Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Význam barev II.

28. 10. 2010 | Zajímavosti

Nejsvětlejší a nejteplejší z pestrých barev je nepochybně žlutá. Navozuje optimistickou náladu, podporuje učení, koncentraci a paměť. Vhodná je do pokojů studentů, studoven nebo lidí, kteří často podléhají pesimismu. Žlutá dále podpoří stydlivé ke komunikaci, uklidní nervovou soustavu, uvolňuje a zlepšuje metabolismus. Žluté oblečení, stejně jako u jiné pastelové barvy, opticky zeštíhluje.

Podobné vlastnosti jako žlutá má i barva oranžová. Tato barva plná optimismu patří k nejoblíbenějším barvám extrovertů. Symbolizuje mládí, životní energii, společenskost. Bojuje proti depresím a smutku. Podporuje trávení a zahřeje.

Když se řekne zlato, téměř každému se vybaví bohatství. Zlatá je symbolem bohatství, ale také idealismu, hojnosti, lesku, univerzální lásky, velkorysosti, šlechetnosti, klidu a vyrovnanosti. Pomáhá nám dosáhnout světských cílů, bohatství a uznání.

Pokud máte rádi stříbrnou, tak se ve Vaší duši jistě nachází romantika, naděje i smutek. Nejspíš budete i velkým snílkem, který má spoustu nápadů, ale málo odvahy je realizovat. Nejodhodlanější jedinci dosáhnou někdy aspoň trochu na svůj cíl. Samozřejmě i stříbrná má své pozitivní stránky a těmi je rozvíjení tvůrčích schopností a intuice.

Symbolem čistoty, jasnosti, nevinnosti, dokonalosti je bílá. Tuto barvu mají rádi lidé, kteří neváhají být upřímní za všech okolností a otevření. Kompromis u těchto lidí nepřipadá v úvahu. Malý prostor opticky zvětší. V kombinaci s černou se hodí např. do advokátních kanceláří, protože vyvolává pocit serióznosti.

Jako šedá myška. Neříká se zbytečně. Šedá je neutrální barvou černé a bílé. Tuto barvu mají rádi rezervovaní lidé, kteří mají strach ze života, podřizují se jiným lidem. Šedá zesvětluje ostatní barvy, a proto ji lze kombinovat jen s pastelovými barvami. Do bytu se příliš nehodí.

Poměrně oblíbenou barvou je tajuplná a melancholická černá. Lidé mající rádi tuto barvu se často obracejí k vlastnímu nitru, ale neznamená to, že by byli uzavřeni okolí, naopak jim pomáhá najít duševní klid, aby lépe zvládali život kolem sebe. Pokud máte přehnaně rádi tuto barvu, můžete mít sklony k tajnůstkářství a citlivosti.

Hnědá barva často působí nudně. Je barvou země, lidí dobře hospodařícími s penězi, klidných, důvěřivých a milých. Na některé lidi působí klidně a důvěrně. Rozhodně příjemné prostředí navozuje nábytek v barvě dřeva. Působí venkovským dojmem.

V neposlední řadě je zde i barva modrozelená neboli tyrkysová. Dodává nám sebevědomí, fantazii, uklidňuje nás, očišťuje a posiluje. V módě je velice oblíbená a sluší opravdu každému.

Doufám, že jste se dozvěděli o své oblíbené barvě věci, které jste ještě nevěděli nebo sami poznali nějaké vlastnosti i sami na sobě.

 

Kamelie93 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda všechny odstíny oranžové a zelené
Obrázek uživatelky
profil
tím mám barvy radši Smajlík. Ale žlutá je fakt lapačem různých hmyzáků Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Barvy mají určitě vliv na vnímání i na to, jak se cítíme, hezky to autorka popisuje.
Černá je často vžitá jako smuteční, já ji také moc nenosím, mám ráda spíš pastelové barvy, ale zase na druhou stranu - k černé si můžete vzít téměř cokoli, a nemusíte se obávat, že se to nehodí.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
oranžovou ale hlavně modrozelenou a tyrkysovou. Oblékám se do veselých barev i když už mám nějaký ten křížek na zádech. Černou ne!!!!!!!!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky se mi moc líbí žlutá i oranžová barvička.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles