MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za koníky do Semic

29. 04. 2010 | Zvířátka

K jaru patří probouzející se příroda a aktivity konané v jejím lůně jsou proto velmi vyhledávané.

Zajímavým typem pro dospělé i jejich potomky by jistě mohly být závody koňských spřežení v Semicích. Je to nedaleko Prahy, autem po dálnici na Hradec Králové jste tam za chvilku. V Semicích na vás čeká pěkná příroda a zajímavá akce, která není k vidění každý den.

8. ročník Jarních závodů spřežení - Memoriál Viléma Zuvače, se letos v Semicích koná ve dnech  7.5. – 9.5. 2010.

 

Co si naprostý laik může pod pojmem „závody spřežení“ představit? Zapřažené koníky, kteří se snaží co nejrychleji překonat daný úsek plný zajímavých překážek. Bývá opravdu nač se dívat. Téměř každoročně se totiž do Semic sjede nejpočetnější pole nejlepších českých závodníků v kategoriích jedno,dvoj i čtyřspřeží velkých koní a dvojspřeží pony. Loňský rekordní počet 38 přihlášených spřežení je toho důkazem. Fandům a stálým příznivcům koní sdělme, že se jedná se o kompletní závody spřežení pod záštitou České jezdecké federace, které se již tradičně konají jako kvalifikace na mistrovství republiky, kvalifikace na Zlatou podkovu a oblastní mistrovství Středočeského kraje v kategorii čtyřspřeží.

 

Letos však něco bude přeci jen jinak. V květnu totiž poprvé přijedou i zahraniční účastníci, neboť v Semicích se pojede první závod prvního ročníku nově vzniklého Středoevropského poháru spřežení Tento seriál závodů, do jehož pilotního ročníku se zapojili národní federace Česka, Slovenska, Maďarska a Rakouska, má sloužit jako odrazový můstek do velkého světa mezinárodních závodů pro mladé a začínající jezdce spřežení.

 

Na semickém kolbišti již od listopadu probíhaly rozsáhlé úpravy. Pořadatelé se totiž poctivě snaží vytvořit jak pro závodníky, tak pro diváky takové zázemí, aby si všichni odnesli co nejlepší zážitky. Můžeme těšit na vozatajské drezury, které budou probíhat již v pátek, na sobotní maraton a rovněž na nedělní vyvrcholení závodů v podobě vozatajského parkůru. Příjemnou zábavu!


Autorka: -ebra-



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Za koníky do Semic:

Za koníky do Semic
Za koníky do Semic
Za koníky do Semic
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Znáte ještě některá baladu od Vaška Neckáe "Modlitba koně"? Ta je tak nádherná a pravdivá, někdo mi ji poslal i s obrázky, no fantazie.
Obrázek uživatelky
profil
Kůň je velmi ušlechtilé zvíře, které vyžaduje spousty péče, lásky, kterou však dokáže svému majiteli vrátit. Zajímavý článek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles