MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Tomáše Krejčíře

22. 11. 2013 | Televizní tipy
13. komnata Tomáše Krejčíře - Známý herec a moderátor vystoupil po dvaceti letech z mormonské církve. Jeho život ztratil přísná pravidla a rozpadla se mu rodina. Musel se naučit žít jinak, sám za sebe.

Herec a moderátor Tomáš Krejčíř se narodil před dvaačtyřiceti lety v Českých Budějovicích a tady na gymnáziu potkal i svou budoucí manželku Gábinu.

V pořadu 13. komnata Tomáše Krejčíře se dozvíte, že když jim bylo osmnáct, seznámili se s misionáři Církve Ježíše Krista Svatých Posledních Dnů – mormony. Pro Tomáše, který byl od dětství otevřen víře a zajímala ho duchovní stránka lidské povahy, bylo toto setkání 13. komnata Tomáše Krejčířevelmi inspirativní. Na víře mormonů se mu líbilo, že dávala jeho životu řád. Navíc se zde stýkal s rodilými Američany a díky nim se naučil dobře anglicky.

V pořadu 13. komnata Tomáše Krejčíře se dozvíte, že téměř dvacet let šlo vše v Tomášově životě podle představ církve. Manželům Krejčířovým, kteří oba vystudovali vysokou školu v Praze, se narodily tři děti a Tomáš Krejčíř postupně stoupal na žebříčku církevních hodnostářů. V této víře žila celá jeho rodina. V herecké profesi mu však přísná pravidla přinášela komplikace, například musel pečlivě vážit výběr rolí, na večírcích se nesměl napít alkoholu; mormoni přísně zapovídají svým členům i pití kávy a čaje.

Před třemi roky se Tomáš Krejčíř s rodinou rozhodl, že z církve vystoupí, mimo jiné i pro svou domněnku, že mormoni všem neměří stejným metrem. Život v této církvi dnes přirovnává k životu delfína v delfináriu, který žije v čistém bazénu bez starostí o potravu, ale občas vyskočí a vidí širé moře, o jehož kouzlu se mu zdá čím dál častěji, ale ví, že v něm čeká i nebezpečí.

S krizí středního věku přišla i krize hodnot, které Tomáš Krejčíř dvacet let vyznával. V pořadu 13. komnata Tomáše Krejčíře se dozvíte, že s odchodem z církve přišel i rozpad rodiny. Ze dne na den musel přehodnotit svůj život i víru. Církev však nijak neočerňuje. Celý jeho život se rázem změnil a on se teď musí naučit žít sám za sebe, bez berličky víry a její ochranitelské náruče, a najít sám sebe, stabilitu i jistotu. Ztratil víru i rodinu a začíná znovu. A úspěšně. Daří se mu jako podnikateli rozšiřovat síť očních a estetických klinik, jejichž je spolumajitelem.


Pořad 13. komnata Tomáše Krejčíře můžete sledovat 22.11. 2013 od 21,05 hodin na ČT1
!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Tomáše Krejčíře:

13. komnata Tomáše Krejčíře
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !