8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Ondřeje Veselého

4. 05. 2018 | Televizní tipy
Divadelní herec, známý i z televizního seriálu Vyprávěj, zažil brutální útok násilníků, z něhož si odnesl fyzické i psychické následky. Pořad 13. komnata Ondřeje Veselého připravili: J. Horská, T. Svoboda a V. Stehlíková.

Ondřej Veselý je divadelní herec, jehož domovskou scénou je pražské Divadlo pod Palmovkou. Žije ale v Českých Budějovicích, kde prožil většinu dětství, i když se narodil v Ostravě. Zde je také stálým hostem v Jihočeském divadle. Jako absolvent hudebně-dramatického oboru na ostravské konzervatoři hrál v místním divadle v Ostravě a v mnohých dalších už hostoval. Do povědomí všech diváků se však dostal především díky televiznímu seriálu Vyprávěj, v němž ztvárnil postavu Jardy France, nesympatického prospěchářského floutka, tak rozdílného od vlastní povahy.

V pořadu 13. komnata Ondřeje Veselého se dozvíte, že Ondřejovi bude brzy čtyřicet let a už od mládí toužil mít úplnou rodinu, protože těžce nesl, že se jeho rodiče – oba operní pěvci – brzy rozvedli a rodina se rozpadla. Ondřejův pradědeček byl spoluzakladatelem Sukova Českého 13. komnatakvarteta a ve své době violoncellista na světové úrovni. Oba rodiče byli v angažmá v Českých Budějovicích, ale po rozvodu se Ondřej musel s maminkou odstěhovat na Moravu, ač by býval raději zůstal s otcem v Českých Budějovicích, k nimž přilnul. Před dvěma lety se Ondřejovi přihodila děsivá událost, jejíž následky cítí dodnes.

Po představení v Divadle pod Palmovkou seděl s kamarádkou v restauraci, kde hosté sledovali na televizní obrazovce hokejové utkání mezi Spartou Praha a Plzní. Rozjaření fanoušci Sparty se ptali Ondřeje, komu fandí, ale jeho pravdivá odpověď, že nejvíc Motoru České Budějovice, je neuspokojila. Na cestě domů na něj titíž fanoušci znenadání zaútočili. Byli v přesile, napadli ho zezadu, utržil mnoho ran a kopanců. V pořadu 13. komnata Ondřeje Veselého se dozvíte, že Ondřej skončil v nemocnici s pohmožděnou krční páteří, s ranami na hlavě, naraženými žebry, otokem mozku a otiskem boty na zádech.

Nedokázal myslet na nic jiného než na svou přítelkyni Veroniku ve třetím měsíci těhotenství. Dlouho si přál dítě, rodinu a bál se, aby Veronika událost ustála bez stresu. Kvůli tomu, aby ji přesvědčil, že je v pořádku, i kvůli závazkům v divadlech, se nechal brzy uschopnit. Ošetřující lékař potvrdil, že s pohmožděninami vyvázl jen díky své fyzické konstituci. Kdyby neměl téměř dva metry a nebyl v tak dobré kondici, mohl skončit na invalidním křesle či s fatálními následky.

Dva hlavní násilníci byli odsouzeni k podmínečným trestům. Ondřej měl po napadení psychické potíže, dodnes trpí bolestí krční páteře a poruchami spánku. O medializaci tohoto útoku nestál, ale kolegové ho přesvědčili, že je třeba o něm promluvit; za jiný názor přece nelze očekávat brutální napadení. Ondřejovi před několika lety zemřela maminka, nicméně je rád, že se mu podařilo dát dohromady rozvětvenou rodinu, jejíž členové se rádi setkávají. A největší radost mu činí jeho synek Ondrášek.

Pořad 13. komnata Ondřeje Veselého můžete sledovat 4. 5. 2018 od 21,30 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !