8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Anife Vyskočilové

7. 06. 2013 | Televizní tipy
V pořadu 13. komnata Anife Vyskočilové se představí tanečnice, herečka a moderátorka, která  vyrůstala v tradiční muslimské rodině osmanských Turků. V 15 letech utekla z domova a emigrovala do Čech. Co musela vytrpět na cestě za nezávislostí?

Anife Vyskočilová je známá především jako bývalá manželka herce Ivana Vyskočila, kterou propírají bulvární média, a v lepším případě tak, že vyučuje břišní tance. Je však i herečkou a autorkou, která ve svém životě prošla těžkými zkouškami, aby mohla žít v demokratickém světě, kde není nucena zahalovat tvář a může samostatně a tvořivě pracovat.

V pořadu 13. komnata Anife Vyskočilové
se dozvíte, že se narodila v roce 1974 v Bulharsku a vyrůstala ve vsi osmanských Turků, k jejichž etniku patří. Má 8 sourozenců. Její otec, farmář a muslim, ve své rodině pěstoval tradiční přísnou výchovu. Svým dcerám 13. komnata Anife Vyskočilovézakazoval vzdělání, musely chodit zahalené a učit se pečovat o domácnost a domácí zvířata, aby byly poslušnými manželkami. Matka byla o 26 let mladší než otec a snažila se o pokrokovější přístup ke svým dětem.

Anife se už jako dítě vymykala. Chtěla studovat, cestovat a dokázat v životě víc než jen stát se pokornou manželkou muže, kterého jí rodiče vyberou. Sloužit mu a rodit děti. K útěku ze země ji přiměla i první velká tragédie, když nešťastnou náhodou zemřel její malý bratr. Nehoda se musela z politicko-společenských důvodů “smést pod koberec“. Když jí bylo 15 let, utekla z domova do nejbližšího velkého města, kde začala studovat, ale zažila zde druhou, osobní tragédii. Její otec ji místo pomoci označil za černou ovci rodiny. Po krátkém vztahu s mužem, s nímž otěhotněla, se sama musela starat o syna a často měla hlad.

V pořadu 13. komnata Anife Vyskočilové se dozvíte, že se v Česku Anife ocitla omylem, když se skupinou dalších Turků chtěla emigrovat do Německa. Autobus zastavil v Čechách na benzínové pumpě a Anife vystoupila v domnění, že už je na místě. V Čechách už zůstala. Seznámila se s Ivanem Vyskočilem, ale tento vztah netrval až do smrti, jak si Anife přála...

Ani tentokrát se nevzdala a předsevzala si, že si vybojuje samostatnou pozici i bez manžela. Kromě toho, že se Anife podařilo samostatně žít a pracovat, dokázala také uživit a vychovat syna i malou sestru, kterou adoptovala, aby i jí umožnila žít v demokracii. V pořadu 13. komnata Anife Vyskočilové se dozvíte, že ani osobní tragédie a nelehká cesta životem jí nezatarasily cestu k sebeurčení a svobodě.

Pořad 13. komnata Anife Vyskočilové sledujte 7.6. 2013 od 20,55 hodin na ČT1!



Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Anife Vyskočilové:

13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
13. komnata Anife Vyskočilové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !