8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jakuba Ludvíka

27. 09. 2013 | Televizní tipy
Fotograf a žádaný portrétista slavných Jakub Ludvík dosud skrýval nesmírně bolestnou ztrátu z dětství, s kterou se musel vyrovnat. Pořad 13. komnata Jakuba Ludvíka připravili R. Červinková, T. Kobolka a O. Reif.

Jakub Ludvík je už přes dvacet let pro některé nejlepším fotografem pronikajícím do duší portrétovaných osobností a foto od něj považují za potvrzení svého výjimečného statusu. Pro jiné je módně obratným řemeslníkem povrchního světa celebrit, ve kterém se stejně obratně pohybuje. Málokdo ale ví, že pod suverénní tváří profesně úspěšného a životně nenasytného hedonisty se skrývá hluboká a dosud tajená jizva, pocházející z dětství.

13. komnata Jakuba LudvíkaV pořadu 13. komnata Jakuba Ludvíka si připomeneme, že tragicky bolestná a pro dětské vnímání nepochopitelná ztráta matky ovlivňuje stále Jakubův život, nedokáže ji vytěsnit. Jako jediné dítě byl matčinou největší láskou, pečovala o něj, věnovala se mu. Byla krásná, oblíbená, měla spoustu kamarádek. Maminčin osudový okamžik je pro Jakuba dodnes zastřen nejasností - bezprostředně u ní nebyl a pro zbývající členy rodiny se stal na dlouhá léta jakýmsi tabu. Matku našel otec doma ve Slezské ulici ve vaně v bezvědomí, zůstala nějakou dobu bez přísunu kyslíku. Blízcí nechtěli malého Jakuba zatěžovat tíživými podrobnostmi, ale šlo o nešťastnou tragédii: matka se ráda dlouho koupala v horké vodě a kvůli špatnému odvodu zplodin a zhasnutí plamínku v karmě tentokrát došlo k otravě kysličníkem uhelnatým. Pobyla dlouho v bezvědomí v nemocnici a bojovala o život, ale už se nikdy nevrátila do normálního života. Pro devítiletého Jakuba začalo trauma, matka ho téměř nepoznávala a lékaři nedávali naději na zlepšení jejího stavu. Otec se najednou musel celodenně starat o nesvéprávnou matku a ještě o syna, vzdal se práce v úřadu a začal učit. Citové a duševní zmatky řešil malý Jakub únikem ke sportu. Neučil se, otci vzdoroval. Dlouho mu trvalo, než pochopil, že za tragédii nemůže nikoho vinit. Smiřoval se s životní křivdou i s novou životní partnerkou svého otce. Od svých 17 let žije samostatně.

Nakonec otec dal syna na učební obor fotograf.
Ačkoli tahle profese Jakuba nebavila, časem zjistil, že fotografování mu jde. A pak přišly první pochvaly, potěšení z práce, zakázky. Uvědomil si, že někoho jeho práce i on sám zajímá. V tu chvíli začal mít Jakub Ludvík obor rád, získával přátele, kontakty, pocit, že se z něj stává osobnost.

V pořadu 13. komnata Jakuba Ludvíka se dozvíte, že Jakubova cesta vzhůru byla strmá a rychlá. Z komunálního fotografa předurčeného k focení do pasů a občanek se stává nejvyhledávanějším portrétistou českých kulturních, politických a sportovních celebrit. Profesně už nemá kam stoupat, dávné spory s otcem urovnali - dnes se o svého 82letého otce, jedinou blízkou duši, stará a v domku za Prahou ho pravidelně navštěvuje. Je tedy konečně šťastný? Za co chce vyměnit zběsilý způsob života plný večírků a pozlátek? A je toho vůbec schopen?

Pořad 13. komnata Jakuba Ludvíka sledujte 27.9. 2013 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jakuba Ludvíka:

13. komnata Jakuba Ludvíka
13. komnata Jakuba Ludvíka
13. komnata Jakuba Ludvíka
13. komnata Jakuba Ludvíka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !