Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvládněte přesrsťování psa na jedničku

20. 09. 2023 | Zvířátka
Příchod podzimu s sebou nese i pravidelnou obměnu srsti domácích mazlíčků. Právě toto období může páníčky psů a koček dohánět k šílenství, nacházejí totiž zvířecí chlupy úplně v každém koutě. Připravili jsme několik jednoduchých tipů, jak zvládnout přesrsťování zvířat, ale také jak pečovat o zvířecí srst, tak abyste to zvládli snadno a hravě i vy.


1) Kvalitní strava


Stejně jako kdykoli jindy i v období změny srsti je vždy důležité dbát na dostatečný přísun kvalitní stravy. Ideálně by měla být taková, která zvířeti vyhovuje a prospívá. V dnešní době můžete vybírat z nespočtu značek a receptur. Nicméně základem je, aby strava měla dostatek bílkovin ze živočišných surovin a byla bez kukuřice a pšenice. Ty jsou totiž pro zvíře méně stravitelné a stává se z nich jen levné plnidlo daného krmiva. Pokud je zvíře jen trošku náchylné a trápí jej alergie, vyberte krmivo jen s jedním druhem bílkovin. Kvalitní krmivo je pro zvíře základ, díky němu bude stále akční, v dobré náladě, a navíc získá i krásnou a zdravou srst. Období přesrsťování bude tak pro něj, ale i pro vás mnohem snadnější.


2) Doplňky stravy


Tak jako lidé, i zvířata potřebují občas posílit organismus, aby se lépe vyrovnával s některými obdobími života. Jedním z takových období je čas přesrsťování, které zastavit nelze a je pravidelné, nastává na jaře a na podzim. Organismus domácího mazlíčka může období přesrsťování snadněji zvládnout, když jeho tělo podpoříte přírodními doplňky stravy. Ty můžete přidávat do krmiva buď každý den, a to pravidelně, anebo zařadit minimálně tři měsíce před přesrsťováním. Dbejte na pravidelnost, jenom díky tomu se brzy ukáže výsledek.

3) Rituál v péči o srst


Jak často koupete psa, vyčesáváte mu srst, čistíte mu uši, kontrolujete kožní záhyby, kontrolujete a čistíte zuby nebo zastřiháváte drápky? Je to tak dlouho, že si sotva vzpomente? Zkuste si vyhradit jednou za týden čas, který budete věnovat péči o svého parťáka. Začněte vždy koupelí, kdy zvíře příjemnou vlažnou či teplejší vodou umyjete. Nezapomeňte přidat šampón určený pro zvířata, proces šamponování opakujte alespoň dvakrát. Poté zvíře pečlivě vysušte, suchou srst postupně vyčesávejte. Během tohoto rituálu nezapomeňte zkontrolovat a zastřihnout drápky, vyčistit uši, speciálními ubrousky ošetřit kožní záhyby a případně vyčistit a zkontrolovat zoubky. Pokud nemáte dostatek času na kompletní mytí zvířete, najděte si v období přesrsťování dva až třikrát v týdnu čas na pečlivé vyčesání, díky tomu tak nebudete mít chlupů plnou domácnost.

4) Domácí pomocníci


Díky různým moderním technologiím si dnes můžeme usnadnit domácí práce a čas s nim strávený. V období přesrsťování psa  jistě oceníte tyto pomocníky. S úklidem podlah pomůže pravidelně zapnutý robotický vysavač, ale i ten tyčový, pokud je kdykoliv po ruce. Dalším neodmyslitelným pomocníkem je sušička, kterou ocení úplně všichni, kdo nechtějí mít oblečení samý chlup. A pokud spěcháte z domu a potřebujete svetr či kalhoty zbavit chlupů, klasický váleček na oblečení vás zachrání.


Zdroj, foto: Krmiva Pučálka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !