Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy v boji proti slimákům

5. 07. 2015 | Zahrádka
Každý zahradník má svůj zaručený způsob, jak se zbavit slimáků. Nikomu se to však stoprocentně nepodařilo.  Existují ale způsoby, které fungují více než ostatní.

S kým máme tu čest

Slimák (Limax) je rod suchozemských nahých plžů z čeledi slimákovití. Slimákům se nejlépe daří ve vlhku a dešti. Mají rádi temné stinné prostředí a teploty kolem 13 až 18 °C. Přes den se skrývají a aktivní začínají být se soumrakem a poklesem teplot. V několika posledních letech se u nás rozšířil rezavý plzák španělský (Arion lusitanicus). Poznáte ho podle hnědo-oranžového zbarvení. Nejúčinnější jsou zásahy proti slimákům brzy z jara, kdy jsou mladí a ještě nekladou vajíčka. Zajímavostí a motivací situaci řešit je, že dospělý jedinec zkonzumuje za sezónu až 1 kilogram rostlinné hmoty.

3 tipy v boji proti slimákůmSbírejte, sbírejte, sbírejte

Nejlépe se slimáků zbavíte sbíráním. Ideální doba ke sběru je poránu nebo za soumraku, kdy je vidět a slimáky ještě vysoké teploty nezahnaly do podzemních úkrytů. Způsob sběru i likvidace si musí každý přizpůsobit své povaze a možnostem.

Tvořte bariéry

Kolem záhonů je třeba vytvořit ochrannou bariéru nebo záhon vyvýšit. Plži nepřelezou přes vyšší hradbu s hrubým povrchem.

Sázejte, co slimákům nechutná

Dobrou strategií se jeví, když na zahradě vysadíte některé z rostlin, které slimáci nemají rádi. Tyto rostliny mohou být například na okrajích záhonů. Slimákům nechutná levandule, kopr, šalvěj, česnek, bodláky, měsíček, kostival, chrpa, hortenzie, pivoňka, pelyněk, petržel, tymián, kosatec a některé okrasné traviny. Z tohoto výčtu by si měl být schopen vybrat každý a možná že přidáte některý svůj zaručený odpuzovač.

Zdroj, foto: Briggs & Stratton


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 tipy v boji proti slimákům:

3 tipy v boji proti slimákům
3 tipy v boji proti slimákům
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skúšam ich aj posýpať soľou.niekedy to pomáha,inokedy nie.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík letos nám slimáci "ohlodali" polovinu úrody. Vlezli i do pařeniště, potom nevím, jak to funguje s těmi zábranamiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
slimáci mě kompletně sežrali kosatce ,částečně i kopr
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné rady. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles