Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka

18. 03. 2010 | Novinky

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky.


Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury  muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději.


Hlavní postavy


ukazkaELIŠKA BALZEROVÁ >> Vilma
Herecká osobnost Elišky Balzerové představuje řadu let jistotu českého divadelního a televizního herectví.  V sedmdesátých letech si ji miliony diváků zamilovaly jako doktorku Čeňkovou z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města. Postavu sympatické Alžběty provedla Eliška Balzerová všemi řadami seriálu a mimořádná obliba její hrdinky ji provází celou hereckou kariéru.


Eliška Balzerová je však rovněž  výraznou osobností české divadelní scény. Absolvovala brněnskou konzervatoř a JAMU, účinkovala v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Od roku 1977 byla členkou Divadla na Vinohradech, v 90. letech se společně s Tomášem Töpferem stala klíčovou postavou obnoveného Divadla na Fidlovačce, kde je dodnes ústřední ženskou hereckou hvězdou. Exceluje například v představeních Hádej, kdo přijde, Čaj u královny, Poslední doutník, Šumař na střeše.

Ve filmu si získala sympatie diváků především díky roli v komedii Marie Poledňákové S tebou mě baví svět – tento film byl vyhlášen v divácké anketě nejlepší českou filmovou komedií století. Na televizní obrazovce se objevila například ve filmech Zlatí úhoři, Odměna, Arrowsmith, Hodina pravdy, Drobečky z perníku nebo Městem chodí Mikuláš, Černá karta a další. Za úlohu v televizní sérii Soukromé pasti získala Cenu ELSA 2009 pro nejlepší herečku.


JIŘÍ VEJDĚLEK >> režisér, scenárista
Patří k nejúspěšnějším osobnostem  střední režisérské generace. Ve své filmové tvorbě dokáže mimořádně skloubit požadavek kvality a komerční úspěšnosti. Do celovečerní hrané tvorby vstoupil úspěšně filmovou komedií podle bestselleru Michala Viewegha Účastníci zájezdu. Film se stal  divácky nejúspěšnějším titulem roku 2006, v kinech ho vidělo přes 800 tisíc diváků, při uvedeních v hlavním večerním programu TV Nova, která byla jeho koproducentem, patřil k nejledovanějším pořadům.


ukazkaNa MFF Tribeca v New Yorku 2006 získala herečka Eva Holubová ocenění za nejlepší ženský herecký výkon a porota udělila i speciální Cenu poroty pro celé herecké obsazení filmu. Následující dva snímky natočil podle scénářů  nejceněnějšího filmového autora současnosti Marka Epsteina. Scénář komediální roadmovie Roming (2007) získal  hlavní cenu v soutěži Sazky 2004 pro nejlepší scénář. Film byl uveden v oficiálním programu MFF v Torontu.


Tragikomedii Václav (2007) vidělo v kinech  více než 350 tisíc diváků. Četná ocenění znovu potvrdila silnou stránku  režiséra Jiřího Vejdělka – schopnost práce s herci. Film byl oceněn dvěma Českými lvy pro herce Ivana Trojana a Jana Budaře v hlavní a vedlejší roli. Na MFF v Šanghaji 2008 získala Emília Vášáryová Zlatý pohár za nejlepší herecký výkon a Marek Epstein a Jiří Vejdělek  byli oceněni za nejlepší scénář. Film byl uveden v  programu řady mezinárodních festivalů jako MFF Karlovy Vary, MFF v Palm Springs.


Komedii s hvězdným hereckým obsazením v čele s Eliškou Balzerovou v životní filmové roli uvidíte v našich kinech již od 18.3.2010!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka:

Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
Ženy v pokušení - komedie Jiřího Vejdělka
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Je super jen více takových pohodovek a skvělých hercůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Konečně po dlouhé době skvělý pohodový film,moc se nám líbil!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Na filmu jsem byla s kamarádkami - moc se nám líbil, E. Balzerová je skvělá a L. Vlasáková taky. Doporučuji!
Obrázek uživatelky
profil
Film jsem viděla skoro před 3-mi týdny a pořád na něj myslím a chce se mi jít znovu. Moc se mi líbil, doporučuju! SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to uplně skvělý film, nedá se při tom nesmát, moc doporučuju Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles