Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Význam barev I.

25. 10. 2010 | Zajímavosti

Když se podíváme z okna, vidíme, že začal podzim. Svědčí o tom kromě deštivého počasí i barevně zbarvené listí v odstínech žluté a hnědé, ale i červené. Začíná být chladno a my se schováváme do našich teplých domovů, ale opravdu jsou tak teplé, jak si myslíme? Pokud si nejste jisté, možná byste měly tomuto článku věnovat velkou pozornost, protože pokojová teplota se může šplhat ke 30°C, ale pokud se budete obklopovat chladnými smutnými barvami, vězte, že Vám to na náladě nepřidá.

Jistě Vás zahřeje červená. Je to příjemná barva, ve které se většina lidí cítí dobře, jistě, cílevědomě, plni energie, ale rozhodně to není barva, kterou byste se měli obklopovat doma ani v práci. Červená je natolik impulzivní barva, že ve Vás může vyvolat agresi, bolesti hlavy a někdy i depresi. Pokud si přejete mít i přesto červenou v bytě, zvolte květiny červeně kvetoucí a umístěte je do obývacího pokoje, nedoporučuji ani do ložnice ani do dětského pokoje. Pokud máte rády červenou a rády ji nosíte, určitě ji z šatníku nevyřazujte. Mnoha ženám červená prostě sluší, ale jsou situace, kdy se to prostě nehodí, např. když se půjdete ucházet o pracovní místo, zvolte jinou barvu, ne tolik dráždivou.

Dalo by se říct, že opak červené je růžová. Jemná barva v nás vyvolává klid, probouzí cit a lásku. Pokud tato barva je téměř jedinou, kterou jsme ochotni akceptovat, znamená to, že jsme dosud citově a duševně nevyzrálí. Ani s růžovou bychom to tedy neměli přehánět.

Zajímá Vás mystika, duchovno a spiritualismus - tak právě Vaší barvou bude fialová, barva střetu impulzivní červené s chladně klidnou modrou. Fialová Vás příliš nezahřeje, ale dokáže uklidnit, až uspat. Světle fialová  tzv. lila je vhodná do ložnice, zklidní Vaši nervovou soustavu a možná Vás i ukolíbá. I ráno se Vám bude lépe vstávat, protože se plnohodnotně vyspíte. Při slavnostní události je vhodné obdarovat hospodyni nebo oslavenkyni fialovou květinou, vyjádříte jim tím úctu a obdiv.

Někteří lidé by si měli však dávat pozor na purpurovou, je to sice odstín fialové, ale více do červena, a v některých lidech vyvolává silné deprese, úzkost a bolesti hlavy.

Rozvážnost, opatrnost, nekonečná svoboda, duchovenská založenost, to vše souvisí s modrou. Pokud hledáte inspiraci a stále ji nemůžete nalézt, chvíli se jen usaďte a sledujte světle až nebesky modrou, překonáte zátarasu všedního dne, otevřete svou mysl a nápady se budou jen hrnout. Pokud Vás trápí, že nemůžete přijít na nic nového nebo chcete zlepšit své finanční vztahy, zkuste vymalovat pracovnu či kancelář nebeskou modří. Pokud se někdo nachází ve stresující situaci, určitě uvítá modrou květinu, nebo pokud jste zámožnější, můžete milované osobě darovat např. tyrkys, lapis lazuli či safír. Lidé, kteří mají rádi tmavě modrou barvu, často bývají spolehliví, soustředění a mírumilovní. Vyzkoušejte i Vy sami, když zapadne a nebe potemní, jakými pocity Vás obloha plná hvězd naplní.

Druhá nejrozšířenější barva na planetě je zelená, barva přírody, lesů, rostlin a všeho, co nás uklidňuje a kde si chodíme odpočinout od hektického města. Zelená by nám v bytě rozhodně neměla chybět v podobě rostlin. Určitě nic nezkazíte, když svůj byt vymalujete světle zelenou. Probudí ve Vás lásku a cit k ostatním lidem. Budete více ochotni se zajímat o problémy ostatních a snažit se jim pomoci. Ve Vás samotných vyvolá klid, rovnováhu a naději. Napomůže k regeneraci a uvolní napětí. Je nejlepším přírodním antidepresivem vůbec. Pokud procházíte těžkým obdobím nebo na Vás podzim působí depresivně, zkuste se chvíli každý den dívat na tuto barvu. Pokud máte zelenou opravdu rádi, nemusíte se bát zelenou zahrnout i do Vašeho šatníku. Sehnat ji můžete od mátově zelené až po khaki, a pokud se v ní budete cítit dobře, vězte, že Vám bude i slušet.

 

Protože barev je opravdu hodně a každá má úplně jinou vlastnost, byl by článek příliš dlouhý, a proto jsem ho rozdělila do dvou částí, proto neváhejte, jestli se Vám líbí a nebo se chcete něco více dozvědět o žluté, oranžové, zlaté, stříbrné, bílé, šedé, černé, hnědé a tyrskysové barvě.

 

Kamelie93 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám taky ráda barvy, ale černou tak jednoznačně nezavrhuju. V pubertě jsem neměla potřebu ji nosit, teď po ní někdy i ráda sáhnu - vždy ale v kombinaci s jinou barvou. Někdy je prostě nezastupitelná Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já černou miluji.
Charakterizuje mé pocity a nikdy z mody nevýjde.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem starší žena, ale mám ráda veselé barvy. Černou barvu nesnáším, připomíná mi smrt. Nosím pouze černé kalhoty a světlé halenky k nim. Článek je velice hezký.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
se mi moc líbí, s autorkou souhlasím bez výhrad. Mne zajímá černá barva. Nechápu, proč tolik mladých lidí se jí obklopuje, dokonce jsem už viděla i malé dítě v černých dupačkách. Mám pocit, že to ovlivňuje i možná celkovou náladu ve společnosti. Vím, že je to móda, ale nevím proč.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles