8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Petry Dvořákové

5. 04. 2013 | Televizní tipy
V pořadu 13. komnata Petry Dvořákové se dozvíte, že úspěšná spisovatelka bojovala s anorexií a strachem o syna, který onemocněl leukémií. Musela se vyrovnat i s tragickou smrtí partnera. O mezních životních situacích píše své knihy. Pořad 13. komnata Petry Dvořákové připravili: A. Vebrová, J. Klusáková, J. Nekvasil a K. Vondrová  

Petra už jako dítě prožívala těžké chvíle. Jednou z příčin byl komplikovaný vztah s maminkou. Byla pro ni kamarádkou, ale zároveň tyranem! Propadala depresím, že je tlustá a vinila z toho dceru. Petra jí chtěla dokázat, že když člověk chce, tak zhubne, a skončilo to její  anorexií. Bylo jí 14 let. O rok později utekla před domácí nepohodou do kláštera, kde zároveň studovala na zdravotní sestru. Právě v té době napsala svou první knihu.

13. komnata Petry DvořákovéNávrat domů po čtyřech letech byl hrozný, nesnesitelnou situaci řešila rychlou svatbou. Vzala si kamaráda, jen proto, aby byla pryč. Tehdy už si problém s anorexií dokázala pojmenovat, prosila dokonce manžela, aby jí pomohl, ale on neměl zájem. Narodili se jim dva synové. Bohužel mladší onemocněl ve třech letech leukémií. Dva roky po nemocnicích a  strach o syna Petře paradoxně pomohly maskovat pokračující hladovění. Syn se po těžkých chemoterapiích uzdravil, ale Petra si svého přítele zvaného Hlad ponechala. Ve 24 letech vážila 37 kilogramů! Oslabený organismus se nedokázal bránit a Petra dostala zápal plic.  Manžel ji ale i ve vysokých horečkách, téměř v bezvědomí nechal bez pomoci a odjel.

V té době se Petra Dvořáková rozhodla udělat radikální řez ve svém životě. 
Rozvedla se, přestala se úplně stýkat s vlastní matkou, našla si nového přítele se dvěma dětmi ve vlastní péči. Navzájem si pomáhali, její synové ho přijali téměř jako otce. Své zkušenosti popsala  Petra v další knize, kterou nazvala Já jsem hlad. Sama nakonec boj s anorexií vyhrála. Když už se cítila dostatečně silná, přišla další rána. V loňském roce tragicky zahynul její partner.

13. komnata Petry Dvořákové je příběhem ženy, která svou dramatickou komnatu otevírá, aby varovala další dívky před anorexií a aby ukázala, že stojí za to bojovat s nepřízní osudu. Pořadem 13. komnata Petry Dvořákové vás provede Jana Klusáková.

Pořad 13. komnata Petry Dvořákové můžete sledovat 5.4. 2013 od 20.55 na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Petry Dvořákové:

13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
13. komnata Petry Dvořákové
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
má naloženo, že by to porazilo i tři...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles