tyč, na kterou byste ruličky zavěsili? Nevadí. V tomto případě můžete zavázat jen jednu stranu ruličky do bonbónu a druhou zalepit na rovnou plochu a na tu je pak postavíme - na parapet, na skříňku nebo tam, kde máme místo a kde budou nejen hezky vypadat, ale kam se k nim také dítě dobře dostane.

Příjemný adventní čas.

Uhliska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář:

Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
Vyrob si sama: Ruličkový adventní kalendář
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
loni dělala podobný dcera pro vnučku..je to prima..
tenhle je moc hezkýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
velmi nápadité zkusimSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
opravdu úžasné, určitě zkusím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bezva nápad !! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
znova, tohle jsem obdivovala už vloni,SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík škoda, že moje dcera už je dospělá a neteřinka tak daleko, snad to jednou budu mít pro koho udělat...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles