Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zatoulaný kufr

14. 03. 2021 | Vaše příběhy

Dnes vám napíši příběh, který se stal mojí kolegyni z práce již předloni. Její přítel pochází z Turecka a tak se rozhodli, že tam v únoru poletí. Mysleli si, že se vyhnou letnímu náporu turistů a frontám na letišti. To ještě netušili, co je čeká.


Už několik dnů před odletem sledovali počasí v turecké Antalyi. V této době tam bývá deštivo a teploty kolem 15°C. V den odletu předpovídali v okolí Istanbulu mlhy, což je moc nepotěšilo. Ve stanovený čas byli na letišti, kde se dozvěděli, že letadlo z Istanbulu ještě nepřiletělo. Další lety se tedy kvůli zhoršenému počasí zpožďují. Zhruba po 2,5hodinovém odkladu letadlo odletělo. V Istanbulu jim návazný spoj uletěl, ale mohli použít další, který odlétal zhruba za půl hodiny. Doufali, že se vše rychle vyřídí a letadlo stihnou. Čekají na kufr a ten se pořád neobjevuje. Již tu zůstali sami. Yunus se tedy šel zeptat, ale prý všechny kufry vyložili. Teď nastalo velké dilema. Odletět do Antalye a doufat, že kufr přiletí dalším spojem, nebo raději zůstat na letišti a čekat až se kufr někde objeví. Dle informací z počítače přiletěl s nimi do Istanbulu a tam ze systému zmizel. Rozhodli se tedy, že na kufr počkají, protože v něm měli dárky pro Yunusovu rodinu. Znamenalo to tedy trávit noc na letišti a letět dopoledním letadlem. A hlavně doufat, že do té doby kufr někdo najde.

zatoulaný kufrLetiště bylo přeplněné lidmi. Všude posedávali a čekali na své opožděné nebo návazné spoje. Kolegyně Jana dost cestuje, ale tohle prý ještě neviděla. Yunus, znalý tureckých poměrů, si vyhádal alespoň poukázky na bezplatné teplé jídlo a nápoje. Noc na letišti byla prý nekonečná. Všude ruch, hluk, neustále někdo něco nebo někoho hledal, letadla nelétala kvůli mlze. 

Druhý den před polednem konečně letělo letadlo do Antalye. Muž za přepážkou je ujistil, že kufr bude v letadle, nemusí se tedy bát. Jana s Yunusem nastoupili do letadla a doufali, že vše dobře dopadne. V Antalyi opět čekali na kufr marně. Všichni cestující jsou již pryč a oni pořád čekají.  Jana už ztrácela nervy. Yunus tedy obcházel přepážky a někam ho neustále posílali. Nakonec se dostali do nějaké místnosti, kde byla nevyzvednutá zavazadla. A jejich kufr zde byl. Dle informací pracovníka prý přiletěl předešlý den. Takže kufr ihned v Istanbulu přeložili do správného letadla, jen to zapomněli odkliknout v počítači. Proto zmizel ze systému. Jana s Yunusem na něj čekali v Istanbulu a kufr zase na ně v Antalyi. Dvacet hodin trávili na letišti a zatím už mohli být u příbuzných a užívat si dovolené.

Po deseti dnech se vrátili domů, let tentokrát proběhl v pořádku. Yunus ihned napsal reklamaci na aerolinky. Vše tam popsal a žádal odškodné. Dlouho se nic nedělo, tak vše zopakoval. A potom ještě jednou. Až v červenci mu přišla odpověď, že jako kompenzaci dostanou finanční náhradu. Zhruba po týdnu mu přišly na účet peníze. Částka byla podstatně vyšší, než tehdy zaplatili za zpáteční letenky. Vše tedy nakonec dobře dopadlo.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zatoulaný kufr:

Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
Zatoulaný kufr
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
konec dobrý, všechno dobré, snad už má smůlu vybranou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobře to dopadlo
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek i když velmi nepříjemná zkušenost.Moje sestra také hodně letecky cestuje a podobných zážitků s kufry má několik.Hlavně o kufrech zničených.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles