MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Marty Töpferové

15. 11. 2013 | Televizní tipy
13. komnata Marty Töpferové představí osobitou zpěvačku ze známé herecké rodiny. Odešla ve dvanácti letech s maminkou do emigrace a dodnes hledá svůj domov.

Marta Töpferová, skladatelka, kytaristka a zejména zpěvačka s charismatickým hlasem, se narodila v roce 1975 rodičům-hercům ústeckého Činoherního klubu, Zuzaně Hodkové a Tomáši Töpferovi. V pořadu 13. komnata Marty Töpferové se dozvíte, že kvůli pracovním příležitostem se celá rodina odstěhovala do Prahy. V Martininých devíti letech se rodiče rozvedli, s matkou a starší sestrou pak žila u prarodičů v Praze.

13. komnata Marty TöpferovéBylo jí dvanáct, když se matka rozhodla s oběma děvčaty emigrovat, a musela opustit kamarády, první lásky, otce, milovanou babičku i zázemí vily Na Hřebenkách. Putovaly přes Francii do Spojených států. Amerika a zvláště New York pro ni znamenaly šok. Nakonec se usadily v přívětivějším Seattlu, kde Marta jako jediná Evropanka ve třídě studovala na alternativním gymnáziu a trpěla vykořeněností. Až ve svých šestnácti se mohla znovu podívat do Čech za babičkou, k níž má citově velmi blízko, neboť ji s ní pojí pěkné vzpomínky z dětství.

V pořadu 13. komnata Marty Töpferové se dozvíte, že si Marta zvykla na kočovný život: ve Španělsku studovala hru na kytaru a uhranulo ji srdcebolné flamenco, žila dva roky v Praze a vrátila se do Ameriky. V New Yorku potkala hudebníky, kteří ji podporovali v autorské tvorbě, a vydala šest převážně španělsky nazpívaných alb. V pořadu 13. komnata Marty Töpferové se dozvíte, že  od roku 2011 se neustále vrací do Česka, vždy jen na určitou dobu, a s hudebníkem Tomášem Liškou koncertuje zde i po Evropě s repertoárem lidových písní českého, moravského a slovenského folkloru.

Přestože v Čechách vydala sedmé album a prostřednictvím písní se v něm vrací ke svým kořenům, svůj skutečný domov zatím marně hledá a prozatím ho vidí v kufrech, s nimiž neustále cestuje po světě. I když přiznává svou neukotvenost, zůstal v ní velký cit a obdiv pro zdejší folklor, z něhož pro svou tvorbu čerpá, a láska k české krajině. Spoléhá jen sama na sebe a jejím životním tématem se stalo hledání kořenů a pravého domova…

Pořad 13. komnata Marty Töpferové uvidíte 15.11. 2013 od 21,05 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Marty Töpferové:

13. komnata Marty Töpferové
13. komnata Marty Töpferové
13. komnata Marty Töpferové
13. komnata Marty Töpferové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !