Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Stromeček z katalogu

22. 12. 2012 | Vyrob si sama

Jsou tlusté, plné lákavých obrázků a na kvalitním papíře. Skoro se vám je nechce vyhodit. Řeč je o katalozích a módních časopisech. Vánoční úklid je ale vánoční úklid a všechno nepotřebné musí z domu. Naopak vytahujeme různé vánoční dekorace a ozdoby. Tak proč to nepropojit?

K výrobě netradiční dekorace – stromečku potřebujeme právě katalog či časopis. Měl by mít aspoň 100 stránek, aby byl stromeček pěkně hustý. To slovo „hustý“ berte prosím doslovně, ne jako pubertální vyjadřování. S politováním se přiznávám k tomu, že nápad není můj, ale že jsem návod našla na internetu a jen zdobení si udělala podle sebe. Nadchnul mě ale svou jednoduchostí a nenákladností. Také máte rády, když kvůli tvoření nemusíte půl dne shánět po celém městě drahý materiál? Pak je tenhle nápad pro vás jako stvořený. 

stromeček z kataloguZačněte s tím, že trochu rozvolníte vazbu. Platí to hlavně u lepených katalogů, kdy nejprve pečlivě stránku po stránce ohněte proti směru vazby. Pokud, podobně jako já, použijete katalog, který je jen sepnutý kovovými svorkami, můžete tento krok vynechat. Od rozměru katalogu se bude odvíjet velikost stromečku. Já použila katalog kosmetické firmy o formátu A5 a můj stromeček je tak vysoký něco přes 20 cm. Jednotlivé stránky složte, jak je vidět na fotkách. Nejprve horní okraj přeložte směrem ke středu. Vzniklou šiknou hranu pak opět ke středu. Dole vám vznikne malý cípek přebytečného papíru, který přeložte směrem dovnitř, aby byl dolní okraj zarovnaný s následujícími stránkami katalogu. Tento postup opakujte na všech stránkách katalogu až do konce. Poslední listy už se skládají o poznání hůře, než ty první, ale vytrvejte, protože jakmile doskládáte, máte prakticky hotovo. 

Zbývá jen jednotlivé listy pěkně rozprostřít kolem dokola a můžete dekorovat. V originálním postupu celý stromeček přestříkali lakem či lepidlem ve spreji a posypali třpytkami. Jelikož já nemám ani vhodný sprej, ani třpytky, tak jsem vyrobila z kousku kartonu hvězdičku, napíchla ji na půlku párátka a zapíchla na vrchol stromu. Nakonec jsem ji ještě trochu popatlala glitrovým lepidlem. Pokud budete letos vyrábět vánočních dekorací víc, určitě si nějaké pořiďte. Tubička za 14 korun mi vystačí určitě ještě dlouho.

Ale hvězda či kometka se bez třpytek taky obejde.  Místo ozdob jsem stromeček omotala girlandou z mandarinkové kůry. Jednoduše jsem kůru nastříhala na proužky, stočila do tvaru šneka a navlékla na niť. Je dobré každého šnečka zajistit uzlíkem, aby neměl tendenci se rozmotávat. Můžete zkusit stromek samozřejmě ozdobit i jinak. Určitě by hezky vypadaly mašličky z krepového papíru či stuhy, nebo třeba jen prosté naaranžování korálkového náhrdelníku. Tyhle detaily už nechám na vás či na vašich dětech. Po Vánocích pak stromek odstrojte a pěkně ekologicky doneste do tříděného odpadu.

Pěkný advent a hodně radosti při tvoření přeje

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Stromeček z katalogu:

Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
Vyrob si sama: Stromeček z katalogu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
s vnučkou budeme mít práciSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to moc hezké,Katka má jeden na skříni,ale nemá ho barevný,dělala to z telefonního seznamuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné a jednoduché tvořeníčko. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
takovýhle nápad na tvoření vidím poprvé a vypadá pěkněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý nápad, stromček vyzerá pekne.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles