8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jana Povýšila

11. 01. 2013 | Televizní tipy
Nadějný sportovec v patnácti letech po tragickém úrazu ochrnul. Svých snů se nevzdal a dnes se může chlubit medailemi z paralympiád. Pořad 13. komnata Jana Povýšila připravili: V. Jonášová, M. Bouček, T. Kresta a D. Bonaventura.

Jan Povýšil byl vymodleným dítětem, které prožívalo spokojené dětství. Měl rád pohyb, sportování, věnoval se závodně hokeji a také vodnímu pólu. Měl našlápnuto na úspěšnou sportovní kariéru.

V patnácti udělal přijímačky na průmyslovku a před prázdninami odjel se školou na pár dní do Itálie. Tam se na skluzavce v akvaparku zranil tak 13. komnata Jana Povýšilanešťastně, že prožil klinickou smrt a ochrnul. Nejprve si pobyl v nemocnici v Itálii, po převozu pokračovala jeho léčba doma v Česku. Nikdo nevěděl, jak všechno dopadne, jestli se ještě někdy posadí, sám nají. Po dvou měsících se Jan Povýšil mohl pustit do rehabilitace, následujícího půl roku strávil v Kladrubech.

Začal bojovat o to, aby se mohl vrátit do normální školy. Možná i díky na první pohled drsným metodám tatínka a staršího bratra, kteří ho neustále bičovali k aktivitě, nepodléhal Jan Povýšil skepsi a dělal velké pokroky. Bratr ho také přivedl k plavání. V bazénu se Honzovi hodně dařilo, už dva roky po úrazu si přivezl první medaili z paralympijských her. Díky sportovním úspěchům ho začali spolužáci brát jako normálního kluka a začal zajímat i holky. Odmaturoval a pustil se do studií na fakultě tělesné výchovy a sportu. Měl i období, kdy mu úspěch stoupl do hlavy a byl nafoukaný. Brzo ale našel sám sebe. Zpátky na zem ho vrátilo i zjištění, že díky postižení se nebude smět věnovat práci trenéra. Ze školy odešel, profesně se věnuje fotografování, ale u aktivního sportu zůstal. Medailí posbíral už celou řadu a říká, že vlastně i ten úraz byl k něčemu dobrý. Bez něj by zřejmě nebyl úspěšným reprezentantem.

13. komnata Jana Povýšila je příběhem mladého muže, který dokázal pro mnohé nepřekonatelný handicap proměnit v cenné kovy. Pořadem 13. komnata Jana Povýšila vás provede Veronika Jonášová.

Pořad 13. komnata Jana Povýšila uvidíte 11. ledna 2013 od 20,55 na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jana Povýšila:

13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
13. komnata Jana Povýšila
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !